Земетресението в Турция и Сирия

• 46 295
  • 727
  •   1
Отговори
# 315
Знае ли се вече горе-долу колко хора в Турция са останали без домове? Броят им най-вероятно ще е внушителен. Добре че, Турция е туристическа държава с много хотели, които могат да ги приютят на първо време, но за тези хора тепърва ще трябва да се строят нови домове.

# 316
  • Буркина Фасо
тепърва ще става известно.
сега знаят колко са разрушените, но като се успокои обстановката ще обсъждат и кои напукани домове ще се
бутат.

# 317
  • София
Аз друго си мисля….. ще има ли обвиняеми

# 318
  • София
Maidmer, "вятърът" на съпричастност и човещина  вее в много правилна посока - и от богати, и от не толкова..

# 319
Мисля си, че ще има обвиняеми и осъдени, както след земетресението през 1999 г. Но каква полза, ако продължат да си строят както си знаят?

# 320
  • При семейството си
Извън жилищните сгради, са предполагам разрушени обществени- болници, училища, детски градини, бизнеси…страшно е. Как ще се възстанови животът, някакво поне привидно нормално ежедневие на тези хора.

# 321
Със сигурност ще има. Аз си мисля за морето от небостъргачи, построени в Истанбул последните години. На влизане в града се виждат, това последните 10-15 години, та интересно ми е дали са спазени всички изисквания, дали ще ги обследват сега. Буквално море от небостъргачи, докъдето ти стига погледа. И като цяло дали ще има обследване на вече построени сгради.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 23:13 от Анонимен

# 322
Аз следвам доста турски звезди в Инстаграм, има доброволци сред тях.

# 323
Радвам се много, че толкова много хора даряват, съпричастни са със случващото се, обединени са. В същото време съм и разочарована. Има хора, дори мои познати, които ще се намерят да ми кажат "какво си се загрижила за чужди народи" или пък "кой помогна на нас, та да помагаме сега"...Как може изобщо човек да бръщолеви това при тази трагедия. Липса на човещина е това.

# 324
Хм, конкретно за Истанбул днес позната ми разказваше за нейни роднини там. Години наред живеят в блок, който не е узаконен, защото не отговаря на някакви изисквания. И тъй като не е узаконен, няма ток, хората използват генератори.

# 325
Аз друго си мисля….. ще има ли обвиняеми
  Вече има.

# 326
В една книга на Орхан Памук се описваше точно как се разраства Истанбул, каква корупция, завземане на територии по баирите от строители преди години, на местата на бедняшките колиби.
Днес носих едни неща за помощи на адрес даден от Манол Пейков, нови, но казаха, че може и не нови, защото са за Сирия тази пратка.

# 327
Не съм срещала информация колко души остават без дом, но вчера посланика на Турция каза, че в страната са срутени над 6000 сгради. Ердоган пък обеща държавата да постои наново сградите в засегнатите провинции в рамките на една година. Това лично на мен ми звучи невъзможно и буди тревога с какво качество биха били новопостроените сгради. Години ще да нужни, за да се върне някаква нормалност.

Maidmer, трудно ми е да разбера смисъла на коментарите ти. Доброволчеството е по желание, всеки действа според личния си морал и разбирания.

# 328
Сърцето ме боли за трагедията на тези два народа… Много ми е тежко да гледам кадри. Плача и се моля повече оцелели да има…
Радвам се на всяка новина за намерен жив човек. Мъчно ми е за дечицата, останали без родители и родителите, останали без децата си … Ужасяващи, покъртителни истории .. Дано е светло на душичките им…

За съжаление, ставаме свидетели до какво води корупцията и нехайството. Строителство, извън всякакви мерки за безопасност - буквално погреба десетки хиляди и остави стотици хиляди без дом Sad Не мога да се примиря, че живеем в такъв свят.

# 329
  • София
Следя тоз момък отдавна и изкъсо, скоро качи пак Газиантеп. Гледам и се усмихвам, облизвам, после се сещам…

https://fb.watch/iCtB0Wbyj1/

Общи условия

Активация на акаунт