Отговори
# 570
Здравейте. Във 16 г.с ми мериха шийката и беше 40.00мм. При което АГ каза че е добре днес ми каза че на феталната пак ще я мерим. Вашите мерили ли са ги и в коя седмица?

При мен в 13-та беше 34 мм, в 14-та беше 37 мм (ходих на често заради кървенето и всеки път ми я мериха заради това). Казват, че е нормална за седмицата. Simple Smile сега съм в 15-та, но не знам все още. ☺

# 571
Здравейте!
Нямам много навика да пиша, но следя темата. Иска ми се да знам има ли други сред вас, които още се чувстват зле физически или аз съм изтеглила късата клечка? 15та седмица и 5 дни, а на моменти имам чувството, че ставам по-зле. За щастие не повръщам, но гаденето е налице всеки ден, отделно отпадналост и умора, от време на време киселини, с които засега се справям, ужасно напукани и болезнени устни. Вече малко почнах да губя надежда, че ще се почувствам като нормален човек поне за малко. Също, пиете ли витамини за бременни тип Премама Дуо? Едната лекарка, при която вероятно няма да се следя ми каза, да не пия преди 20та седмица, че само товарели организма, което ми се видя странно,та аз ги взимам от около 2 седмици. Предстои ми консултация на 01.03 с нов лекар (стискайте палци да е моят) и ще му споделя всичко, но ми се иска да знам как седят нещата при вас.

# 572
Правиха ли ви цитонамазка и ако да я коя седмица?

# 573
Здравейте!
Нямам много навика да пиша, но следя темата. Иска ми се да знам има ли други сред вас, които още се чувстват зле физически или аз съм изтеглила късата клечка? 15та седмица и 5 дни, а на моменти имам чувството, че ставам по-зле. За щастие не повръщам, но гаденето е налице всеки ден, отделно отпадналост и умора, от време на време киселини, с които засега се справям, ужасно напукани и болезнени устни. Вече малко почнах да губя надежда, че ще се почувствам като нормален човек поне за малко. Също, пиете ли витамини за бременни тип Премама Дуо? Едната лекарка, при която вероятно няма да се следя ми каза, да не пия преди 20та седмица, че само товарели организма, което ми се видя странно,та аз ги взимам от около 2 седмици. Предстои ми консултация на 01.03 с нов лекар (стискайте палци да е моят) и ще му споделя всичко, но ми се иска да знам как седят нещата при вас.
Аз все още се чувствам зле. Имам същите симптоми като теб + повръщане.. Днес ми е доста зле. Повърнах дори хапчето против повръщане. Вече няма да ям и маслини, защото мисля, че ми дразнят стомаха, а доскоро ми понасяха.. Продължавам да карам на препечени филии и краве сирене. Мога да ям още няколко неща, но ако пробвам нещо друго, много вероятно е да го повърна или да почне да ми се гади и да ме боли стомахът. Имам чувството, че ще си карам така през цялата бременност.
И аз би трябвало вече да съм в 15 г.с., но няма изгледи скоро да се почувствам добре. Притеснява ме това, че не мога да се храня нормално. Ядат ми се доста неща, но не ми понасят. Disappointed

# 574
Здравейте момичета!От два дни насам получавам много голяма болка под гърдите и не минава веднага,ако не пия сода или нещо продължава поне час.Приемам дуфастон възможно ли е от него тази болка или нещо друго причинява това? Мислих си,че е от киселините и от храната,но не бях консумирала нищо в близките 4-5 часа и вече се притеснявам от какво може да е😕

# 575
Здравейте момичета!От два дни насам получавам много голяма болка под гърдите и не минава веднага,ако не пия сода или нещо продължава поне час.Приемам дуфастон възможно ли е от него тази болка или нещо друго причинява това? Мислих си,че е от киселините и от храната,но не бях консумирала нищо в близките 4-5 часа и вече се притеснявам от какво може да е😕

Аз приемам 6 хапчета дуфастон на ден, нямам подобен симптом.

# 576
На мен за сега само вагинален секрет . Със записването на ЖК пускат изследването .

# 577
Още в 6/7 седмица.

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 23:07 от k.belleza

# 578
На мен ми направиха в 13 седмица.

# 579
Момичета от доста време имам болки около левия яйчник. Като споменах на АГ каза, че може да е от бъбреците. Тогава се сетих, че точно в левия бъбрек миналата година при преглед установиха песъчинки. Пуснах изследване заради мътна урина. Резултатът е с повишени левкоцити. Мисля, че не е толкова сериозно, но все пак очаквам и вашите мнения.

# 580
[/quot

При мен направиха цитонамазка и влагалищен секрет при записване на ЖК в 12 седмица.
И при мен на моменти има гадене, не повръщам, но нямам никакъв апетит. Ям, защото иначе ми прималява. А това не е типично за мен, имайки предвид, че съм с наднормено тегло и си хапвам. Единствено плодове ми се хапват, а ги ограничавам, че съм с ИР.

# 581
Здравей, къде под гърдите като вдишваш ли? И мен така ме болеше сякаш ме натискаше силно нещо почти две седмици и ми отмина. Не разбрах от какво беше, лекарката също не ми каза. Само ме пита дали ми прескача сърцето, дали имам ускорен пулс..Успех, дано премине бързо.

# 582
Момичета, от тази година вече имаме право на 4 ехографски прегледа по Здравна каса. Преди бяха 2. Просто да го имате предвид, ако ви искат пари след втория. Ето и инфо за това, какво се полага от сайта на НЗОК.

https://www.nhif.bg/bg/online/answers/45896

# 583
Не мога да ти разчета резултата за да знам дали е същия като моя,но за левкоцити и аз имам завишени и мислех ,че е от бъбреците че са ми проблемни, но болка не съм имала ,та АГ ми пусна допълнително и стерилна урина и там ми показа какво е и ми изписа лечението.Мисля че без лечение неможе.Тези дни ще ходя пак да дам урина за изследване ако те интересува кажи да пиша резултата.
Love sea  е по запозната с тази тема,тя ме успокой😘,че и аз се бях притеснила.

Момичета от доста време имам болки около левия яйчник. Като споменах на АГ каза, че може да е от бъбреците. Тогава се сетих, че точно в левия бъбрек миналата година при преглед установиха песъчинки. Пуснах изследване заради мътна урина. Резултатът е с повишени левкоцити. Мисля, че не е толкова сериозно, но все пак очаквам и вашите мнения.

# 584
Аз не пия комбинирани витамини. Пия мета фолат, омега, вит. Д, магнезий и алеракт от скоро. Хормонални - елтироксин, а прогестерон все още слагам вагинално.

Цитонамазка ми правиха преди забременяването, но по време на бременност не са ми взимали нито с миналата, нито със сегашната бременност.

Ариел, благодаря за линка!
Ще актуализирам първа страница и ще го сложа него като инфо какво ни се полага по ЗК. 🌷
Между другото и на мен вече ми се пие кафе и от вчера си правя. ☕

Lidiq1995, може да пуснеш още веднъж стерилна урина за всеки случай.

Добре дошли на новите момичета! Ако желаете да ви включа на първа страница, пишете 🙂

Успех на всички! 🍀

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 11:22 от Jupiter sea

Общи условия

Активация на акаунт