Отговори
# 420
Love 💗 Sea питам те защото в началото имах отлепване на сака лежах заради. Няколко дни след това леко ми се отлепи плацентата и вече 3та седмица лежа заради нея и онзи ден имах зацапване и пак ме приеха в болницата. Моя АГ дойде и аз го засипах със въпроси: има ли значение как ставам от леглото колко пъти съм ставала днеска примерно да не е от тромбофолията и накрая го питах дали ми у ниска плацентата.
Той ми каза че ме пуска да правя леки разходки не по 2-3 км на ден но мога да отида да пия едно кафе без домакински неща. Откакто съм бременна вкъщи са под пара заради това че влизам в болница и постоянно ми казват че трябва да лежа и това ме съсипва психически не се чувствам човек… И докторя каза че след прегледа вече ме пуска на свобода другата седмица. То е ясно че няма да тръгна всеки ден да излизам но все пак малко от малко. Затова те питах какво са ти казали на теб.

YABA- Аз не съм запозната точно с тези неща при мен проблема е че два пъти вече леко ми се отлепя плацентата, а не е ниска. Нищо конкретно не знам затова.

# 421
Здавейте на всичкии 😊 първа бременност ми е, с термин 27 август. Днес бях на преглед и лекарката ми каза, че плода е разположен много ниско. Да лежа и да не ставам от леглото, в 14 г.с съм. Според вас има ли нещо притеснително?

# 422
Аз имах отлепване на плодния сак заради хематом в матката. След това не съм имала зацапване и отлепване. Може би при мен е било по-леко и затова не са ми казали да лежа още, но все пак внимавам, защото се притеснявам това да не се повтори. Преди това вършех доста домакинска работа и носех тежки торби от магазина до вкъщи, така че може и това да е оказало влияние.
Според мен е добре да полежиш още малко и да си почиваш колкото може повече, след като те изпишат от болницата, за да се оправят нещата по-бързо, а пък след това ще се разхождаш на хубавото време. Сега и без това е студено и не е много за разходки.

# 423
Аз имах отлепване на плодния сак заради хематом в матката. След това не съм имала зацапване и отлепване. Може би при мен е било по-леко и затова не са ми казали да лежа още, но все пак внимавам, защото се притеснявам това да не се повтори. Преди това вършех доста домакинска работа и носех тежки торби от магазина до вкъщи, така че може и това да е оказало влияние.
Според мен е добре да полежиш още малко и да си почиваш колкото може повече, след като те изпишат от болницата, за да се оправят нещата по-бързо, а пък след това ще се разхождаш на хубавото време. Сега и без това е студено и не е много за разходки.

Да аз ще гледам да лежа още поне до април и след това лека по-лека да си правя някаква разходки. Иначе откакто знам че съм бременна не вдигам тежко и нищо не правя но пак не е гаранция доктора си ми каза че си е отвътре аз няма как да повлияя.

# 424
И аз имам доста голям полип на цервикалния канал, който кърви още от началото на бременността. Вече съм 15+2 седмица и снощи отново имах изкървяване.. голям стрес е, но се надявам всичко да е наред.  Успех и на вас Simple Smile
Цитат на: YABA
link=topic=1522447.msg46042189#msg46042189 date=1676981582
Ходих аз днес на лекар и за щастие този път няма отлепване и/или хематом, но пък от розово зацапване тази сутрин вече си беше кървене. Но пък се оказа, че плацентата ми е “паднала” ниско до шийката, а във влагалището полипа, който се появи покрай IVF стимулациите, e нараснал двойно и вече е повече от 4 см. Според тях, от търкането на шийката с плацентата от едната страна, а от другата нарасналия полип във влагалището, който е стигнал до канала, се повява това кървене. Също така, полипа също кърви, т.е. комбинация от двете. За радост, казаха, че бебето е добре, не го гледаха много обстойно, защото БХС беше на 13-ти, измериха само пулса и казаха, че е 150 и е нормален. Досега винаги е бил над 160 и затова малко се притесних, но казаха, че вече е нормално да става по-нисък. Днес съм 13+3 седмица. Викат ме на контрола след седмица и ако не се е успокоил този полип, най-вероятно ще се стигне до приемане в болница. Спряха ми вече и капсулите прогестерон, и трябва да лежа и без никакво натоварване, за да се вдигне плацентата… Някоя друга бори ли такъв “израждащ се” (както го определиха) полип във влагалището?

# 425
Олеее момичетаа сега ви изчетох.. Желая ви бързо оздравяване, дано всичко бъде наред с вас и бебчетата! 🙏🏻😇 .. Пазете се и си почивайте!

