С какво ви дразнят свекървите? – 143

• 27 343
  • 756
  •   1
Отговори
# 300
Ще страда дете заради вманиячени родители, как пък не. Ако не ми го дават ще си живея живота без прословутото бабинство и без да "скачам", за да се налагам. Чак пък толкова!

# 301
  • София
Ще мълчиш и дума няма да обелиш...
Само ще се надяваш синът ти да не е веган-суровоядец. Ами ако и той е?
Значи така са решили родителите.

А ако бабата изведнъж реши, че е вярваща и започне да обработва внучето?

П.П. Не знам защо този коментар го виждам чак сега.

# 302
Аз пък питам зетя , дали разрешава нещо да направим с внучката, примерно да излезем до магазин или детска площадка, когато съм им на гости. Ако сме само тримата и дъщерята е на работа, примерно. Питам и за храна, дали да ѝ дам ако иска нещо сладко или ако ще ѝ готвя дали обича такива  манджи и разчитам на неговата преценка. Баща ѝ е, гледа я от раждането и знае, по-удобно ми е и съм спокойна, че всичко е наред.

# 303
  • при късмета
Ще страда дете заради вманиячени родители, как пък не. Ако не ми го дават ще си живея живота без прословутото бабинство и без да "скачам", за да се налагам. Чак пък толкова!
С две думи, изобщо не ти е за внучето, лесно ще го преживееш, по-трудно ще ти е да преживееш, че не може да се наложиш. Осъзнаваш ли, че при това положение, освен без бабинство, вероятно ще си живееш и без родителство, пък нищо, че детето и е голямо? Ама щом можеш и без бабинство и без родителство, вероятно няма да ти е проблем

Динчо, ако сина ти е веган, все щеше да знаеш, преди да се яви внуче. Не мислиш ли?

# 304
Не знам кой обобщава и се смята за последна инстанция , но сега пък и за проекто-драми не си заслужава да спорим. Реално май само Боряна е баба-свекърва в темата. От тези , които не се натискат да гледат, хранят, възпитават , но пак не е снахоугодна. То такива свекърви са като еднорозите , почти никой не ги е виждал. Всъщност аз познавам една  , но просто и двете -снаха и свекърва са интелигентни, нищо не очакват една от друга, почти не се виждат и се обичат казват. Синът е много зает и отчужден от майка си, но тя е достатъчно заета със себе си и не и прави впечатление- рецепта за любов, единствената работеща , която съм виждала досега.
   Всъщност в Ню Йорк имаше случай на суровояди , уморили от глад 2 годишното си дете.

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 23:29 от Анонимен

# 305
Миленака, бъг е някакъв, губят се постове.

Ако родителите станат алкохици или наркомани, тогава пак ли ще си мълчиш?

Ма Ко, той може да стане войнстващ веган под давление на жена си, не мислиш ли.

# 306
До кога сме родители да знам. Докато умрем или стига до определена възраст - да кажем към 50-60 на детето?
 И да се правят каквото искат , без да ни натрапват възгледи , изисквания,  , достатъчно сме се съобразявали с "децата". Като искат да общуват с нас ,като не искат - тяхна си работа.
 Грешите като мислите  ,че е наказание това ,може да е благодат за някои  стари родители.  Не всички деца   си струват  да се им родител докато умреш.

# 307
  • София
Миленака, бъг е някакъв, губят се постове.

Ако бабата стане отявлена религиозна, пак ли ще има право на глас?

Сериозно, чета последните страници леко невярващо.

Значи, ако майката казва някаква забрана, то тази забрана автоматично = на глупава. Когато става въпрос за баба, то бабата автоматично е права. И после обвинявате снахите, че били ограничени и предубедени? Че те срещу вас да тичат, няма да могат да ви настигнат по ограниченост и предубежденост.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 00:30 от milenaka

# 308
Боряна, много е тъжно това....

Миленака, всяка крайност е вредна.

