Великобритания - тема 94 Зимно -Пролетно Великденска

• 38 705
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • nowhere
Pampers, страхотна е, браво на дъщеричката ти, има усет към красивото. Ти ли изплете чантата?

# 631
  • някъде в орбита...
Съответно нищо не свърших освен да завурша така исканата чанта на малката, че и комшийката ме спаси със зелено - ...
Страхотен резултат! И невероятен наситен цвят Heart

# 632
  • на малък остров в океана
Pampers, страхотна е. Браво и на двете ви.

# 633
Много професионално изпълнение Памперс Heart
Не мога да си представя малката принцеса колко е щастлива Heart
Майка ми ми шиеше рокли за куклите в градината, голяма радост беше Blush

# 634
Здравейте, момичета, пуснах тема с моя проблем с ландлорда в Бг мами в Англия и повдигнах диспут в схемата.Въпросът ми е това ще има ли някакви последствия в бъдеще за нас от гледна точка на референция за имоти или ще важи само думата на сегашния ландлорд.
Това,което ме притеснява е,че иска да ни задържи целият депозит и иска още 210 паунда за боядисване,които отказваме да платим.
От всичките неща,които иска да платим мисля,че основателен е само демиджа в кухнята.
Обвинява ме,че е мръсно,а петната са от мухъл и ръжда.Момичетата в групата ми казаха,че това не наш проблем и не трябва да ни иска пари за това.Живеехме в апартамента 7 години,винаги сме имали проблем с влага и мухъл и сега съжаляваме,че не сме се обърнали към институциите от страх да не ни изгони от имота заради тази причина.
Хубав ден ви желая.

# 635
Здравейте, момичета, пуснах тема с моя проблем с ландлорда в Бг мами в Англия и повдигнах диспут в схемата.Въпросът ми е това ще има ли някакви последствия в бъдеще за нас от гледна точка на референция за имоти или ще важи само думата на сегашния ландлорд.
Това,което ме притеснява е,че иска да ни задържи целият депозит и иска още 210 паунда за боядисване,които отказваме да платим.
От всичките неща,които иска да платим мисля,че основателен е само демиджа в кухнята.
Обвинява ме,че е мръсно,а петната са от мухъл и ръжда.Момичетата в групата ми казаха,че това не наш проблем и не трябва да ни иска пари за това.Живеехме в апартамента 7 години,винаги сме имали проблем с влага и мухъл и сега съжаляваме,че не сме се обърнали към институциите от страх да не ни изгони от имота заради тази причина.
Хубав ден ви желая.
Вие вероятно имате застраховка, влезте във връзка със застрахователя. А и мисля,  че.па закон на 5 години трябва да правят ремонт, в смисъл боядисване. Може да се свържете със стизен адвайс също.

# 636
Зависи какво пише в договора. Аз бих боядисала стените  и изпрала килимите, преди да освободим жилището. Има и други неща за оправяне, като една щора, която децата повредиха. Ако не ни се занимава, просто ще им кажем да задържат депозита.
На приятелка ѝ удържаха £200 от депозита след като не бяха доволни от почистването, тя хем си плати за професионално такова. Вижте си договора..

# 637
  • Истински се вижда само със сърцето.
Не съм била в тази ситуация, винаги са ни връщали депозита, но винаги при проблем съм правила снимки и съм пращала към агенцията или собственика, ако е директно наето жилище. Имала съм документиран всеки проблем и реакция към него. Сега в тази къща която живеем и мокет ще пера и може би ще боядисваме,защото детето добре се "постара" на някои места, а държа да си върна депозита.
Та съвета ми е за в бъдеще никога не си замълчавайте, снимки и кореспонденция.

# 638
Не,нямаме застраховка,и агенция нямаме, ландлорда си управлява имота,нищо не е пипано по стените 7 години от негова страна.Ако на 5-6 година,беше го освежил,нямаше да е в такова състояние.На новото място имам застраховка.
Според мен причината за мухъла е външна.Това е било работа на ландлорда,не наша.
Къде по закон пише,че трябва да направят ремонт,искам да се хвана за това,че нищо не е правил по апартамента

Последна редакция: нд, 07 май 2023, 20:27 от marga1977

# 639
  • Истински се вижда само със сърцето.
Не мисля че имат задължение да освежават имота на 5 години. Има изискване евентуално подмяна на кухня на 10 години обаче.
Марга ако прочетеш в ситизен адвайс ще видиш, че пише, че за всеки проблем трябва да сигнализираш във вашия случай към ландлорда. Как ще докажеш, че проблема примерно е външен, а не неправилно стопанисване, трудно е когато с времето си търпял.
Най-добре су обади на ситизен адвайс и обясни ситуацията, дано ти помогнат, защото иначе в тази ситуация не можеш да освободиш депозита докато има диспут.

# 640
Благодаря ви! Уча се в движение да си оплътнявам времето Далеч е от професионално направена, но и на мен комбинацията и визията ми харесаха, та реших да се похваля.

Аз се тествах днес на много кратка разходката с колата, но уви-нямам подобрение и ще си постоя още у дома.

Марга, и моят съвет е да се обърнеш към sitizen advise bureau за помощ.
Дано Аве се включи, тя е запозната с наредбите за наемодатели/наематели.

# 641
  • Bristol
Утре пак очаквам дъжд, но днес успях да се поразходя. Приятелка разбрала че само 5 мили ще ходим, аз казах 10. Но като стигнахме на половината път и седнахме за почивка си погледнах навигацията, 8 извървени мили, 7 остават 🤪 Шокиращо откритие...
Сега е сезонът на bluebells
Скрит текст:
и дивия чесън
Скрит текст:

# 642
Туристи бяхме ние.

# 643
Мери😂😂😂Днес приятелката ти май ще реанимира с високо вдигнати крака.

G&B голяма красота!

Сви ни се душата без съботните ни разходки. Нямям търпение да мога отново да пътувам. Тъкмо се оправи времето...

# 644
  • До хладилника, който обичам
Наемала съм 2 къщи и един път за дъщеря ми общежитие. Всеки път снимки при влизането в къщата, при всеки проблем имейл със снимки, при издаване на жилището, снимките преди и след. Почиствах сама, много щателно. Всеки път пълен депозит са ми връщали.
Винаги всичко черно на бяло. Даже за дребни неща, като петна по мокета и блутак по стените, за да не кажат после, че е от нас. За втората къща, която наемахме само за 8 месеца, преди да купим наша, агенцията почти не реагираше за важни неща, като невъзможни за отваряне прозорци на горния етаж, което е опасност при пожар, казах на собственика при изнасяне и се оказа, че те въобще не са му казвали за моите имейли. Казах му, че ако бях аз, бих сменила агенцията, което видях, че е направил после.
Бих се свързала със citizen advice bureau, не вярвам да има проблем при следващо наемане.

Общи условия

Активация на акаунт