Великобритания - тема 94 Зимно -Пролетно Великденска

• 38 713
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
  • Bristol
Мисля, че веднъж организирано и платено, трудно може да се отмени такова посещение и да им върнат парите. Особено ако и родителите са участвали финансово.

# 211
То хубаво платено, но да не го организират по това време на годината. Все си мисля, че ако толкова искаха да ги заведат някъде, можеше в някой музей или другаде, не малко места има из Корнуел. Та има и аквариум, можеха там да отидат. Или тоя зоопарк да е когато е малко по-нормално, нали са до юли на училище. Аз че няма да я пусна, няма, но ми е чудно как ще тръгнат 60 деца така в тоя дъжд, пък каквото дъждобрани да имат.

# 212
Ronka12 моят е Y5 и миналата седмица от училището решиха че трябва да ги водят цяла седмица на плуване, а плувния басейн е на 20 минути пеша от училището. Изобщо не ги интересуваше че времето е лошо. Само пратиха съобщение че прогнозата е за сняг и ниски температури и да ги обличаме добре. И цяла седмица вървяха в студа и снега пеша 20 мин. както са затоплени от водата в басейна и с мокри коси. Изобщо не ги интересува дали някой ще се разболее или не.

# 213
Ронка, по това време на годината винаги е топло. Ей на, ФБ ми показва снимки по къси ръкави предни години. Кой да препдоложи, че ще е такъв потоп?! И наще ще ходят на ферма, но баш като ни няма и ме е яд😔

За 2-я РД на щерката и ние запазихме ферма. С кофите изливаха водата. Облякохме се добре, и животните хранихме, и на трактора се возихме... Чудно си изкарахме. Не бих спряла детето само заради времето. Резервни дрехи в раницата за навръщане и са готови.

Щерката много обича да облича чужди неща. Вижда нещо и се заинатява, че било нейно. И най-редовно е с чужди ботуши и дъждобран😂

При нас ги следят. Мокро дете не са ми връщали. Ако не са намерили каквото им трябва из раницата, се прибират с чужди, но никога голи или с мокри крака. Синът веднъж го взех с топлинки розови при това😂

Пантофка, аз съм за. Децата трябва да се каляват, не да се изнежват. Във Варна басейнът е открит и на плажа. Духа колкото и тук. Децата от водата скачат в шубите и ботушите и пеша се прибират. Боледуваха изключително рядко. Освен това, докато вървят се загряват.

# 214
  • Великобритания
Да съм честна , аз бих си я оставила вкъщи през този ден , не ми дреме ..ще я заведа във фермата когато е по хубаво времето
Но пак си зависи и от детето , мойто както е много болнаво и я хваща веднага гърлото хич няма и да стане , тя вече милата сама си знае , че трябва да се облича ( че половината не си слагат якетата като играят навън ) и да слага шапка , когато е много студено.
Иначе и нея са ми я връщали от нърсерито с момчешки слипове или някви чужди гащички , като е имала инциденти , така че е нормално

# 215
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз не спирам, а и няма кой да стои в къщи с нея. Моята година 2 са на музей другата седмица и е точно на нейния РД, ще носи почерпка за децата, чака с нетърпение.

# 216
  • Манчестър
Не оставям никой в къщи. Каквото за другите, такова и за моето дете.
После всички ще говорят какво, как що, а детето да стои изолирано.

# 217
Ако се намокри и настине, винаги прави круп. Някои пристъпи са и по-сериозни и сме свършвали в болница, имаме таблетки на repeated prescription от джипито. Нищо, че е на 7г, продължава с това. Това е единственото, което ме притеснява.
Тя самата като и казаха, че може да остане в училище и да кара деня с по-големи деца и се зарадва, дори се чуди какво иска.

# 218
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Има ли някой в Единбург? Или ако сте ходили на екскурзия, може би?

