Отговори
# 540
Аз бях с вирус с температура, парацетамола не ми действаше.
Пих аналгин след разговор с АГ и я свалих.
Най-добре попитайте доктора си.

# 541
Дами не ми се размина.. и мен ме хвана гнойната ангина.. знаете ли лек освен гаргара с вода и сода?

# 542
Пресечено прясно мляко, поставя се като компрес на врата.

# 543
# 544
Мазане на гърлото с нишадър стига да няма противопоказания при бременност.

# 545
  • София
Мазане на гърлото с мед + сода бикарбонат. Абсолютно винаги ми е помагало за гърло и за налепи. Отървавала съм се от инжекции в тийнейджърските години с тази смес.
Да споделя и как се оправих без лекарства  преди две седмици, когато бях настинала и докато се усетя ме хвана и кашлицата (а при мен е ужасна - на пристъпи и по няколко минути не мога да спра). Та сутрин и следобед настъргвам по-голям корен от джинджифил на средно ситно ренде, изтисквам го с ръце или през цедка, като количество става колкото 2 пръста в чаена чаша. Към него добавям и сок от 2 лимона и лъжица мед (за да тушира лютото от джинджифила). Преди обед се взима на части по малка лъжичка на половин час. След обед се прави същата смес и процедура. Смело мога да кажа, че се оправих за 4 дни без лекарства, а никога досега не съм минавала поне без някой билков и по-щадящ сироп.

# 546
Здравейте, момичета. Вчера вечерта за пръв път отчетливо усетих малкия човек. Този път съм сигурна, защото беше доста шавлив в продължение на минути. Вчера за пръв път от 5 месеца насам ми се допи кафе и не знам дали не е заради това 😊

# 547
Надявам се приемате нови попълнения , на 33 години съм , това е втора и дълго чакана бременност , имам дъщеря,която края на март ще става на 14 години - много голям age gap ще има между двете.
Почти нищо не помня,а и толкова много нови неща има оттогава насам.

Минах първи скрининг миналата седмица.Чакам да излязат всички резултати за да мога да ги занеса на АГ.

# 548
Лисичке, много се радвам да те видя тук Heart

# 549
Надявам се приемате нови попълнения , на 33 години съм , това е втора и дълго чакана бременност , имам дъщеря,която края на март ще става на 14 години - много голям age gap ще има между двете.
Почти нищо не помня,а и толкова много нови неща има оттогава насам.

Минах първи скрининг миналата седмица.Чакам да излязат всички резултати за да мога да ги занеса на АГ.

Добре дошла и спокойно! Разликата между моите деца ще е 17 години. Първото родих на 21, а сега ще раждам на 38.

# 550
Дами не ми се размина.. и мен ме хвана гнойната ангина.. знаете ли лек освен гаргара с вода и сода?

От моя опит ще те посъветвам да не се мъчиш с гаргари само. Аз правих 5 дни гаргари със кола йодасепт сода и падна много малко а правех доста често. Отидох при личната и ми каза че съм бременна и нищо не мога да пия и след това отидох при АГ той ми изписа аугоментин и ми каза че е по - лошо да стоя с инфекцията бактерията отколкото да пия антибиотик. Така че според мен се консултирай с АГ ако трябва да отидеш и на уши нос и гърло. Аз от тези гаргари и бавене пих 10 дни Антибиотик.

# 551

Гаргара с пчелен прополис и после гълташ. Ужасно е на вкус.

# 552
Лисичке честито, много се радвам! Пожелавам лека и спокойна бременност! ❤️

# 553
Лисичке, и аз много се радвам да те видя и тук Simple Smile Добре дошла Heart

# 554
Аз искам да се намеся набързо с коментар за Шикова, но с различна ситуация от раждане. Преди 4г при моето АГ ми излезе цитонамазка IV група и ме прати при въпросната Шикова в Майчин дом. При нея не съм имала един нормален преглед. Всичко беше виждане на бързо, даване на пари на ръка, за да "излязат резултатите по-бързо" - наистина, бяха 10-20лв, но въпроса е принципен. Направи ми биопсия, като извика нейна колежка и ме оглеждаха с думите "Леле виж колко е зле, леле колко е голямо" и т.н. - много професионално от тяхна страна. Накрая ми се обади по телефона и каза да си взема направление за операция и да се подготвя психически, че може да ми махнат всички детеродни органи по време на тази операция... Тогава потърсих второ мнение и д-р Танчев от Токуда ми каза, че в моето положение няма как да ми махат органите, направи една конизация, след 6м забременях и износих без нужда от серклаж дъщеря ми до 38г.с.
Разбира се, моят опит не е свързан с раждане, там може би е по-компетентна, но все пак ми беше препоръчана от тогавашната ми АГ за конкретен проблем. Аз никога не бих повторила при нея.

Много съжалявам, че сте попаднали в тази ужасна ситуация. Доста неприятно ми стана да чета това за лекарката , защото се следя при нея в момента ЖК и обмислям живот и здравя тя да ме изроди... Избрах я защото работи в Майчин дом и има много доволни пациентки но това меко казано ме шокира...

Общи условия

Активация на акаунт