Великобритания - тема 94 Зимно -Пролетно Великденска

• 38 698
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
  • UK
Няма часове в събота при нас, даже сега сменихме зъболекарската практика и в петък свършват в 14ч. и съответно и следобед е много трудно да се уцели час. Рутинните ги запазвам винаги през ваканциите, но когато се налага нещо, което не може да чака 2 месеца и вадя от училище. В момента голямото е с паднала пломба и пак чакам Великден, казаха ако го заболи много, да се обадим да го изтеглим като спешен. Часовете при специалисти пък хич не те питат, радваш се, че въобще са се обадили и ти е дошъл реда, моите са здрави деца като цяло, но ето все има по нещо, наскоро оперираха сина от полип на пъпчето, предстои му поставяне на громети в ушите, малката пък тази седмица беше при лицвео-челюстен на преглед, то все нещо има и чакаме писма за нещо ново.
Относно отсъствията, при определен процент училището просто са длъжни да пращат "заплашващи" писма, казват ми в офиса знаем, че детето боледува, знаем, че е добър ученик и не отсъства по неоснователни причини, но сме длъжни да ви пратим писмото, не му обръщайте внимание. Вече те решават кога и дали да препратят случая към общината, когато наистина имат някакви притеснения.
Относно излизането за почивки, децата със СОП имат право, даже ги насърчават да излизат в учебно време.

И аз не искам раници и учебници, и домашни не искам да пишем до 10ч вечерта в началното училище като в БГ. Аз искам да обръщат повече внимание и да има провизия за децата, които се справят на отлично и над отлично ниво, да ги мотивират и да ги занимават и да прогресират наравно с другите, не всички ресурси и време на 100 % да са насочени изцяло към децата, които работят под очакваното ниво или соп, а успешните и даровити ученици да скучаят.

# 196
Аз пък говорех за гимназиите, когато написах учебници. Може да не са задължителни, може да си ги държат само вкъщи, може да са втора ръка. Учебник би позволил да се види последователността и дълбочината, в която вземат някакъв материал. И явно съм твърде стара вече и ме затруднява виртуалносста във всичко. Отделно, тестовете сякаш са по някаква друга програма и винаги има материал, който не е преподаван.

При нас днес е слънчево. Лакът ми изсъхне и излизаме.

# 197
  • Bristol
Блу. в гимназията си носят тетрадките в къщи. В училището на моите ги караха да пишат в тях и като ги отворех, знаех какво учат. Препоръчаваха и учебници, които се закупуваха от родителите с отстъпка от училището, но те не следват последователността на учебниците. отваряш тетрадката, да видиш какво са учили и го търсиш в учебника. Понякога минават само част от урока в учебниа и чак следващата седмица останалия, но по записките на децата се ориентираш Simple Smile Най-мразех, като им задържат тетрадките за проверка и със седмици не им даваха да си ги вземат после в къщи...

# 198
  • UK
Блу, то последователност в повечето предмети единна няма, има материал за годината определен и оттам нататък учителите си планират уроците и темите както на тях им е удобно. Много се ползват на cgp помагалата и учебните тетрадки за преговори и упражнения. А кой срок какво се учи, трябва да имате публикувано на сайта на училището.

# 199
  • До хладилника, който обичам
За гимназия е както Мери каза и си има ученици за който иска да вземе. Аз взех учебници за голямата, като беше време за GCSE, училището каза по кои работят, защото GCSE са към няколко борда и е важно да е правилният материал. А в sixth form е задължително да имат учебниците вече.

# 200
Мери, така очаквах да е. Може би и друг път си писала и оттам ми е останало в главата.
На дъщеря ми тетрадките също редовно са в училище. Учителите в старанието си да предложат колкото се може по-добро представяне на учебния материал:), не могат да се фокусират върху един учебник.
Към момента тя се справя добре, което ми позволява да съм вдигнала ръце, но все пак ме човърка, че винаги може и повече, особено като виждам, че не си дава изобщо зор.
На моменти имам чувството, че съвсем осъзнато се опитват да ограничат участието на родителите в учебния процес на децата им. Приемам го като начин да изграждат самостоятелни и независими млади хора, но продължавам да мисля, че в масовия случай, ние като родители на едно две три деца сме по-загрижени за бъдещето им, отколкото училището с неговите стотици деца.

