С какво ви дразнят свекървите? – 143

• 27 376
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
Според мен лично - не си струва. Не мога да си представя да влагам толкова време, нерви и енергия заради даден мъж и лудата му майка, а пък ако ще да съм супер влюбена в него. Аз съм и егоист, де - личният ми комфорт ми е важен. Ще седна да се боря за нечие одобрение или по-лошо - да не ми развали семейството - друг път. Ако ще ми правят проблеми от самото начало и мъжът до мен няма да ги спре в зародиш, за да ни осигури спокойствие - да заминава.

# 151
Точно това казвам,  всеки решава за себе си. Въпрос на характер и приоритет. Мъжете лесно се манипулират от мама, нашата припадаше и умираше като стане напечено. Не им е лесно и на тях,  това е най - неизгодната позиция. Моята беше ясна, а знаех и какво искам  - мама далеч и дете с баща. Аз съм раснала без баща, знам какво е от гледна точка на детето. Но пак казвам,  въпрос на характер. Няма правилно и грешно.

# 152
Аз лично реших, че война не ми се води. Помагам при нужда, но като цяло ММ се оправя с нея. Ето, утре е канен на обяд при нея, заедно с другия й внук. Случайно ли е, че е утре - не мисля, защото аз и дъщеря ни ще отсъстваме от града. За половин година, откакто живее в нашия град, за пръв път кани ММ на обед и то точно в деня, в който ние отсъстваме. За пред хората ще има - исках и тях да поканя, ама ги нямаше. За пред нея мисълта й е - тази пак пътува някъде с детето, а сина ми сигурно няма какво да яде. ММ ще отиде, майка му е. На скоро загуби другия си син и мъката е голяма. Нека да й отдели време. Аз просто в този цирк нито ще участвам, нито детето ми ще става свидетел.
В понеделник във фейсбук ще се отчете като добра баба с някой мил пост за любимото й внуче, спечелило поредния медал с много труд, бла, бла, бла.

# 153
А ако си беше в града и тя те беше поканила, щеше ли да отидеш?

# 154
Аз разбрах че в Германия живее възлюбения и майка му? Добре де, толкова ли му е голяма заплатата че може да си позволи да и плаща здравните? Единствен вариант е с ЕЗК ама тя е за престои до 6м, след това почват проблемите. Щом нямате брак си ти препоръчвам да си раждаш в България!
Скрит текст:
Нормално раждане, без никакви усложнения с 2 нощувки към момента (в зависимост от областта, но разликата е 200-300е) е към 2400е. При усложнения и секцио скача до към 10 хил. Позната със спешно секцио в 33 гс и бебето по спомен 6-7 седмици в кувиоз трябваше да плащат 16хил и то преди години, когато цените бяха наистина други. А ако не си работила в Германия поне 12м имаш право само на соц майчинство и ако бащата не припознае бебето нямаш право на детски (те са данъчно облекчение за работещи).
Аз други съвети не бих дала защото не съм била в твоите обувки. Само ще кажа че с мм бяхме гаджета 2г преди да се съберем заедно защото нито аз, нито той бихме търпяли в чужда къща. Ей затова аз тези проблеми не ги схващам и няма нужда да съм свекърва за да кажа че разумен човек в тази ситуация не може да изпадне.

# 155
  • София
Може би не е зле когато се защитава едната или другата страна, авторката да посочва дали е израснала само с майка си. Защото наистина има значение, много често повтаряме семейния си модел.
Моите родители бяха като куче и котка, но без отявлени караници и спорове. И така изкараха в брак 60 години. Като малка не ми е идвало наум, че може да не са щастливи в този брак, а и не е моя работа.
Не съм убедена щеше ли да ми е по-добре с един родител и неизбежните неприятни емоции покрай развод, евентуално нов партньор на майката и т.н. Плюс това, времената бяха други и разведените не бяха масово явление и приемане безрезервно. Винаги се разбираше, ако в класа нечии родители са разведени.

deskatta, другият внук е син на починалият брат на ТМ ли? Предполагам, че скръбта я кара да преекспонира любовта си към него. А и момче все пак, някак по-висша категория Simple Smile

# 156
А какво по-нормално от това , когато сина ѝ е сам, да се видят. Когато сте там , предполагам каква драма ще е да прекарате почивния си ден с нея. Нали и без това синът ѝ се грижи за нея , защо пък на обяда да сте всички. А вие , ако отивате при другата баба , и свекървата е човек - да се види със син и внук. Още повече след такава трагедия . 
 И това с момчето , явно си е до семейство. В семейството на моята свекърва цареше тотален матриархат -мъжете дават и помагат на жените ,сестрите. 
 А на момичето с прилепчивата майка случаят е много тежък, направо безнадежден. Ако го обича този мъж и си заслужава войната , да се опита. Дано има сили да се пребори.

