Отговори
# 405
Месец и нещо след кървенето и отлепването, от днес следобед имам зацапване, но този път леко и розово (засега не е обърнало на истинска кръв и съсиреци, както преди). Моя бременна приятелка каза, че щом е леко и розово е хормонално и не би трябвало да е има драма. Все пак, ще отида утре сутрин до дежурния, защото АГ ми беше казал ако имам пак, даже и да е зацапване само, да отида за всеки случай. На някоя от вас случвало ли ви се е това розово зацапване и какво се оказа? Simple Smile Честно казано не съм се притеснила много, просто се надявам да не е като предния път, че този път вече ще ме приемат в болницата ако пак има отлепване. 😀

# 406
Здравейте.
Въпреки че си правих 2 теста (единият от които ми правиха в Токуда) за ковид и грипове и те бяха отрицателни преди 4 дена, днес рязко загубих вкус и обоняние и си направих още 2 теста вкъщи и се оказаха положителни за ковид. А аз от 4 дена се лекувам за бактериална инфекция …
Това, което много ме притеснява е, че съм чувала, че при ковид се пият кръворазреждащи лекарства. Мога ли сама да си “назнача” аспирин протект, че ще се побъркам до утре, когато мисля да звъня на лекар. Споделете съвет и опит, моля ви.

# 407
Здравейте.
Въпреки че си правих 2 теста (единият от които ми правиха в Токуда) за ковид и грипове и те бяха отрицателни преди 4 дена, днес рязко загубих вкус и обоняние и си направих още 2 теста вкъщи и се оказаха положителни за ковид. А аз от 4 дена се лекувам за бактериална инфекция …
Това, което много ме притеснява е, че съм чувала, че при ковид се пият кръворазреждащи лекарства. Мога ли сама да си “назнача” аспирин протект, че ще се побъркам до утре, когато мисля да звъня на лекар. Споделете съвет и опит, моля ви.

Аспиринт протект 100мг се приема, но той е с натрупване - тоест ефектът не е моментален. Има терапии с НМХ, но може да има обратен ефект при хора, които нямат нужда от това. Съветвам ви да не си самоназначавате нищо, а да се обадите утре на АГ и консултация с личен лекар.
Моя приятелка кара ковид по време на бременност и приема само парацетамол, не е пила нищо друго и роди здраво бебче. Не се притеснявайте, с правилните мерки всичко ще е наред! 😊

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 00:11 от Nomadgirl

# 408
SuzanaD, бързо оздравяване и да минава леко! Обади се утре на АГ и се консултирай дали да приемаш кръворазреждащи.

Съветът да ходиш на живо при АГ не е много подходящ, защото там ще има и други бременни и може да ги заразиш. Съжалявам, ако съм рязка, но не ми се вижда редно да се подлагат на риск нищо неподозиращи бременни, някои от които може да са се борили десет години за бебе и да са успели след петнадесето ин-витро, и това да им е последен шанс, примерно.

# 409
Да, да аз затова казах, че ще звънкам утре, че сега е много късно.
 Благодаря ви, момичета!

[quote author=Елиза 123 link=topic=1522447.msg46039408#msg46039408 date=1676925851]
SuzanaD, бързо оздравяване и да минава леко! Обади се утре на АГ и се консултирай дали да приемаш кръворазреждащи.

Съветът да ходиш на живо при АГ не е много подходящ, защото там ще има и други бременни и може да ги заразиш. Съжалявам, ако съм рязка, но не ми се вижда редно да се подлагат на риск нищо неподозиращи бременни, някои от които може да са се борили десет години за бебе и да са успели след петнадесето ин-витро, и това да им е последен шанс, примерно.
[/quote]

# 410
Коригирах мнението, за да не ме нападат излишно. Грешно се изразих и дори след като ме цитираха разбрах за това.

# 411
Месец и нещо след кървенето и отлепването, от днес следобед имам зацапване, но този път леко и розово (засега не е обърнало на истинска кръв и съсиреци, както преди). Моя бременна приятелка каза, че щом е леко и розово е хормонално и не би трябвало да е има драма. Все пак, ще отида утре сутрин до дежурния, защото АГ ми беше казал ако имам пак, даже и да е зацапване само, да отида за всеки случай. На някоя от вас случвало ли ви се е това розово зацапване и какво се оказа? Simple Smile Честно казано не съм се притеснила много, просто се надявам да не е като предния път, че този път вече ще ме приемат в болницата ако пак има отлепване. 😀
При мен зацапването беше розово около една седмица преди да стане кафеникаво. Оказа се, че е заради отлепване. Лекарката тогава ми каза, че по принцип такова зацапване през бременността не е нормално, така че аз бих отишла на преглед за мое успокоение.

Момичета, мен пак ме мъчи безсъние, след като поспах малко, но се събудих заради гадене и естествено повърнах вечерята. Сега дано ми олекне и да мога да заспя, че утре съм на работа. Sad Аз все още ходя, но честно казано вече едвам издържам и май няма да изкарам още много. Мисля вече да кажа в работата, след като вече минаха първите три месеца, за да са подготвени, че ще отсъствам и да не ги изненадам неприятно направо с болничен. Малко се притеснявам от реакцията, но мисля, че ще постъпя коректно, ако ги предупредя няколко седмици преди това, въпреки че бих предпочела да не им казвам все още, защото съм малко суеверна.. Давам си още най-много 1 месец и ако лекарката ми даде болничен, а после и лекарската комисия, мисля да не работя повече, защото не се чувствам добре и ми е трудно да пътувам толкова много и да седя по цял ден на стол, а в дните, в които много ми се гади, положението е много зле. Проблемите със стомаха ми се влошават от седенето и това подуване много ме притеснява напоследък. Понякога дори Но-шпа не ми помага, а няма какво друго да пия. Като лежа вкъщи не ми се подува така коремът.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 03:33 от Love💗sea

