Великобритания - тема 94 Зимно -Пролетно Великденска

• 38 707
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • След завоя в дясно
Ell, на нас още ни е далече времето за гимназия, но в нашия район са само 2 grammar school, една за момчета, едно за момичета. Притеснява ме това, че точно в тази деликатна възраст няма да имат контакт с противоположния пол и това може би ще доведе до проблеми в общуването в бъдеще?
Училищата на моите деца са едно до друго, само една улица ги дели. Сутрин и след училище се социализират,  на автобуса също. Имат общи екскурзии и организират общи мероприятия. Например миналата седмица в училището на момичетата представиха модно ревю с рециклирани материали, в което участваха момчета от съседното у-ще като  манекени. Правят общи концерти и  т.н.
Много зависи от детето,, като цяло,  моят съвет е води се по него.

# 616
  • ENGLAND
За охлювите, слагате бира в една пластмасова чаша и я слагате в почвата, горният ръб да е наравно с почвата. Охлювите обичат бира, всяка сутрин чашата беше пълна с охлюви, ама ме беше гнус от тях.
Другото е да се посади чесън, те бягат от миризмата му. Аз така съм насадила чесън между ягодите, няма охлюви там. При цветята ръся сините гранули.

# 617
  • На острова
При нас днес валя много силно на няколко пъти и провали пикника на децата, та са си го правили вътре, а иначе беше топло. Имаше и Bake off, но аз нямах абсолютно никакво време, а май и желание за такива ангажименти. Възстановявам се и от настинка.

И ние в синьо, бяло и червено. Утре ние си празнуваме Гергьовден, но ще пусна да тече церемонията:

# 618
Чак аз се издокарах в синьо, бяло и червено днес. 😁 Много хубав празник бяха спретнали в училище, а времето като по поръчка се разчисти и   настана голяма жега.

Кофти опит имам с бирата аз. Трепе 10,ма привлича още 20 гадини и въобще ги "викаше" у нас. Чесън също не им повлия, ни пръскане с чеснова вода, ни цяла леха ядлив измежду цветята. Осмърдя ми се живота, ма те пак ми изядоха далиите. 😂

Миа оздравявай бързо!

Мимито и моята на вратите заяви, че не иска с роклята, ма и нея не я огря😂Драмата целия квартал я е чул.

# 619
Момичета, малко офф топик, вече съм споделяла, че синът ми е на 4,  но едно момче от неговата предучилищна група е доста агресивно, нашият е многа толерантен, а на майката (полска е фамилията), не и пука особено. Вчера на последната му тъпотия ( то какво ли не беше, скача върху моето в транплина, бута го тича с една пръчка срещу него и куп идиотии, това докато мъжа ми не гледа, иначе приличен), ги разделих в бързината и си тръгнахме.  Чудя се дали да не говоря с майката,  не ме вълнува по никакъв начин какви дя нормите в тяхната къща, но ние в къщи не се бием. Разговаряхме със нашето дете, че такова поведение е неприемливо и той трябва да му реагира вербално в момента на случването и ако не спре да каже на учител или нас.
Нямам идея на 4 къде я е събрало тази агресия, но още съм в шок от 3 днес.
Моля, ако сте имали подобни ситуации,  споделете.Grin

# 620
DD, аз бих говорила с учителите, ако това се случва в училище. Иначе ако е след, бих говорила и с майката, хич не ми пука кой какво.

Памперс, тука само студ и дъжд, Миа, завиждам за чорапите, моите още якетата не могат да свалят, студено.

# 621
Благодаря Ронка, това е в моите планове също, виждам,  че Самуил го избягва напоследък и очевидно не е без причина, но днес майката ме помоли да го вземем от училище защото беше на преглед с малкият му брат.  Не ми пука и на мен, защитавам моето.

# 622
DDсъобщавам проблема пред учителите и директора, а извън класната стая спирам всякаква комуникация.
Много от тези деца са с диагнози, често поставени на по-късен етап и изискват определена среда и грижи, но до тогава някое дете като твоето страда много. На приятелка дъщеря ѝ беше скубана до степен да има дупки без коса по главата и да отказва да ходи без шапка на училище или да я сваля в клас, децата са на 3-4г.
Майката щом до сега не си е мръднала пръста, не очаквай съдействие или добра реакция от нея. Отделно всичко, което кажеш без свидетел от училище или експерт, може да бъде преиначено и обърнатно срещу теб и детето ти.

