С какво ви дразнят свекървите? – 143

• 27 332
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
 Ами тесногръдие за мен да смяташ, че винаги , за всичко си права и всичко трябва да протече точно както си го наумила . Понеже извън дома , не си сигурна, че ще спазят правилата ,на детето не се позволява да живее извън тях . Задушаващо ми идва , свръхконтрол някакъв, при който, свидетел съм, когато се изскубне детето от него, обикновено го избива на пълен антагонизъм.

# 286
"Не казвай на никого", "Това ще бъде нашата малка тайна". Безобидни реплики от баба, казвате. Но са много, много типични и за едни не съвсем приятни любители на децата. И ако едно дете вече е научено от баба да крие от мама, може да стане лесна плячка на такъв. Между другото, статистиките сочат, че в повечето случаи са близки до семейството хора. Краен пример, ама в живота има много вероятности. Та струва ли си, за да спечелите надмощие срещу снахата/дъщерята, да направите детето потенциална жертва на недотам добронамерени хора?
По темата - случвало се е детето да хапне боклуци зад гърба ми, но ми казва после. Гледам да не реагирам, точно за да не се превърне в пазене на тайна. Моля само да не са съвсем боклучави и откровено вредни неща (оцветени сокчета, близалки, от сорта), а примерно вафла, шоколад. Но и от първия тип да е, не е болка за умиране, ако не е регулярно. Другото ми е по-важно.

# 287
Тя темата е за свекървите, но се замислих, когато родителите са разведени и децата ходят задължително при татко си, и то поне за два уикенда. Той не изпълнява на майката указанията, дори често са в конфликт. И пак оцеляват . И си обичат татковците.

# 288
  • София
Ами тесногръдие за мен да смяташ, че винаги , за всичко си права и всичко трябва да протече точно както си го наумила . Понеже извън дома , не си сигурна, че ще спазят правилата ,на детето не се позволява да живее извън тях . Задушаващо ми идва , свръхконтрол някакъв, при който, свидетел съм, когато се изскубне детето от него, обикновено го избива на пълен антагонизъм.
Мда. Точно затова попитах как разбра, че бабите са прави, а забраните на майките – глупави?

# 289
Добре де, ако майката е веган суровоядец и държи и внучето ви да е такова, ще изпълнявате ли инструкциите да яде само сурови орехи и настъргани моркови?

# 290
Ами и аз не съм хранена насилствено, но ММ все още омита всичко по всички чинии (мои и негови), защото така е научен. После едва диша и след всяко хранене щял да умира... Та точно семейната традиция ме притеснява.
Лютиче, това омитане на всички чинии от твоя мъж се нарича лакомия, а не семейна традиция, не бъркай нещата!
И пак свекървата виновна 😂

Всякакви крайности са глупави и вредни, дори опасни. И на майките, и на бабите. За мъжете мълча, те явно нямат думата 😉

# 291
Няма да идва внуче.

# 292
Тя темата е за свекървите, но се замислих, когато родителите са разведени и децата ходят задължително при татко си, и то поне за два уикенда. Той не изпълнява на майката указанията, дори често са в конфликт. И пак оцеляват . И си обичат татковците.
Мхм, затова детето бързичко се научава да лавира между двамата, за да извлече най-голяма изгода. Случва се и при неразведени, между другото, достатъчно е да имат разногласия пред детето. Обаче крайният резултат положителен ли е? Добрият татко не кара детето да учи/пише домашни/ляга навреме. Обаче това добро ли е за детето в дългосрочен аспект? То това е проблемът - че битките са между възрастните, ама последиците са за детето.

# 293
Ами и аз не съм хранена насилствено, но ММ все още омита всичко по всички чинии (мои и негови), защото така е научен. После едва диша и след всяко хранене щял да умира... Та точно семейната традиция ме притеснява.
Лютиче, това омитане на всички чинии от твоя мъж се нарича лакомия, а не семейна традиция, не бъркай нещата!
И пак свекървата виновна 😂

Всякакви крайности са глупави и вредни, дори опасни. И на майките, и на бабите. За мъжете мълча, те явно нямат думата 😉

Птица, иска ми се да е вярно. Ама не е Sad Искрено се надявам да е от бабата, а не от майка му.

# 294
  • София
Добре де, ако майката е веган суровоядец и държи и внучето ви да е такова, ще изпълнявате ли инструкциите да яде само сурови орехи и настъргани моркови?
Ако майката е такава, ще разчитам бащата да има здрав разум.
Бабата не е "регулаторът" тук, бащата е.

Ако забраната на майката не е глупава, но бабата е, какво става тогава?

# 295
Ще мълчиш и дума няма да обелиш...
Само ще се надяваш синът ти да не е веган-суровоядец. Ами ако и той е?

# 296
  • при късмета
И мъжа ми е научен, което е сложено в чинията да се изяжда. Буквално. Негови думи.
Нас със сестра ми ни тъпчеха насила, вече мисля е ставало дума в темата. Наистина, бяхме изключително слаби. Майка ми ни прибираше от празника на училището, студ, а ние с плисирани поли (хванахме това време за малко) и чакаме тролея. Една прегърбена баба с бастун, си извади портмонето, извади 2 по 20 стотинки и ни вика "децА, ето ви пари да си купите банички и боза". Майка ми умря от срам. Ама наистина слаби бяхме, пък гладни не сме били. Баба ми и 2 лели бяха същите като нея, тъпкане на сила. С ужас си спомням този период.
Майка ми слага на мъжа ми винаги по-голяма порция. Повтаряно е многократно да сипва нормално, ако иска още ще каже. Знае и за това, че така е научен и това, че си изяжда чинията, понякога почти на сила, не значи, че трябва да му сипе още 1 и то голяма порция. Не разбираше до скоро, в последно време има някакъв напредък.

Ако майката е такава, ще разчитам бащата да има здрав разум.
Бабата не е "регулаторът" тук, бащата е.
Проблема е, че веган никога няма да се събере с не веган.
Аз лично не приемам чак такива ограничения. Ноооо, в сила пак е правилото, че за децата решават родителите. Можем само да се надяваме, педиатъра да обясни много подробно, колко е важно едно дете да се захрани правилно и най-важното, че има нужда от всички хранителни групи на различен етап. Освен, ако не прояви алергия разбира се
Имам познато семейство вегани. Имат 2 деца, с голямото моя израсна, бяхме в един блок и са на една площадка от преди да направят годинка и все още са в един клас. На децата е разрешено да ядат каквото искат и сами да си намерят предпочитанията. И пица ядат по рождени дни и бургери и КФС, като всички деца. Майката е категорично само против млякото. Съобразявала съм се като детето е било на гости. Без изрични указания от майката, просто е ставало на дума в обикновени разговори.

# 297
Аз си признавам, че ако имам внуче на веган родители, няма да се съобразявам с веганството, а ще му правя вкусно месце Yum

# 298
  • София
И аз имам познати. Тя стана веган доста след като бяха сключили брак, той не е. Всичко е възможно, хайде и ти не обобщавай на едро като Ананас.

# 299
  • при късмета
Аз си признавам, че ако имам внуче на веган родители, няма да се съобразявам с веганството, а ще му правя вкусно месце Yum
Искаш да кажеш, че на собственото си дете няма да зачетеш предпочитанията и ще скачаш в/у главата му, само да се наложиш? Независимо от пола на детето ти. После ще те четем как не ти дават внучето, а ти умираш за него

Общи условия

Активация на акаунт