С какво ви дразнят свекървите? – 143

• 27 253
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
почти на 8 са. За това чак сега планирам  идване сами, разчитам на разум някакъв да няма  трагедии.

# 466
  • при късмета
Кога пораснаха тези деца? Помня голямото чудене как да подходиш с подаръците за раждането. Ще се оправиш, пренавиваш се повече от снахата

# 467
  • София
Cuckoo, какво да ти сервира? Боряна иска да се пробва насаме с внуците, никой не я кара на сила. Защо все пропускаш най-важното, а уж четеш като коментираш нещо?
Имам предвид ако синът ми сервира (ясно под чие влияние), че децата трябва да са в комплект, иначе няма да ми ги оставят, а аз не мога да поема и двете. Ами тогава родителите да препускат насам-натам да ги прибират, по-зле за тях...
И ти явно си пропуснала израза "това ми се намила"

# 468
За случая на Боряна , мисля , че е о-добре да са двамата заедно. Но не защото са близнаци, а защото няма да скучаят. И защото ако са двамата ,  мисля си, ще се чувстват по-спокойни.  Уеднаквяване на близнаци по всякакъв начин не ми е окей. Това са отделни личности.
   За деца с 3 години разлика - ако така ми оставят условие, ще си ида на круиз. Не смятате ли, че голямото дете има нужда да прекара време без малкото?  Или че бабата и дядото може да се притесняват да поемат и малкото?
   Моите са с 6 г и половина разлика. Дъщеря ми рядко е ходила при баби , защото бяха млади и работещи.Синът е стоял повече при моите родители, но с племенника. Родителите ми така искаха , ако е възможно да са двамата.С разлика две години са, много се обичат  и се забавляваха заедно.И на родителите ми им беше по-лесно, децата не търсеха други деца . Но и през ум не ми е минало да ги давам двете в комплект, камо ли ,че като вземат едното , другото е лишено от внимание и грижи и обич и каквото и да е. И децата ми не са останали с такива впечатления.

# 469
  • при късмета
Cuckoo, какво да ти сервира? Боряна иска да се пробва насаме с внуците, никой не я кара на сила. Защо все пропускаш най-важното, а уж четеш като коментираш нещо?
Имам предвид ако синът ми сервира (ясно под чие влияние), че децата трябва да са в комплект, иначе няма да ми ги оставят, а аз не мога да поема и двете. Ами тогава родителите да препускат насам-натам да ги прибират, по-зле за тях...
И ти явно си пропуснала израза "това ми се намила"
Всичко това щеше да важи, ако родителите напираха децата да ходят при нея. Иначе, Боряна е тази, която иска да ги покани и това, че е използвала "намила ми се", не значи, че е използвано правилно. Би ти се намилало, ако те молят или карат нещо. Ако ти си инициатора, нищо не ти се намила, казваш, че искаш еди какво си, този от когото зависи се съгласява при еди какви си условия, без условия или не се съгласява. Условията му не са намилане

# 470
марулета,
Децата с 3 години разлика имат повече общи неща от тези с 6 сигурно. Играят си заедно и си намират заедно занимания.
И, да моите искаха, докато бяха малки, разбирай преди пубертета, да ходят заедно, така си правят компания по плащадки и други места, където баба и дядо ги водят.

При децата с 6 г. разлика се казва, че все едно отглеждащ само дете. Мъжът ми има 7 г. разлика с брат си, общ език са намерили, едва когато брат му е бил на 15, а той на 22 г. Иначе мъжът ми е мислел брат си все за малък. Твоите деца, не знам, как се възприемат.

# 471
  • София
Ти си абсолютно наясно кое как е употребила и кой напира да ходи.
Някоя по-гласовита свекърва хич няма да си трае и да изпълнява нареждания. Не е сериозен въпрос, както дадените примери за столчета, мед и т.н. Или е?

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 17:38 от Cuckoo

# 472
Момче и момиче няма как да обличат еднакво винаги.
 Децата са различни ,че и близанците - също. Има ревност между двамата , а едновременно не мога да сам на две места.
 Например тъкачен стан - играчка, почнахме с внука, но тя се помоли и на нея , уж баща и  да го зареди ,но пак баба. Той си сряза неговото направено вече ,3-4 см тъкано, защото не можех веднага да откликна с него.
 Та си знам какво ме чака , само че като са сами ,няма родител е различно ,знам  и това. Родителите пречат понякога.  Ще  е една воля , наставление , един авторитет.  Не знам кога е пролетната ваканция,  великденската е  поне седмица мисля, та тогава ,не съм им казала още ,нека наближи. Но съм решила ,то и ще  е по-топло от сега поне ,надявам се ,за игри навън.
 Намилат значи че всеки път за това говорим ,все е на дневен ред, намеци,  подсказки , бяха при другата баба миналото лято ,тя припаднала накрая  от умора ,но за две седмици ,ние  с една ще опитаме.
 Това им е мечта ,  и на деца и на родители ,май на вторите в повече ,да останат сами , че все с тях са си навсякъде откак ги имат.