# 309
  • при късмета
КАГ е реална свекърва. Втората Боряна също е казвала, че е реална свекърва. Птица също мисля.

Не, не мисля, че човек може чак толкова да си промени до такава степен хранителните навици, че да стане чак войнстващ. И аз имах такова впечатление за веганите м/у другото. Нямам кой знае колко такива в реала около мен и само чета, та веганите бяха оставили у мен впечатление, че наистина са много налагащи се и да, войнстващи може би е правилно определение. С изненада установих, че жената от приятелско семейство, отдавна се познаваме, но в последните години не се срещаме толкова, е станала пълен веган. Мъжаѝ няма такива намерения и тя не е от войнстващите, обясняващи ти колко си в грешка, а те правите
До кога сме родители да знам. Докато умрем или стига до определена възраст - да кажем към 50-60 на детето?
 И да се правят каквото искат , без да ни натрапват възгледи , изисквания,  , достатъчно сме се съобразявали с "децата". Като искат да общуват с нас ,като не искат - тяхна си работа.
 Грешите като мислите  ,че е наказание това ,може да е благодат за някои  стари родители.  Не всички деца   си струват  да се им родител докато умреш.
Порасналите деца не налагат възгледи на родителите си. Но имат правото да налагат правила за собствените им деца. Това не е всичко и не са възгледи. А понякога е благодат за младите, не, не понякога, винаги е благодат за младите, старите да не им налагат техните възгледи, а да ги оставят да намерят своите

# 310
  • София
Боряна, много е тъжно това....

Миленака, всяка крайност е вредна.

Ето това казвам през цялото време и аз.

Нито е задължително забраната на майката да е глупава, възможно е да е съвсем основателна, но може инаистина  да е глупава. Нито е задължително бабата да греши, може да е напълно права. Но може и тя да бърка, а майката да е права. Всичко зависи от хората и конкретната ситуация.

Отделен въпрос е, че глупавото за един може да не е глупаво за друг и това е съвсем нормално – различни хора сме.

# 311
Боряна е много права, има мъдрост и опит в постовете ѝ. Изморително е само да четеш с какъв хъс се воюва в последните постове срещу баби и дядовци😆 Ок , правила , та правила гледайте си децата и толкова. Моите не са гледани от баби, едната почина млада не я помнят, другата я виждаха на гости в неделя и пак я обичаха, то големи драми.

# 312
  • София
Боряна е много права, има мъдрост и опит в постовете ѝ. Изморително е само да четеш с какъв хъс се воюва в последните постове срещу баби и дядовци😆 Ок , правила , та правила гледайте си децата и толкова. Моите не са гледани от баби, едната почина млада не я помнят, другата я виждаха на гости в неделя и пак я обичаха, то големи драми.
И срещу майките.

# 313
  • при късмета
Изморително да четеш, а нищо да не схванеш, си е губене навреме. Не видях тук една да се натиска да ѝ гледат децата. Все повече са тези, които имат основания за ограничаване или направо прекъсване на контактите със свекървата. На практика това ограничава или прекъсва и контактите баба, дядо и внуче. И за снахите не е наказание да няма контакт със свекървата. А колкото до самите деца, свекървите в последната дискусия доказаха, че и те не губят непременно, ако нямат връзка с бабата, даже може да си опазят здравето

# 314
Аз си признавам, че ако имам внуче на веган родители, няма да се съобразявам с веганството, а ще му правя вкусно месце Yum
Искаш да кажеш, че на собственото си дете няма да зачетеш предпочитанията и ще скачаш в/у главата му, само да се наложиш? Независимо от пола на детето ти. После ще те четем как не ти дават внучето, а ти умираш за него

И аз няма. Не мога да участвам във всяка нелепост, защото майката знае най добре. И аз  съм майка и е имало десетки случаи, в които не съм знаела най-добре. Като не ми дават внучето, да се оправят, сигурно ще ми е мъчно, но никой родител не бива да се унижава пред децата си, за да не го лишат от внуче. Това е недостойно изнудване.

Някой питаше за какво може да се случи "Не казвай на мама" - за дреболии, на които майката от пренавитост, или неопитност придава прекомерно значение -  телевизия, вафли, зрънчо.

Общи условия

Активация на акаунт