Отговори
# 525
Момичета, какво може да се пие при запек?
Втори ден се мъча, а ме е страх да напъвам да не си докарам някое отлепяне на плацентата 😞
Аз имам същия проблем. Тук във форума ми препоръчаха сироп Лактулоза, ако и на теб не ти помогне кивито, сините сливи и останалите неща, които са препоръчали момичетата.

# 526
  • София
Здравейте, смятах да не се включвам, докато не излезе генетичния тест поне, защото възрастта ми е сериозна. БХС излезе с висок риск. Плюс някои съпътстващи проблеми - Инсулинова резистентност и Хашимото. И разбира се наднормено тегло. Изискванията да си спазвам диетата и да не качвам кг повече от тези, които съм Simple Smile Включиха ми и инсулин вечер, може би за по-сигурно.
Та, на въпроса сега - пипна ме вирусче, симптоми - гърло, температура, хрема няма видимо, може би задна, защото ме мъчи да кашлям.
Лекаря изписа няколко неща, не знам дали могат да се споменават. Успокойте ме, че всичко ще е наред Simple Smile
14 г.с. +1 ден
Първа спонтанна бременност.... След 16 години опити, от които 8 години ин витро... Нашето малко коледно чудо Simple Smile

# 527
Здравейте, смятах да не се включвам, докато не излезе генетичния тест поне, защото възрастта ми е сериозна. БХС излезе с висок риск. Плюс някои съпътстващи проблеми - Инсулинова резистентност и Хашимото. И разбира се наднормено тегло. Изискванията да си спазвам диетата и да не качвам кг повече от тези, които съм Simple Smile Включиха ми и инсулин вечер, може би за по-сигурно.
Та, на въпроса сега - пипна ме вирусче, симптоми - гърло, температура, хрема няма видимо, може би задна, защото ме мъчи да кашлям.
Лекаря изписа няколко неща, не знам дали могат да се споменават. Успокойте ме, че всичко ще е наред Simple Smile
14 г.с. +1 ден
Първа спонтанна бременност.... След 16 години опити, от които 8 години ин витро... Нашето малко коледно чудо Simple Smile
Всичко ще бъде наред!

И аз е момента съм болна, за втори път от както съм бременна. Първия път бях на антибиотик. Сега пия по 5-6 хапчета с хрема и болки в гърлото съм.
Ако имате доверие на лекаря си, не мислете негативно!🍀

# 528
Елба, всичко ще бъде наред! Бързо да минава вируса, спокойствие и здраво бебче! 🍀🙏

За запека - имаше и някакви клизмички, подходящи за бременни.
На мен ми помагаше кисело мляко с нарязани парчета киви и банан в него.

# 529
За запека на мен лично нищо не ми помагаше пиех дуфалак за разхлабване и пак нищо. Накрая АГ ми изписа глобули които се слагат за да може да се изходиш.

# 530
Момичета изглежда аз не съм разбрала - фолиевата киселина докога се пие?
Аз съм в 16+2 г.с.
Пия доста витамини и ми е объркано.
Пия Д, Б6 ( заради хомоцистена, който беше на граница), инозитол ( заради ИР ), фолиева метил, Б12 метил, магнезий, омега

# 531
Момичета изглежда аз не съм разбрала - фолиевата киселина докога се пие?
Аз съм в 16+2 г.с.
Пия доста витамини и ми е объркано.
Пия Д, Б6 ( заради хомоцистена, който беше на граница), инозитол ( заради ИР ), фолиева метил, Б12 метил, магнезий, омега

Аз съм във 18 г.с и още не ми я е спрял а също пия витамин д б12 метил магнерот алеракт и отделно витамини за бременни.

# 532
При мен ще е до края на бременността. Но аз имам вродена тромбофилия с неусвояване на обикновена фолиева и пия в метилирана форма.
Пия все още дуфастон и алеракт, като се надявам след следващия ми преглед да ми ги намалят, че се събират по 10 хапчета на ден с всичко 😒
Днес е много мрачно и съм си у дома и мине се не мине 1 час и отварям хладилника за нещичко, къде от глад, къде от скука. 🙈

# 533
Момичета, какво може да се пие при запек?
Втори ден се мъча, а ме е страх да напъвам да не си докарам някое отлепяне на плацентата 😞

Пробвайте с киви. Сушени сини сливи също, но накиснати предварително за 2-3 часа във вода и само 4-5 броя. Иначе може да се получат неприятни болки в корема, което за бременни е стресиращо.

# 534
Момичета, записвам се и аз в групата на болните. Дайте идея как да сваля температура без медикаменти! Не е висока, 37,5 е, но е трескава и с главоболие, а и се чувствам така сякаш ме е блъснал влак. Пробвах с компрес, но не се получи.

# 535
Момичета, записвам се и аз в групата на болните. Дайте идея как да сваля температура без медикаменти! Не е висока, 37,5 е, но е трескава и с главоболие, а и се чувствам така сякаш ме е блъснал влак. Пробвах с компрес, но не се получи.
Когато аз бях с температура, баба ми ми каза да разбият един белтък и да сложа една лъжица сода, като пак се разбива. След това мажеш подмишниците, скънката на лактите и прасците. Ами след половин час нямах помен от температура 🙏 Успех

# 536
Елба, всичко ще бъде наред! 🍀
Аз също имам болки в таза. Доста силни. АГ каза, че е нормално. И при предната ми бременност бях така.

# 537
Момичета,. благодаря на отзовалите се.
Сините сливи, накиснати във вода и с малко мед свършиха работа при мен.
Аз от два дена усещам от време на време еднократни бодежи в горната част на матката, особено като съм права. Минават бързо, но са стряскащи.

# 538
Елба, добре дошла и лека бременност. Наистина възможно ли е да не качваш кг докрай? Аз също съм с наднормено тегло и съм наложила едни граници (засега неуспешно, 3-4 кг нагоре съм).
Liia1995, миналата бременност я пих до края, АГ каза че не вреди. А преди да забременея я пия от една година.

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 19:32 от iv_vd89

# 539
  • София
Елба, добре дошла и лека бременност. Наистина възможно ли е да не качваш кг докрай? Аз също съм с наднормено тегло и съм наложила едни граници (засега неуспешно, 3-4 кг нагоре съм).
Liia1995, миналата бременност я пих до края, АГ каза че не вреди. А преди да забременея я пия от една година.

АГ и Ендокринолог са на мнение, че трябва да сваля дори кг. Моите бяха 108 кг, при ръст 175 см, при правенето на теста, защото се бях поотпуснала и наблягах на бисквитки и филийки.. периодично изпадам в такива състояния депресивни, компенсирайки с храна. Та бременността ме свари в най-лошия и отпуснат момент. Иначе с режим стигам до 87 поне, което е видима разлика...
АГ каза три пъти на ден велоергометър, по 15 минути преди хранене. Но нямам и място къде да го сложа, дори да купя, така че се опитвам да компенсирам с ходене, минимум 5000 крачки, и колкото може увеличавам постепенно разстояние и темпо. Преди месец бях стигнала до 101, само спирайки повечето въглехидрати опасни. Сега отидох на 103.. но продължавам да намалявам порциите и не прекалявам уж Simple Smile и постоянен контрол на кръвната захар, оказа се, че ми е доста висока 1 час след хранене.
Момичета, температурата се вдигна на 38.8, парацетамола не помага изобщо Sad

Общи условия

Активация на акаунт