ПП: И аз съм в същото положение. Много ми е притеснително, понеже тази вечер ще поставя последния Утрогестан и ме е страх на др. ден да не  тръгне пак това кафеникаво зацапване..

ПП2: Никога до сега - преди да забременея не съм знаела и не съм си помисляла, че когато забременееш може да те очаква това, това и това.. може да се случи това, това и това.. мислех си, че забременяваш и всичко е розовко и си ходиш само на прегледи и да видиш бебчо.. Може би има и такива бременности.. но като гледам тука почти всички сме с някакви оплаквания и под напрежение.. Sad

# 426
Здравейте! След дълго четене само мислих вчера най-накрая да се включа, тъй като бях на БХС (13+1) и се надявах да са спокойни нещата след прегледа. Уви, не стана така. Вечерта след като се прибрах от работа изкървих доста сериозно, силно продължително течение сравнимо с първи ден цикъл, съсиреци и тн. Това ми е трета бременност, имам две девойки от предходните, но такова нещо не ми се е случвало. Въпреки че втората беше супер тежка и сложна бременност с доста прокървяване, никога в такива количества. Едвам дочаках сутринта за преглед, причината за лекаря е много ниска плацента, която буквално лежи върху шийката. Дадоха ми 2 дни болничен, лекарства не са ми изписвали. Все пак усещам мястото доста чувствително, не мога да го опиша, но буквално ме е страх да мръдна, да кихна и тн. Може би ще се наложи да удължа болничния, поне до петък.

Дълго стана, не исках така да се включа в темата, но просто това вчера беше доста тежко. Пожелавам на всички ни да ни е по-леко от тук нататък ❤

# 427
Олеее момичетаа сега ви изчетох.. Желая ви бързо оздравяване, дано всичко бъде наред с вас и бебчетата! 🙏🏻😇 .. Пазете се и си почивайте!

ПП: И аз съм в същото положение. Много ми е притеснително, понеже тази вечер ще поставя последния Утрогестан и ме е страх на др. ден да не  тръгне пак това кафеникаво зацапване..

ПП2: Никога до сега - преди да забременея не съм знаела и не съм си помисляла, че когато забременееш може да те очаква това, това и това.. може да се случи това, това и това.. мислех си, че забременяваш и всичко е розовко и си ходиш само на прегледи и да видиш бебчо.. Може би има и такива бременности.. но като гледам тука почти всички сме с някакви оплаквания и под напрежение.. Sad
Първата ми бременност беше точно такава, розова, нищо страшно, чувствах се страхотно, цезаровото мина без проблем, възстанових се за няма и седмица.
Сега, не знам от какво е, от възрастта ли, от кг ли, това че цяла година не ставаше, но и дрешки не смея да погледам. И така времето минава и адски бавно.
Стискам палци всички да изкараме докрай с пухкави бебоци. Hug

# 428
Момичета АГ ми изписа антибиотик,че на изследванията от урината ми излезе някаква инфекция,но въпроса ми е ,че ми изписа профилактично да пия противогъбични за предотвъртяване на появата им,но в аптеката момчето коригира било грешно всеки ден по едно ,а се пиело през 4 дена по едно,звъннах и веднага по телефона и каза -Да,да през 3,4 дена се пиело.Незнам какво да си мисля не обичам втори мнения защото всеки доктор ще каже различно ,но доста се шашнах ,все пак съм бременна не трябва ли нещата да са по прецизни в това колко и какви лекарства се изписват.Или аз нещо се филмирам безпричина.А и аз я избрах защото доколкото виждам не е затрупана с пациенти ,но пак за разчитането на резултатите ми отне повече време,попринцип още в понеделник следобяд излязоха  резултатите ,но чак днес ги погледна.

# 429
Firefly ако е инцидентно на всеки се случва. И с моята АГ се случи нещо подобно, наистина е неприятно и малко притеснително. Като цяло й вярвам, наистина са затрупани с работа и пациенти е възможно в бързината да се сгреши нещо, но пък и много зависи какво и доколко би било проблем. Ако й нямаш доверие по-добре помисли за друг вариант.

Аз да питам колко е пулсът на бебетата ви и в коя г.с. сте. При мен в началото на 14 г.с. беше 140, АГ каза че е нормален ама после четох че в тази г.с. май е по-висок.