# 157
От много време чета тук неща, които мен много ме смущават. Не разбирам защо е необходимо един мъж да получава благословия от жена си, за да общува с майка си? Каквато и да е тя, не може да изисква от самостоятелна личност подобни неща. Как са се чувствали жените в старите времена, когато е била ограничена връзката им с майките им? Жестоко, бездушно, глупаво. Аз не бих уважавала такъв партньор, дори бих се замислила как изобщо ще живея с такъв човек. И обратното - мъжът да забрани на жена си общуване с родителите.
Имаше една жена, която се оплакваше, че свекърва й звъняла вечер на сина си. Пречела й да се храни. Никол ми беше също "голям капацитет". Винаги има начин на цивилизовано разрешение на проблемите. Как ще забраняваш на партньора си да общува с родителите си, само защото на теб не ти се иска. Ако са престъпници, крадци, развратници, пияници, наркомани - разбирам, но защото се мажела с обикновен крем за тяло, това вече е причина за преосмисляне на взаимоотношенията.
Сори, но ми е средновековно и глупашко това разбиране, че щом двама се оженят, мъжът да слуша жена си кога и как да общува с майка си. Или обратното - една жена да промени взаимоотношенията с майка си.
Да, семейството тръгва по нов, труден път, младите трябва да си гледат семейството, да се уважават, да уважават свободата на мисленето си и да не забравят, че дават някакъв пример на децата си.

# 158
Дали отрова или лекарство-всичко е в мярката.

# 159
Птица, да щях да отида. И не държа мен да кани, ама някак има и друго внуче, което иска да се види с баба си понякога.
Cuckoo, точно защото другото е момче е по-любимия внук. Аз съм писала преди години още, като разбра, че чакаме момиче реакцията беше - е, нищо, второто пък може да е момче.
Ананас, при другата баба ходим всички заедно. В случая с детето пътуваме за състезание. Ако бяхме в града бих отишла. Ама тя винаги кани, когато ни няма, а после се оплаква, че не виждала детето. Като я поканим на гости у нас, ако случайно реши да дойде де, дори не общува с дъщеря ни. Иначе не отричам, винаги й праща по една чанта сладки неща, ама общуване няма.

# 160
Деската, бял кахър да ти е липсата на контакти със свекървата. Нали четеш темата, виж колко много снахи се оплакват от точно обратното, твърде много намеса и опити за налагане. Реално ти проблем нямаш, сигурна съм, че повече от половината ни съфорумки искрено ти завиждат.

# 161
За да общува с детето трябва да го вижда по често. Иначе ако го вижда рядко и само в присъствие на майка му няма да могат да общуват, или ше общуват формално - Какво правите в училище?  Нищо. Как си, бабо - Добре. И майката се намесва - Той/Тя има само шестици/Спечели олимпиада/ Медал.
За да общуват баба и внуче трябва да излизат заедно, или детето да ходи при нея често и да си създадат теми за разговор и интереси. Иначе бабата и да се интересува от детето, тя на практика не знае нищо за него .

# 162
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
В понеделник във фейсбук ще се отчете като добра баба с някой мил пост за любимото й внуче, спечелило поредния медал с много труд, бла, бла, бла.
Тук забелязвам нотка на ревност! Поправи ме ако греша !?

# 163
  • Най-красивата страна
Аз мисля,че е напълно нормално син да общува с майка си-да се виждат,да се чуват по телефона...
Но не е нормално майка му да се бърка във всичко,да се опитва да се налага,да не зачита личното пространство на младото семейство.
За отношенията с внуците-мисля,че е съвсем естествено и дори полезно за децата да общуват с бабите и дядовците си...
Обаче ,ако отношенията със снахата са нормални.Но не и ако свекървата оплюва майката пред детето.
Защото съм чувала по площадките баба да казва на внучето си-,,Оная мръсница майка ти...,,или ,,Тя майка ти не е много умна,нищо не рабира..,,
Ами аз ако разбера,че свекърва ми говори така за мен пред детето и аз ще  направя всичко възможно да огранича контактите..

Имам много мили детски спомени свързани с баба и дядо.Но те никога не са си позволявали да кажат нещо лошо нито майка ми,нито за баща ми.

# 164
Или "Не казвай на майка ти"...

Общи условия

Активация на акаунт