Опитвам се да запълня всички ваканции с пътуване/екскурзия и си мислех Октомври да направим един Единбург + Абърдийн (заради викингите Grinning ) + Лохнес

Как е времето през октомври?  Заслужава ли си, или да очаквам потоп?

Щяхме да летим, ама май - май ще шофирам, защото като видях влак 6 часа Единбург - Лохнес и лошо ми стана, с кола е 3 часа, а и на връщане може да минем през Гласгоу

Та плана е 2 нощувки в Единбург, 1 в Абърдийн, 2 в Гласгоу и 8 часа шофиране до Кроули

Ако имате по-добри идеи, моля споделете Simple Smile Или направо кажете има ли смисъл октомври да бия пътя Satisfied

# 219
Ние сме ходили в края на септември, 2013 до Инвърнесс, Лохнесс и до Единбург.
 Шофирахме от Лондон дотам и на обртано, та с билети не мога да помогна.
Беше хладно, но предимно слънчево и изкарахме много хубави 5 дни.

Тръгнахме от Лондон и бяхме към обяд в Inverness, поспахме два часа, след близо 12 часа път (600мили).

Щяхме да спим в хотела преди да се разхождаме, но в хотела  чек-ина беше чак  в 3 и хапнахме, и направихме един тур с уиски. Бяхме отседнали в хотел, приличащ на малък замък (Loch Ness Lodge Hotel), където имаше и Nessieland, от където си накупихме сувенири.

Скрит текст:

Бяхме много близо до езерото Лохнесс, направихме тур с лодка, много вино /бренди тестинг дни, разходки за 3 дни, чудесни места за разглеждане и отмора.

Скрит текст:

Всяка вечер в хотела бяхме в ресторанта където имаше кресла за отмора до камини и откарвахме там със сирена и вино докато затворят Simple Smile Закуската беше страхотна сутринта в много типична countryside manor атмосфера.

Минахме през The House of Bruar, музея  и местността за ден и ден в Единбург, където си взех най-любимите ми вълнени шалове и шапка, които 10 години по-късно нося постоянно. От Edinburgh Woollen Mill:

Скрит текст:

Даже съжалявахме, че нямахме поне още ден за Единбург, защото имаше още много за разглеждане.

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 17:12 от Анонимен

# 220
Ние бяхме миналата година октомври месец до Единбург и Глазгоу, не спря да вали и пръска цял ден, на магистралата имаше дъжд и мъгла, доста трудно беше шофирането. Отне ни около 5+ часа от Бирмингам до Единбург. Тръгнахме много рано сутринта. Красиво е в Единбург, ако бяха по-големи децата пак бих направила екскурзия до там, има за разглеждане Simple Smile Нощувахме в Premier inn, прилично беше Simple Smile

# 221
  • Bristol
TDI, Глазгоу може да го пропуснете или докато сте в Единбург до отскочите за през деня до Глазгоу, не е далеч с кола или влак.
За времето, чист късмет си е. Аз един ноември ходих да работя там по сигнализацията точно между Единбург и Глазгоу, 3 нощни смени. Колегите тук ме бъзикаха, как ще се смръзна там в Шотландия. Въобще не беше студено, дори и през ноща 😁 нито валя, прекрасно време беше, красиво синьо небе 😁 Бях взела мъжа и дъщерята с мен. През деня те шетаха из Единбърг, аз спях. Нощем излизах да работя, те си лягаха 😄

На Инвернес отдавна сме му хвърлили око. Благодаря за споделеното, Miss Wonderlust 🤗

# 222
В Шотландия ходим само лятото и пак шансът за хубаво време е малък. Миналото лято, докато се пържехте на юг, в Абърдийн бяхме с якета с топла подплата-времето се водеше хубаво и слънчево. Есента е кошмар, ако има един слънчев ден е сензация в комбинация с леден вятър. Зимата Cаringorms и Glencoe са перфектни за любителите на зимни спортове. Есентаа - само в Единбург, идеален център и да прескачате от затворено на затворено.