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 13:34 от licorne

# 430
Момичета АГ ми изписа антибиотик,че на изследванията от урината ми излезе някаква инфекция,но въпроса ми е ,че ми изписа профилактично да пия противогъбични за предотвъртяване на появата им,но в аптеката момчето коригира било грешно всеки ден по едно ,а се пиело през 4 дена по едно,звъннах и веднага по телефона и каза -Да,да през 3,4 дена се пиело.Незнам какво да си мисля не обичам втори мнения защото всеки доктор ще каже различно ,но доста се шашнах ,все пак съм бременна не трябва ли нещата да са по прецизни в това колко и какви лекарства се изписват.Или аз нещо се филмирам безпричина.А и аз я избрах защото доколкото виждам не е затрупана с пациенти ,но пак за разчитането на резултатите ми отне повече време,попринцип още в понеделник следобяд излязоха  резултатите ,но чак днес ги погледна.
Поради каква причина ти е предписала антибиотик? Цистит ли имаш или нещо друго? Има ли бактерии в урината и изследваха ли стерилна урина или само обикновена? Какво противогъбично лекарство ти е предписала и какво пише в точка 3 на листовката относно дозировката?

Моята гинеколожка ме прати на нефролог, за да ми види бъбреците на ехограф. Оказа се, че имам песъчинки и малки камъни в единия бъбрек.. Аз имам болки и оплаквания като при цистит, но по-слаби, а от изследването на стерилната урина излезе, че няма бактерии, така че няма нужда да пия антибиотик, но не знам тези песъчинки дали ще се махнат само с вода и с добавки с червена боровинка - при цистит не ми действат. Аз не мога да пия много вода заради повръщането, но трябва да се насилвам, защото съм предразположена към такива проблеми и веднага ме хванаха, след като от месец-два не пия достатъчно вода. Sad

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 12:54 от Love💗sea

# 431
Аз да питам колко е пулсът на бебетата ви и в коя г.с. сте. При мен в началото на 14 г.с. беше 140, АГ каза че е нормален ама после четох че в тази г.с. май е по-висок.

Аз съм 16 г.с., пулса на бебето вчера го чухме: 156. При мен май не се е променял много от предишните седмици.

# 432
Firefly ако е инцидентно на всеки се случва. И с моята АГ се случи нещо подобно, наистина е неприятно и малко притеснително. Като цяло й вярвам, наистина са затрупани с работа и пациенти е възможно в бързината да се сгреши нещо, но пък и много зависи какво и доколко би било проблем. Ако й нямаш доверие по-добре помисли за друг вариант.

Аз вчера бях 13+3 и пулсът беше 150. Досега винаги е бил над 160 и казаха, че вече в четвърти месец е нормално да пада, от 120 нагоре било ок…

# 433
Здравейте на всички!

Поздравления на тези, които вече са разбрали пола и минали през ФМ + БХС. Надявам се всичко да е наред и така да бъде до края!

Аз също бях със зацапване на два пъти, при втория път останах вкъщи за 14 дни. След това минах пак на преглед - не успяхме да потвърдим дали е момиче, както предположиха на ФМ, но пък видяхме, че е супер активно и беше много забавно - правеше разни движения и сякаш се разхождаше, после седна, след това се изправи и си забиваше главичката в стените. Замислих се какво ли ще е като се роди, ако е такъв/такава - няма да имаме мир и спокойствие Grinning. Попитах АГ дали е възможно да пътувам, тъй като се установи, че съм с ниска плацента и ниско разположен плод и тя разреши, стига аз да се чувствам добре. Освен това, бебчето е наваксало седмиците и вече съм в 17 седмица. Та, обиколих Френската ривиера за 3 дни, общо 6 града по 10 км пеш на ден и шофиране. Нямах никакви проблеми, освен че краката ме боляха и пулсираха вечерта. Сега, след като ви изчетох и видях, че има момичета с подобен като мен случай, мисля, че малко безрасъдно действах, но от тук нататък ще се кротна и мисля края на март да си остана вече вкъщи.

Както споменах, вече съм в 17 седмица и много се притеснявам, че не усещам нищо все още, та и аз си взех доплер. ММ каза, че нещо не ми е наред, но явно мъжете не разбират какво е наистина да носиш своето собствено дете и да не знаеш как се чувства, дали му е добре, дали не му вредиш с нещо и хиляди подобни мисли. Като цяло е супер грижовен и толкова щастлив не съм го виждала никога.

При вас как са мъжете?
Усещате ли вече малките чудеса и какво всъщност усещате?

# 434
Аз не усещам нищо, но при мен е много рано (15г.с.). Така или иначе знам, че е нормално да се усеща някъде около 20г.с. така че мисля че нямаш повод за притеснение.

Иначе ми е интересно момичетата които вече усещат бебетата, какво точно чувстват Heart

Общи условия

Активация на акаунт