# 201
  • Bristol
Така е, Блу, в училището гледат децата да покрият средното ниво или да покажат добър прогрес. Ако искаме повече, родителите се намесват. Въпреки че има деца, които го постигат и без родителски напъни, но моите поне не са от тези 🤪

Този уикенд го бях отписала за излизане, но взеха че не познаха с прогнозата. Днес изхвърчах с колелото, малко по-ветровито беше, но това е ок за фитнеса пък 😉
Прибирам се, мъжът поразчистил малко двора и мога да си видя цветята 💕 Дъщерята си подредила гардероба и шкафовете, 4 торби натрупала с дрехи, които не иска 😄 Чудя се, някой да не ми ги е подменил 🤔

# 202
Мери, по-често да се случва!

Ние днес бяхме на улицата децата да играят, а ние да клюкарстваме. На едната нова съседка внуците ѝ бяха тук и се опознахме.
Неделя ни е ден за шетане. Синът до 1ч е на бг училище и сме си оставили деня за работа из вкъщи и домакмистване.
Вчера беше по-топло и слънчево и се разходихме край реката до нас. Една година вече сме в къщата, а още не сме разучили района напълно. Много е зелен и има много къде да се шляем.

# 203
Ние се едно сме в друга Англия 😂😂. При нас от петък вечерта буквално не е спирало да вали, вчера ги водих моите на едни танци сутринта и трябваше да прибягваме по паркинга. Днес цял ден се беше закротило, целият ми двор стана вода.

# 204
  • Bristol
Ние се едно сме в друга Англия 😂😂. При нас от петък вечерта буквално не е спирало да вали, вчера ги водих моите на едни танци сутринта и трябваше да прибягваме по паркинга. Днес цял ден се беше закротило, целият ми двор стана вода.
И при нас прогнозаа беше подобна, много дъжд и силен вятър, обаче се промени Smiley Не че стана слънчево, ама можеше човек да се помота навън, ако има желание. На тази снимка се вижда как е небето.
Скрит текст:

# 205
За Корнуел не я бях гледала предварително, но явно се е изместило насам това от при вас. Плюс, ле се и раздуха много.
Моята ще я водят в зоопарка в сряда, това е в друг град на около 40 Мин. Ще ги водят с рейс, обаче аз сега както гледам какво го дават времето, ще е толкова зле колкото днес. А тия глупаци няма да променят плановете и ще ги помъкнат. Ако продължава да е гадно, направо мисля да си я оставя вкъщи и хич да не се занимавам с това. Тя гаранция ще е болна, ако я помъкнат под дъжда да се разхожда.

# 206
  • ENGLAND
Ние четвъртък и петък изкарахме в къщи, училището го затвориха. Такъв сняг се вихри и двата дни, особено в петък сутрин и в 11 грейна слънце. Сега снега се стопи, днес беше супер, прането изсъхна навън, но от вторник го дават пак сняг.
И да предупредя мамите с ученици, в сряда и четвъртък ще има пак стачки на учителите, а в четвъртък е националната стачка на един куп браншове.

# 207
Аз си ползвам последни дни отпуск за другата седмица, училището отрано се сетиха този път и казаха, че дори и да има стачка, Y2, ще са на училище, заради предстоящите тестове. Иначе и шофьорите на автобуси ще стачкуват в четвъртък. Няма да ги мисля, аз ще мързелувам у дома, най-накрая сама Simple Smile

# 208
Още не мога да им се начудя на тия училище.
Нашето няма да стачкува и са на училище нормално. Обаче… за четвъртък имат планувано ходене в зоопарка, който е на 40 Мин с кола. Ще ги водят с автобус. Всичко добре, обаче от петък насам не спира да вали и духа здравата. Оградата ни дори почти падна пт вятъра. Днес когато се прибирах, по пътищата едни води и наводнения. За четвъртък прогнозата не е по-различна, дават го цяла сутрин да вали, когато те ще са там. Самият зоопарк е сравнително малък, всичко е навън и няма затворени части. Питах училище и дори днес учителката ми звъня да ми каже, че независимо че ще вали, те пак ще ходят. Аз съм дала съгласие, но мисля да я оставя и да не ходи. Сега, аз ли съвсем не съм наред да реагирам така или съвсем са изтрещяли? За мен тая екскурзия трябва да стане когато е малко по-топло, а не в най-големите бури навън. Ние едва ходим до училище, а какво остава да се разхождат цяла сутрин? Става въпрос за У2, чадъри бе са им разрешени, а аз тоя waterproof дето го имам, не виждам как ще издържи.

# 209
Остави си я у дома, няма смисъл да ходи да прогизва, само ще се разболее и без това нищо няма да видят. Като коне с капаци са понякога, следват си каквото им е зададено и никакво мърдане или капка здрав разум.

Гледам във фб днес снимки на малкия от градината му, сняг, той с маратонките и с някакъв чужд водоустойчив костюм облечен. И гумени ботуши съм пратила и водоустойчива дреха има, ама не, на снега гази с наполовина мокри обувки. И после се чудя, защо е болен през 2 седмици. Последно скандал за шапка им вдигнах, написах мейл на директорката, на другия ден всички бяха странно любезни. В най-големия студ, той три поредни дни без шапка, хем им казахме да слагат. Търпение, търпение, но то идва момент, когато ти кипва.

Общи условия

Активация на акаунт