Отговори
# 600
Благодаря за отговорите, аз също имам пусната един месец преди + теста. Сега доктора от ЖК твърди, че трябва отново да се пусне, тъй като било задължително.

# 601
Аз имам цитонамазка от октомври месец с препоръка за профилактика след година. И на мен онзи ден на ЖК консултация ми дадоха направление, аз обаче имам намерение да я откажа. Нищо не е задължително, сигурно ще ни накарат да се разпишем някъде, че отказваме на наша отговорност. Насила не могат да вземат проба.

# 602
Забравих да спомена за цитонамазката, ако някой не знае, както и аз не знаех до последния път, добре било да се прави през половин година.

Момичета, вас вече започна ли да ви сърби коремът? При мен на моменти страшно много засърбява (разбирам, че кожата е започнала да се разтяга повече), не мога да преценя имам ли стрии вече, но определено си имам белези от чесане.

# 603
Мен ме сърби и корем, и гърди, че и гръб Grinning Засега се мажа с моя си лосион за тяло, но мисля да си направя тези дни смес от свинска мас, какаово и кокосово масло за мазане.
А как сте с килата? Аз съм 15 седмица и кантарът е доста непостоянен. Знам само, че със сигурност съм качила 1.5 кг трайно, но в някои дни кантарът скача дооооста, после пак се връща и това без особена промяна във вида храна или количество. Много се надявам да не кача повече от 10-12 за цялата бременност, че се водя с наднормено тегло от преди.

# 604
И аз се надявам да не кача повече от 10-12 кг, че си имам от преди това. Засега съм качила около 2 кг. В 17 + 4 съм.

Цитонамазка и микробиология ми правиха в 15 седмица. Преди това си бях правила април някъде.

# 605
Същата работа е при мен с кг. Даже вчера се изумих - преди 3 дни кантарът показа +1кг, вчера -1кг. Качила съм определено и аз може би около 1.5кг.

Мен ме сърби и корем, и гърди, че и гръб Grinning Засега се мажа с моя си лосион за тяло, но мисля да си направя тези дни смес от свинска мас, какаово и кокосово масло за мазане.
А как сте с килата? Аз съм 15 седмица и кантарът е доста непостоянен. Знам само, че със сигурност съм качила 1.5 кг трайно, но в някои дни кантарът скача дооооста, после пак се връща и това без особена промяна във вида храна или количество. Много се надявам да не кача повече от 10-12 за цялата бременност, че се водя с наднормено тегло от преди.

# 606
Късметлийки. Аз съм вече 3,5кг отгоре. Днес започвам 19гс.
Кожата не ме сърби, но мажа всяка вечер откакто разбрах, че съм бременна.

# 607
Аз съм вече 5 кг нагоре. Ядат ми се предимно калорични неща. Смятам, че ще кача както миналия път около 13 кг, защото темпото на качване е същото.. От началото на 8 месец до раждането в 39+4 г.с. не бях качила нищо. Каквото качих, беше до влизането в 8 месец. При раждането бях -8 и ми бяха останали 5кг за сваляне.

И аз мажа корема си вече може би от месец насам всяка вечер.

# 608
Аз още не съм почнала да мажа, чудя се какво да взема. Предния път стриите изскочиха седмица преди да родя, а се мажех с две неща. Преди това нямах абсолютно нищо 🤦🏻♀

Миналия път и килограмите ги качих доста точно накрая. Последния месец тамън 5 кг 😅

От онзи ден като ви споделих, вече доста често усещам малчо да помръдва, особено като се свия на бюрото и го притисна 😅

# 609
И аз още не съм взела нищо за стрии, мажа се с кокосово масло. Мен ме сърби ужасно кожата на гърба.
Аз да се оплача, хвана ме някакъв грип за два -три дни и много ми се изостри астмата. Не можех да дишам направо. Вече съм по- добре, но изпих сума ти лекарства…

# 610
Lilium Simple Smile, аз със микс кокосово + какаово масло се мажех и миналия път, и сега. Отделно мажех и мас. Нямам стрии.
Такива ми ти разни кремчета и спрейчета...не са за мен.

# 611
Lilium Simple Smile, аз със микс кокосово + какаово масло се мажех и миналия път, и сега. Отделно мажех и мас. Нямам стрии.
Такива ми ти разни кремчета и спрейчета...не са за мен.

И аз мажех с кокосово и какаово + това на Мустела и…
Сега мисля да пробвам с мас. Откъде я взимаш?

# 612
Майка ми го купува от една баба на село.
Иначе мисля, че съм виждала в Метро. Предполагам и в други магазини ще продават.

Сещам се за нещо, което забравих да споделя. На ФМ АГ ми каза, че магнезият е важен да се приема от бременните, много важен бил за развитието на мозъка на бебето. Някаква статия четох за него. Неслучайно го предписват.https://www.puls.bg/bremennost-i-razhdane-c-36/magneziiat-prez-b … -na-ploda-n-43324

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 17:56 от Jupiter sea

# 613
  • София
Като ви чета виждам че не само аз се чувствам като прегазена с валяк. Толкова всичко да ме боли, кръста най-вече , гърдите ми станаха двойни от сега, спи ми се постоянно, енергия нулева. Добре че е ММ да ми помага с малкият, който този месец става на 1г и покрай организации изхабих един тон нерви. Два часа разходка ми идват в повече вече… с Първата бременност бях фурия до 8мия месец , сега края на четвърти съм труп направо. Корема ми е като за 6/7 месец , от всякаква храна почти ми става лошо, каран го на шоколад, бейкролс , краставици и картофи. Продължавам да свалям кг, вече съм минус 6.
За кожа ползвам bio oil , много ми помогна и попива бързо.
За фолиевата киселина , до колкото знам се пие до края на 3ти месец. Аз продължавам да си я пия , докато АГ не каже.

# 614
Момичета, мнения за д-р Мирчева? Имам записан час при нея за втора фетална морфология.
Babyboo, 2 часа и за мен са много за разходка вече. Гледам да сме поне час навън с малката. Понякога едва вървя, а тя е фурия.

Общи условия

Активация на акаунт