# 412
Love sea, не знам защо още се мъчиш на работа, особено ако усигоровките са ти добри. И аз като теб бях решила да си работя, дори до край. Е, наложи се още в началото на трети месец да кажа, заради кървене и от тогава съм си вкъщи . Взимам същите пари, които взимах и като работех. При положение, че мога да ползвам 180 дни болнични, защо да се мъча.
Аз също страдам от ужасно безсъние . Това в момента ми е най- големият проблем. Будя се в 2-3 през нощта и няма заспиване по 2 часа. Добре, че не ходя на работа, та да си наваксам сутрин съня.

# 413
Аз изкарах ковид по Коледа. Близо месец нямах обоняние. Нищо не съм пила, само лукчета смучех. Не се притеснявай излишно, но ако ще ти е по-спокойно се свържи с АГ-то.

# 414
При мен тази сутрин беше крайно напрягаща. Прокървих и веднага при АГ. Оказа се малко отлепване и тази седмица да съм едно с дивана. В петък пак при нея за проверка.
Вчера ми беше първата малко по-приодължителна разходка, правих почивки, не ме е боляло, но явно съм се претоварила.
За тоя половин час докато ме види и чуя сърце, казвам ви, душата ми излизаше сто пъти от тялото. Така че дупето на място, колкото ще кг да кача.
Вие също се пазете! Heart

# 415
При мен тази сутрин беше крайно напрягаща. Прокървих и веднага при АГ. Оказа се малко отлепване и тази седмица да съм едно с дивана. В петък пак при нея за проверка.
Вчера ми беше първата малко по-приодължителна разходка, правих почивки, не ме е боляло, но явно съм се претоварила.
За тоя половин час докато ме види и чуя сърце, казвам ви, душата ми излизаше сто пъти от тялото. Така че дупето на място, колкото ще кг да кача.
Напълно те разбирам. И аз преживях същото, когато имах зацапване и ми поставиха диагноза заплашващ аборт.. С престой в болница, много лежане няколко седмици и пиене на лекарствата, които ми предписаха, засега нещата са наред, но притеснението си остава. На теб предписаха ли ти нещо?

# 416
Напълно те разбирам. И аз преживях същото, когато имах зацапване и ми поставиха диагноза заплашващ аборт.. С престой в болница, много лежане няколко седмици и пиене на лекарствата, които ми предписаха, засега нещата са наред, но притеснението си остава. На теб предписаха ли ти нещо?
Не, утрогестан и но шпа си остават. АГ ми каза че е възможно най-благоприятния вариант, защото отлепването е в долната част на плацентата. Но, разбира се, в петък ще каже дали не се е влошило. Вече кървенето е по-малко, но мен ме е страх да кихна. Cold Sweat

# 417

Колко време ти казаха че ще е нужно да се лежи и след това позволиха ли та малки разходки и малко по нормален живот освен да си в леглото?

# 418
Лекарката ми беше казала да лежа, да не вдигам тежко, да не върша домакинска работа и да не се напрягам поне 2 седмици + забрана за секс. Аз така или иначе бях в болница 5 дни и там ми казаха, че хематомът в матката е намалял, а и зацапването вече беше спряло. След това лежах вкъщи още една седмица, защото се притеснявах, но лекарите не ми бяха казали, че трябва само да лежа и да не правя нищо. Аз трябваше да ходя и на работа така или иначе и не можех да си позволя да лежа повече вкъщи. След това ходих на преглед и при лекарката, която видя това отлепване. Тя каза, че хематомът вече го няма (това беше около месец след първия преглед). Не ми е казала да лежа и да не се разхождам, но каза да продължавам да пия Алеракт и Утрогестан.
Иначе гледам да не се преуморявам и да не вдигам тежко. Когато усетя, че съм се уморила, гледам да седна, а ако съм вкъщи - да легна. След работа общо взето съм в леглото, защото съм уморена и така или иначе нямам сили да правя кой знае какво вкъщи. Не се и разхождам честно казано (освен до работа и обратно или когато трябва да ходя на лекар), защото ми е лошо и нямам много енергия и желание за това.

# 419
Ходих аз днес на лекар и за щастие този път няма отлепване и/или хематом, но пък от розово зацапване тази сутрин вече си беше кървене. Но пък се оказа, че плацентата ми е “паднала” ниско до шийката, а във влагалището полипа, който се появи покрай IVF стимулациите, e нараснал двойно и вече е повече от 4 см. Според тях, от търкането на шийката с плацентата от едната страна, а от другата нарасналия полип във влагалището, който е стигнал до канала, се повява това кървене. Също така, полипа също кърви, т.е. комбинация от двете. За радост, казаха, че бебето е добре, не го гледаха много обстойно, защото БХС беше на 13-ти, измериха само пулса и казаха, че е 150 и е нормален. Досега винаги е бил над 160 и затова малко се притесних, но казаха, че вече е нормално да става по-нисък. Днес съм 13+3 седмица. Викат ме на контрола след седмица и ако не се е успокоил този полип, най-вероятно ще се стигне до приемане в болница. Спряха ми вече и капсулите прогестерон, и трябва да лежа и без никакво натоварване, за да се вдигне плацентата… Някоя друга бори ли такъв “израждащ се” (както го определиха) полип във влагалището?

Общи условия

Активация на акаунт