Отговори
Здравейте, FT4 и TSH са пуснати тъй като е установен на ехограф "двустранно се сканира променен паренхим както при тиреодита на Хашимото. Като гледам при норма до 4.2 на TSH в излезванията е близо 38. Тъй като часа за ендокринолог е чак след 2 седмици, моля за помощ при разчитането на резултатите-при хашимото ли са такива показателите, каква друга е възможната диагназа и някай имал ли чак толкова.завишене показатели?

# 1
Имате понижена функция на щитовидната жлеза, т.нар. хипофункция/хипотиреоидизъм. Ще ви дадат да приемате синтетичен хормон, защото жлезата не произвежда достатъчно - Т4 е поднормен.

Виждала съм стойности на ТСХ над 100, а Т4 с резултат 2. Така, че не се шашкайте толкова сериозна е хипофункцията, но след като започнете прием ще се регулират хормоните с времето.

# 2
Трябва да се направят още 2 теста: ТАТ и МАТ за диагноза Хашимото. Моето ТСХ е 36. С Хашимото съм. И имам болка в жлезата. Някакви болки при теб?

# 3
Трябва да се направят още 2 теста: ТАТ и МАТ за диагноза Хашимото. Моето ТСХ е 36. С Хашимото съм. И имам болка в жлезата. Някакви болки при теб?
единственото което забелязох е промяна на гласа, стана по дрезгав и покачване на кг, също и тревожност, но всичко отдавах на стреса...

# 4

Тя има промяна в структурата по ехограф, това напълно доказва Хашимото. Не, че не може да се проверят антителата ТАТ и МАТ, но аз например нямам завишени антитела, но имам Хашимото

Има отделна тема специално за Хашимото , на първата страница има доста информация може да се запознаеш  https://www.bg-mamma.com/?topic=1502361.msg45977617#new

Общи условия

Активация на акаунт