Великобритания - тема 94 Зимно -Пролетно Великденска

• 38 384
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Нашето училище раздаде втора ръка костюми, за който няма възможност да вземе. Аз също купих от маркетплейса и продадох старите, та съм на нула. С наличното у дома също може да се скалъпи герой. Има начини и съм против да отнемат на децата емоцията и красивия празник. Много жалко 😔

DD сутринта на вратите 3-годишното каза, че няма да ходи като калинка. А тя си го избра. После вечрта рева, че не иска да го съблича...

# 151
Нашите бяха казали, който иска да се облече с костюм или в нормални дрехи като reader. Имаше и такива деца, а някои си бяха и с униформите.

# 152
Оф, някои иначе оригинални костюми изобщо не са съобразени с това, че детето ще седи, стои, яде, играе и п**ае с тях...

# 153
# 154
  • nowhere
Честит Национален Празник, момичета!
Аз си обичам България и ми липсва.

# 155
Обичам креативни костюми и с интерес разглеждам снимките по пресата от деня. Моето дребното и то в местния вестник🤭
Синът с тая Червена Шапчица е пожънал голям успех и дори е надминал хумора на учителя на У3, който тази година бил хипопотам балерина😂

Честит празник!

# 156
Честит празник момичета!
Купих аз термо бельо вчера, облякох го с пижамата днес, не ме питайте как 😀 излизаме от къщи и той ми заявява, преоблечи ме, студено ми е на краката 😀, викам си, пуска муе по пързалката,  нали има и клин.
Очевидно ги е измародерствал да го преоблекат в училище  Grinning (там има винаги поне 1 резервен сет, играят с вода целогодишно,  идея нямам защо).

# 157
  • UK
Къде сте всички, мислех, че пак съм изтървала някоя нова тема. Има ли сняг при вас? При нас няма нищо пак. 🙄

# 158
Няма сняг, само студ. 🥶

# 159
Чакаме го нощес, или утре вечер… трудно е да се каже 😂. Аз чакам слънце и пролет и топлина най-накрая.

# 160
  • Bristol
Прехвърчаха няколко снежинки през деня ❄️

Ден за позвъняване на докторите ми беше. Успях да запиша час за GPто и мамография 🤪
После имах дискусия по телефона с ветовете, защо да се слага дронцит на котката на 6 месеца, а не на 3, тепърва трябва да се посветя по въпроса 🤔

И честит 8ми март 💐
Темата тази година е #EmbraceEquity
https://www.internationalwomensday.com/
"Equality and equity, why equal opportunities are not enough and can in fact be exclusionary, rather than inclusive" и тази онагледяваща картинка ми хареса:

# 161
Честит празник неуморни, красиви, силни и вдъхновяващи жени! Да имате хубав празник днес!

Съвсем вярно е това за равенството, Мери. В сегашните условия никога няма да сме на равно с другия пол и има нужда от адекватни промени на много нива.
Вчера четох статия как жените със средно образования в Англия са с драстично по-нисък доход от мъжете на същото ниво. От там за тях е по-изгодно да останат на помощи и да прекъснат цялостното си развитие. В допълнение скъпата детска грижа направо ги заключва у дома с децата и дори образовани жени зарязват кариерата си.

Сняг имаше вчера сутрин, но слънцето през деня го стопи набързо. Днес е минус 7, но отново слънчево.

# 162
  • Bristol
Аз по принцип съм феминистка и особено в работата гледам да не се отличавам от колегите, за да не трябва да ме третират различно. Обаче веднъж работехме на обект тръгнахме да проследяваме кабелите. Пита ме колегата, имам ли нужда от помощ, аз нахакано, не, ок съм. Вдигам едни малки бетонни плочи по трасето и ровя из кабелите. На ъглите по маршрута обаче тези плочи са два пъти по-големи, не можах да я помръдна плочата! Отидох и го помолих за помощ. Уж двамата да я мръднем, че е тежка, той сам я премести,  преди да се усетя какво става 😄 Та това ме накара да осъзная на практика, че няма как да сме равни. Различни сме и всеки е добър в определено нещо 🤗

При нас още вали 😊 Това снимах сутринта, като погледнах през прозореца и видях снега. Имаше вече излезли деца, които играеха в снега и се опитваха да направят снежен човек  
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 08 мар 2023, 12:40 от Merry

# 163
  • Великобритания
Честит празник момичета
при нас цяла вечер валя много красиво , тихо и спокойно без вятър.. успях да се нарадвам през прозореца. Болна съм  и не мога да спя та зяпах през прозореца. Вчера взех детето от училище с температура и трепереше (38,6) казала на госпожата , че не и добре , таз и казала да пие вода и я пратила да седне на друга маса с още 2 деца. Ядосах се , че не се обадиха да отида и да си я взема. Днес си я оставих вкъщи , пратих им имейл и да се спасяват. Не ми дреме
И да се похваля , вчера след 59 минути на телефона с virgin media Попадах на дама , говореща нормален английски , обясних , че не можем да плащаме повече интернета , естествено доста преувеличех нещата , казах и че имам оферта за същата скорост но на 27 паунда . Ние в момента плащаме 39 , и от другия месец с увеличението става 40 . След малко вика еми мога да предложа същата скорост обаче на 30 паунда , викам намали на 28 и таз вика айде да се срещнем на 29 и аз и викам - готово, купувам . Голям пазаралък , ама си спестих 11 паунда  на месец.
Та всички , които имате по висока такса , да не ви дреме - звънете на подръжката , докато ви се падне такъв с който да може да се разберете, казвате че имате по добра оферта . Нищо не губите а има голям шанс да ви дадат и по добра цена .
Между другото аз изкарах офертите от uswitch по посткод , та намерих тази , която е най близо до моя нет. Даже и казах на госпожата , ако иска да и пратя линк с офертата , бях си подготвена . Не е нещо кой знае какво , ама са си 130 кинта на година .

# 164
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Честит празник! Simple Smile

Понеже не очаквам да ме помните и да не влизам така грубо - преместих се през 2019 в Кроули, имаше едно момиче от групата, с което си писах на Вайбър и дори веднъж пихме кафе - ако се познае - много, много благодаря за добрите намерения Simple Smile много беше мила, аз бях абсолютен идиот и не ти се обадих повече, обаче нещо по това време не се чувствах много на себе си Simple Smile Извинявай и благодаря!

Та аз съм си добре, работя от вкъщи, децата са дразнещи както обикновенно, но пък се адаптираха чудесно;  имаме си хубава къща на хубаво място, кола, която трака и 3 механика не можаха да кажат защо ама била безопана за шофиране и си я карам Laughing ходим си в България на има - няма 3 месеца (работя от вкъщи от България през лятото и ваканциите, че отпуската не ми стига Grinning), планирали сме ходене в Норвегия през юни и ми се върти един Дисниленд през октомври... ама ще видим.
Не се оплаквам с две думи - единствено качих килограми с това работене от вкъщи и безпрепядствен достъп до хладилника Flushed

И при нас в Кроули има сняг и продължава да вали Simple Smile Децата ще са на двора след училище, усешам... или на улицата, ако съседите пуснат техните и аз пак ще съм падар и ще подвиквам, че идва кола (тея електрички изобщо не се чуват, а мен ме е страх, че някой няма да успее да спре навреме... явно аз съм кварталното ку-ку, като гледам на съседите хич не им дреме Laughing

Последна редакция: ср, 08 мар 2023, 14:04 от TDI

Общи условия

Активация на акаунт