# 623
  • На острова
Pampers, мерси! ☺ Малката каквото докара от училище и аз го лепвам..

Ронка, тази седмица за пръв път сложихме чорапи 😁 Вчера и днес. Че и ботите и смених с нормалните обувки. Аз също днес за пръв път открих сезона и сложих балеринки. С чорапогащник, разбира се.

# 624
  • nowhere
Благодаря, Ell!  Звучи добре, и при нас двете училища са едно до друго.

D.D., това дете така ли се държи и в училище? Учителите най-вероятно са забелязали. Аз също бих говорила с учителите и бих ограничила всякакви лични контакти с родителите. В класа на дъщеря ми има дете с поведенчески проблеми и в F1 и F2 имаше възпитател, който се занимаваше с него отделно и това сякаш доста помогна. Може училището да вземе мерки, ако детето проявява агресия към съучениците си.

# 625
Благодаря момичета,  аз засичам родителите и детето откакто имам проблем с краката и съм в болнични,  майката спомена, че трябва да бъде наблюдаван, каквото и да значи това...
За мен обаче трябва работа, ще разгледам с учителите,  но и нямам намерение да ги събирам заедно, не успях да спя заради случилото се и дадох на майката да разбере,  че е крайно неприемливо както неговото,  така и нейното поведение, защото те сега са на 4, но и на 14 и на 24 и т.н ще стават, живот и здраве...

# 626
  • оттам, откъдето започва България
Ще ти бъда благодарна да споделиш как го направи: дадох на майката да разбере,  че е крайно неприемливо както неговото,  така и нейното поведение, защото те сега са на 4, но и на 14 и на 24 и т.н ще стават, живот и здраве...

# 627
Ранобудна, в последно време изчетох доста статии във връзка с детската агресия( скрита или явна) по повод неприятният случай в Сърбия, които си позволих да коментирам с майката преди нейният син да започне за скача по моя, знам от предишна среща, че детето е ще кажа буйно, за да не използвам думи, които ми се въртят в главата, та  след като го завря в някаква теста и го обърна нагоре с главата, буквално,  и въпреки настояването им да останем, казах, че тръгваме, предвид че играта е пресякла границата на нормалното.
Тя се притесни и ми каза, че синът и играел грубо понякога...
Във вторник ще говоря с мениджъра на училището (също полякиня),  знам, че са приятелки с майката, но това не ме притеснява по никакъв начин.  
Жалкото е, че ще бъдат рисепшън в 1 училище...

Ох, много мила история от днес,  водим детето на плуване и понеже сменихме школата, в предишната влизаше във водата с баща си, сега влиза сам и се страхува, съвсем нормално,  и има още едно детенце, което също се страхува.  Казал на мъжа ми, той се страхува също, както мен и мъжа ми му казал,  вероятно ака влезете заедно, ще се страхувате по-малко и двамата.  
Отиде, хвана го за ръка, казал му, и аз се страхувам малко, хайде да влезем заедно. Влязоха заедно, а диалозите мъжа ми разказа после...
А майката дойде да благодари.
Децата са деца и трябва да бъдат възпитавани в добро. Изключително съм горда от постъпката му днес, първо за това, че да се страхуваш и да го изразиш гласно не е срамно, но да искаш да помогнеш на още един страхуващ се е страхотно:heart:

За пореден път забравям да поздравя всички вас с Гергьовден, мир, любов и победи, къде лични, къде професионални, кой каквото битки води (аз с килограмите 😀)

Последна редакция: сб, 06 май 2023, 21:57 от D.D

# 628
Честит троен празник днес - и на краля, и на имениците и на военните!

Тук, противно на прогнозата, беше страхотно време и децата вилняха на улицата цял ден. Съответно нищо не свърших освен да завурша така исканата чанта на малката, че и комшийката ме спаси със зелено - моето незнайно къде при местенето се е скрило. Всичко сама си е избрала - цвят, големина, дължина на дръжките, аксесоар. Много ме радва как едва на 3г много добре знае какво иска и има въображение за нещата. Аз само направих дръжките като общ шнур, за да "закопчават" чантата и да позволява да се носи и през рамо, ако случайно си смени мнението.

# 629
  • оттам, откъдето започва България
D.D, благодаря за споделеното. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт