С какво ви дразнят свекървите? – 143

• 27 295
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Те точно тези, които са уморени да си гледат собствените деца, имат най-големи изисквания към бабите, които всъщност ги отменят в тежкото задължение...

# 361
Забрани за храни, цапане, глезени, подаръци и т.н. у нас няма. Ама в началото на Ковид двете баби и единия дядо бяха предупредени, че щом ще ни идват на гости, забранявам да обясняват на детето колко опасно е навън. И тримата бяха изпаднали в някаква истерия и само това говореха. Детето ни пък искрено страдаше от ограниченията. Гледахме у нас да не говорим на тази тема и да се правим, че всичко е ок. Аз и ММ си слядахме новините на телефоните и не пускахме телевизора.
Естествено обявиха ни за тотално незаинтересовани, ама това не ни беше важно. След като се ваксинираха някак се успокоиха и темата затихна, ама в началото беше ужас.

# 362
  • при късмета
Те точно тези, които са уморени да си гледат собствените деца, имат най-големи изисквания към бабите, които всъщност ги отменят в тежкото задължение...
Според мен е обратното. Ако някоя е толкова уморена от гледане а детето, не би поставяла никакви условия, само и само да го вземе някой за малко. Независимо баба или друг

# 363
  • София
Защо е лошо да си изяждаш всичко в чинията? Rolling Eyes

# 364
Защото може да не ти се яде повече. Grinning Не е лошо да си изяждаш всичко в чинията, лошо е да те карат да го правиш, когато не искаш.

# 365
На Рори не можах да изчета нищо. Сигурно по хубав начин е обяснила хубави неща, ама дълго. Майката може да изкаже желанията си човешки. Не да заповядва, да се заканва. Два реда от "Гинка" във форума - ако свекито направи това - ще има скандал. Айде, Гинке, прави веднъж, два пъти скандали, пък после се чуди, защо никой не те слуша. В най-добрия случай. Дано тези закани са само тук.
Не одобрявам такива мнения и няма как. Те са нефункционални и разрушителни. По-вреден навик от гледането на телевизия и яденето на чипс, е да се влиза в такива взаимоотношения с близките.

# 366
  • Варна
Според мен е обратното. Ако някоя е толкова уморена от гледане а детето, не би поставяла никакви условия, само и само да го вземе някой за малко. Независимо баба или друг

Моя грешка. Трябваше да сложа думичката 'уморени' в кавички.

# 367
  • София
Бабите не са длъжни да гледат деца. Ако усещат, че няма да се справят, има много хубави круизи.
Абсолютно.
Децата са задължение на родителите. Бабите, ако искат гледат, ако не искат не гледат. Като не те устройват условията, гледай си твоя живот.

# 368

Не е лошо, даже е възпитано да си изядеш това, което сам си си сложил в чинията.
Лошо е някой друг да решава колко си гладен, ти сложи порцията и да настоява да я изядеш цялата, всеки път, всеки ден. Това наистина може да доведе до хранително разстройство.

# 369
Май масово бабите са с такива разбирания - всичко в чинията трябва да се изяде. Иначе ще останеш гладен. А ако баба ти не настоява да си ометеш всичко, значи наистина си дебел 😃

# 370
А ако баба ти не настоява да си ометеш всичко, значи наистина си дебел 😃
Няма толкова дебел човек Joy

# 371
  • София

Не е лошо, даже е възпитано да си изядеш това, което сам си си сложил в чинията.
Лошо е някой друг да решава колко си гладен, ти сложи порцията и да настоява да я изядеш цялата, всеки път, всеки ден. Това наистина може да доведе до хранително разстройство.

Благодаря. Озадачих се, защото бях останала с впечатлението, че става дума за голям човек.
Аз у дома също се карам, ако се разхищава храна. Да си слага кой колкото иска,но да си го изяжда.

# 372
А ако баба ти не настоява да си ометеш всичко, значи наистина си дебел 😃
Няма толкова дебел човек Joy

Вицът е:
Ако баба ти каже, че трябва да отслабнеш, значи си много дебел.

# 373
  • при късмета
Ако успееш да убедиш баба си, че не си гладен, можеш да постигнеш всичко Joy

Иначе мен не само баба ми ме караше да ям. Както казах майка ми, 2 лели от двете страни, че някоя да не пропусне, Joy в градината, че се пренесе и в стола в у-ще. Като това за всичко чинията беше предимно от учителките, нашите искаха поне нещо да ядем.
При мъжа ми е от техните, не от баби

# 374
  • София
ма ко, интересно ми е сега вече, като пораснали, всичко ли си изяждате от чиниите- даже да не ви харесва, да не ви се яде повече и т.н.? Т.е. сега, като си голям и осъзнат човек, правиш ли го доброволно?

Общи условия

Активация на акаунт