Отговори
# 555
Дами не ми се размина.. и мен ме хвана гнойната ангина.. знаете ли лек освен гаргара с вода и сода?

От моя опит ще те посъветвам да не се мъчиш с гаргари само. Аз правих 5 дни гаргари със кола йодасепт сода и падна много малко а правех доста често. Отидох при личната и ми каза че съм бременна и нищо не мога да пия и след това отидох при АГ той ми изписа аугоментин и ми каза че е по - лошо да стоя с инфекцията бактерията отколкото да пия антибиотик. Така че според мен се консултирай с АГ ако трябва да отидеш и на уши нос и гърло. Аз от тези гаргари и бавене пих 10 дни Антибиотик.

И аз пих ауглментин, и по - добре иначе кой знае колко щях да се мъча.

# 556
Лисичке, много се радвам да те прочета в августовската тема! Всичко да бъде наред до края! 🍀

# 557
Здравейте, обадиха ми се от Вижън с добри новини и всички изследвания за аномалии и делеции са отрицателни. 🥰 Потвърдиха и полът, който видяхме на БХС - момиче. Радвам се, че високият риск за Даун не се оправда и всичко е наред, много сме щастливи. 🥰🥰 сега остава само да спра да кървя през две седмици, да се вдигне плацентата и полипа да не създава вече главоболия. 🤣 иска ми се да си се радвам на този хубав период, още повече, че физически се чувствам добре… а трябва да лежа. Хаха но, разбира се, всичко за добруването на бебето е мой приоритет. Simple Smile Успех на всички!

# 558
YABA, честито за хубавите новини! Все такива да са!

# 559
Ариелл завиждам ти за кафето😭😭😭,дано преди да родя да има поне седмица в която да пия едно топло ароматно кафе.
Момичета мога да ви споделя един бабешки метод при настинка,аз така предотвъртих моята преди седмица.
Но говоря само за случай в който нямаш температура и си само в началото на хремата.
Преди лягане гореща вода в лиген ,колкото може да понесеш топиш краката и шепа,две морска сол,седи се докато водата стане хладка,краката стават много червени,изсушавам ги бързо и обувам дебели чорапи(+който има търлъци и т.н.) веднага се завиваш в леглото в поза заспиване и мъжът ти прави топло чайче пиеш и никакво ставане ,направо заспиваш потиш се и ти минава,аз го правех три вечери подред докато ми спря носът.Попринцип имам синузит и ми минава много по трудно хремата,а иначе правя друга рецепта веднъж годишно за синузита,когато се влоши.
А всъщност моя го изкара много тежко вируса ,а ппц той не боледува,беше се изолирал в хола за седмица(за негово щастие😂)една седмица каза,че е бил на спокойствие.

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 14:52 от Firefly!

# 560
Ариелл завиждам ти за кафето😭😭😭,дано преди да родя да има поне седмица в която да пия едно топло ароматно кафе.
Момичета мога да ви споделя един бабешки метод при настинка,аз така предотвъртих моята преди седмица.
Но говоря само за случай в който нямаш температура и си само в началото на хремата.
Преди лягане гореща вода в лиген ,колкото може да понесеш топиш краката и шепа,две морска сол,седи се докато водата стане хладка,краката стават много червени,изсушавам ги бързо и обувам дебели чорапи(+който има търлъци и т.н.) веднага се завиваш в леглото в поза заспиване и мъжът ти прави топло чайче пиеш и никакво ставане ,направо заспиваш потиш се и ти минава,аз го правех три вечери подред докато ми спря носът.Попринцип имам синузит и ми минава много по трудно хремата,а иначе правя друга рецепта веднъж годишно за синузита,когато се влоши.
А всъщност моя го изкара много тежко вируса ,а ппц той не боледува,беше се изолирал в хола за седмица(за негово щастие😂)една седмица каза,че е бил на спокойствие.

При бременност не се препоръчва повишаването на температурата. Трябва да се внимава и с топлите душове, затова не се препоръчва и СПА. Иначе, когато не съм бременна и аз така се лекувам, както и детето. Blush

# 561

До колкото съм чела горещата вода е противопоказна при бременност и именно затова е забранен горещия душ, сауни и тн. Това беше едно от първите неща, които взех предвид, защото преди да забременея се къпех с вряла вода.
Аз съм на мнение, че е добре да се пие лекарство съгласувано с личен и АГ, за да се предотврати по-голям проблем и усложнение в последствие. Има достатъчно лекарства одобрени за бременни, за да се подлагам на излишен риск. Когато аз настинах ми изписаха хомеопатия, бях скептична до колко ще има ефект, но смея да кажа, че ми помогна. Бързо оздравяване на всички! 😊

# 562
Аз като наскоро преболедувала от кашлица и хрема (вероятно грип) мога да споделя, че единствено Зинат успя да ми помогне да се изчисти всичко. Антибиотик е и се предписва с рецепта, така че трябва със своите лекари да се консултирате първо, но май основно той и още един, на който сега не му помня името, са подходящи за бременни, които боледуват. Та от личен опит казвам, почти две седмици се мъчих и след около три дни прием на този антибиотик всичко ми мина.

# 563
Аз се къпя с доста топла вода,(във сауна и да не съм бременна няма да вляза не ми понася ),не мога да кажа за другите вие си знаете,не казвам да следвате мойте съвети ,но така се спасих от вируса,на мен ми няма нищо и на бебето също.Който мисли ,че има опастност да не го прави!!!
Не съм медицинско лице!!! Правя това което знам от моята майка и баба.

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 15:58 от Firefly!

# 564
Здравейте. Във 16 г.с ми мериха шийката и беше 40.00мм. При което АГ каза че е добре днес ми каза че на феталната пак ще я мерим. Вашите мерили ли са ги и в коя седмица?

# 565
По едно време краката все ми бяха премръзнали и си ги топлех с електрическа възглавница, след което имах болки в корема и се чувствах зле и това продължи над две седмици докато се усетя, че точно загряването ми причинява тия неразположения . Спрях ги и нещата отминаха , така че изобщо не давайте препоръки за загряване по време на бременност.

# 566
Georgieva9, на мен все още не са ми я мерили, но и с предишната бременност не са. Мериха я само веднъж заради прокървяване в края на 7- началото на 8 месец и беше към 5 см.

# 567
Здравейте!Ето ме и мен с термин август между 19 и 24ти се очаква. В 13та г.с. на прегледа докторката ми каза, че 75% е момче, но аз й казах че е рано и може да се промени. Ще видим на следващия преглед в 19та г.с. Първият триместър го минах без гадене и повръщане.

# 568
Здравейте и от мен ! Досега бях активен наблюдател само на темата ,но реших ,че е време да се включа и аз 😊 13+6 съм ,първа бременност ,след пренатален тест разбрахме ,че е момче ,което беше потвърдено и от АГ на първата ФМ 💙
Имам въпрос към работещите мами :Как се справяте с работните задължения и стреса ? Работата ми е свързана с голямо психическо натоварване ,нерегулярни периоди на седене пред компютъра и ходене . Като цяло бременността ми е сравнително лека -единствените оплаквания в момента са ми тахикардия и болки в ставите и мускулите при натоварване ,но много се чудя дали да не си пусна един болничен до края и да си елиминирам поне този стрес от ежедневието .

# 569
Здравейте. Във 16 г.с ми мериха шийката и беше 40.00мм. При което АГ каза че е добре днес ми каза че на феталната пак ще я мерим. Вашите мерили ли са ги и в коя седмица?

Georgieva9, и на мен толкова ми я измериха на предния преглед. АГ каза, че е добре.

Общи условия

Активация на акаунт