# 473
  • София
Като им е мечта - да се съобразяват малко. Никой не е длъжен, особено ти имаш здравословни проблеми и си сама. Казваш  - аз не мога, не искам да припадам
Пускаш си покрай ушите намеци и си държиш на твоето. Бих посъветвала някога да хванеш сина си насаме, но май няма да се случи. Ясно, че искаш децата да идват, но това не трябва да се превръща в състезание дали ще покриеш нечии високи критерии.
Не е срамота да кажеш "не мога, нямам сили". Срамота е най-близките ти да не се сещат за някои неща (не визирам снахата)
На млади години възможно и аз да съм товарила нашите, но те сами се бутаха зорлем, дори когато отказвах

Знам една свекърва, единият й син е с втори брак и стана млад татко на 50+. Живеят заедно със свекървата и я карали да води детето на английски, плуване и т.н., а тя не се чувствала добре, виело й се свят и т.н. Но не смее да откаже, само се оплаква на другата си снаха.

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 18:21 от Cuckoo

# 474
  • при късмета
Ти си абсолютно наясно кое как е употребила
Не претендирам за това. Казвам само как трябва да се използва
Боряна, пролетна и великденска ваканция е едно и също. Тази година е от 8 до 17.04
марулета, усети ли го и днес? Някой извън вертикала Видин, Монтана, София усети ли земетресението?

Сестра ми е година и 8 месеца по-малка от мен. До към 5 клас майка ми ме караше да я влача навсякъде с мен. Смърт ми беше. А тя никога не е имала такова задължение. На майка ми оправданието, голямото дете, трябва да пази и отговаря за малкото, при всички било така. Много от комунистическите порядки ѝ бяха насадени. Никога не се съгласих с това и ако имах второ дете, нямаше да  прехвърлям отговорности на баткото по по-малкото. И за бабите и за големите деца, важи "който си има деца, да си ги гледа" и да си отговарят родителите. Ама с близнаци стоят по малко по-различен начин нещата, нямат разлика във възрастта

# 475
Бор_яна,
кажи си твоите условия на родителите. Ако ги устройва, да пращат децата. Децата не са малки, могат да разберат правилата. Дори родителите могат да им ги обяснят. Моите деца са от различен пол. Бабите не са имали проблем с това.

ма ко,
аз съм по-голямото дете вкъщи. Никога майка ми не ми е насаждала подобни правила. Движехме се в комплект, защото така искахме. Но те разбирам, съседчето отгоре беше като теб с вменена отговорност.

# 476
Да бе...припаднала е от умора?!
Може И да е припаднала жената, но не ми се вярва да е от умора с две 7 годишни деца? Нито търчиш след тях нито се тръшкат. Седем годишните са големи хора вече. Та те даже могат да си приготвят нещо за ядене, могат да се къпят, обличат и всичко изцяло сами.
С 8 годишни вече спокойно може да се справи възрастен човек и без да става много много даже. Да има сготвено и да им се хвърля по едно око и разговори, книжки може.

Това просто много ме изненада.
Иначе по темата то стана досадно вече, едно и също. В крайна сметка аз смятам, че нещата са 2 - зависи си от хората. Първото е децата да се гледат от време на време за кеф, а не да са редовно у баба. И второ хората да са интелигентни и добри.

Преди темата беше много различна, толкова забавни неща имаше. Една рибозом ли беше, дето свекървата и обличаше секси роклите:)
Пишеш, дразни те и следваща, не анализи по седмица
Свършиха забавите свекърви значи 😁

# 477
Представете си, че има и други варианти, освен на детето да му е смърт да влачи брат си/сестра си. Дъщеря ми не искаше да ходи без брат си никъде, не ѝ пречеше че е малък, че е бебе и т.н. Още с раждането му, подкована за това как голямото дете има нужда от специално внимание,  ѝ създавах всякакви планове за разходки само двете и т.н. И всеки път беше - ама аз искам да вземем и брат ми. За пръв път, когато с нейно съгласие, вече поотраснала, оставихме брат ѝ сам при баба ѝ, уж ние двете да имаме вечер само за нас ,тя се разплака в асансьора и каза, че иска да остане при него. Както вече казах, в момента всеки от тях си има свой живот и се засичат най-вече около хладилника Grinning
И само да уточня, че тоя престой при бабите е бил за събота през деня или най-много да спят една вечер при тях, така че не са се претоварвали особено.

# 478
Не знам другата баба как е, но Боряна, както е сама и с проблеми, няма да ѝ е лесно с двете деца едновременно.
Изхвърляш се малко, но дано са кротки и послушни деца, за да се справите.
Другият син не е ли при теб?

Рибозом се оказа тролче и беше изгонена от форума, доколкото си спомням. Та историите за свекървата, обличаща роклите ѝ, дето толкова веселяха съфорумките, се оказаха поредните измислици за наивници...
Но то само те да бяха 🤣

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 18:07 от птица

# 479
Очаквам да е при мен и вечер след работа да помогне с игри. Те обичат да са заедно ,чичи е  велик.

Преди три години май беше, последно като ходих, проблемът бе на линия, снахата ме попита кое ще взема, кой  иска , ами и двете искат, как да отделиш. Те обичат тук, другата е лошата баба ,дето възпитава, дето не позволява , дето  е все след тях . Аз ги пускам и само наблюдавам отдалеч ,те си играят, котките гледаха един път , сина подскочи де са децата ,все едно не знам, казах ,видя ги , млъкна. Те ги следят непрекъснато ,нещо което не съм правила ,но с моите , имах доверие на големия , и  аз все на него , ти си голям , ама и внучката е на баща си,  като си кажем нещо, закон е  ,стига да се разберем. Брат и   и малкия ми син са шмекери и дивеят ,няма разбиране с тях.
 Надявам се да се справя. Значи април, ми добре. имам месец и  половина , ако не дойдат до тогава , ще им пиша като наближи средата на март, да нямат път планове те.

Общи условия

Активация на акаунт