Има много какво да се види и прави. Ориентирай ме какво ви вълнува и ще дам идеи. За толкова малко дни Единбург-Гласгоу ви е предостатъчен район и пак ще пропуснете много. Ние първия път сглупихме да обиколим Шотландия за седмица и нищо не видяхме. Беше едно безкрайно шофиране по тесните им пътища.

Зологическата вече не е каквото беше. Връщат и пандите в Азия, та съвсем не си заслужава високата цена. Ако я пропуснете нищо няма да изгубите. И преди не беше Уау, последните две години отзивите са все лоши.

Началото на август в Единбург има страхотен фестивал, ако въобще са останали свободни нощувки някъде. Заслужава си ходенето. Улиците са голяма атракции с открити сцени, жива музика и разнородна програма, пазари.

Camara Obscura, затвора и замъка не са за изпускане. Паркингите в центъра са безбожно скъпи, постоянно улиците са в ремонти + еднопосочни. Гледайте да намерите хотел с паркинг и после само пеша. 8 години ходим в града и такова чудо като май месец не е било никога. Вмесо цял ден, изкарахме 2 часа и се прибрахме изнервени.

Задължително минете през Falkrik Wheel  и Kelpiers попътно за Глазгоу.

Абърдийн извън летния сезон не го препоръчвам - едно голямо село и няма какво да се прави. Турският ресторант не бива да се пропуска обаче. А лятото и Hazlehead Park с малката си зологическа и огромната розова градина на кралицата.

Бих пътувала с влак. Много по-бързо е и поне при нас на север гледката е невероятна.

# 223
  • Bristol
Pampers, добре си го описала. Само да допълня.
Зимата Cаringorms и Glencoe са перфектни за любителите на зимни спортове.
Като любител на зимните спортове, бях им хвърлила око, но след разговори с колеги скиори шотландци и документален филм за Cairngorm, се отказах. Не винаги имало достатъчно сняг. Много често духал силен вятър, който издухвал новия сняг или заради вятъра, не пускали съоръженията. Ако температурата не е достатъчно ниска през деня, снегът се топял, нощем замръзвал и имали проблеми да пуснат монорейла, който качвал туристите на пистите. Цените, според шотландците, конкурирали алпийските. Казаха да продължавам да си ходя в Алпите, пък ако се случи да съм по работа в Шотландия и условията са добри, щели да ме заведат. В такива дни наистина било супер!
Тази година обаче доста добри дни са имали 😊
Задължително минете през Falkrik Wheel  и Kelpiers попътно за Глазгоу
Освен тези двете, ние и до Loch Lamond стигнахме, било най-голямото езеро във Великобритания.

# 224
Приятели изкараха хубава почивка за сноуборд тази зима на Glencoe. Аз не съм по зимния туризъм. Мотая се из планините лятото. Caringorms именно лятото го посетихме. То си е височко и в жегите беше за зимно яке😂Духа яко! Но пък кафето и гледката си заслужаваха, както и района за разходки. Пак ще се върнем някой ден. Товя лято ще се качим на Heights of Abraham.
За любителите на дивото и красивото, препоръчвам Aplecross. Гледката от Bealach na Ba е спираща дъха. Няма обхват на телефоните, любимите ми шотландски крави, водата и сгушени вили из планината. Като ми се накриви шапката, точно там искам да избягам.

От езерата - Fort Augustus е приятно градче на Loch Ness и там каналът е на стъпалата. Загубихме час да гледаме как се придвижва корабчето🤭

Като говорим за почивки - резервирах две нощувки на пъпа на Манчестър. Освен кафето от сериала Приятели какво друго не е за изпускане? Ще спим в района на Пикидали парк. И не намирам информация за clean air zone. Влезе ли в сила и кои автомобили обхваща?

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 00:50 от Pampers

Общи условия

Активация на акаунт