С какво ви дразнят свекървите? – 143

• 27 246
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Боряна, оставИ мечтата им. Прецени внимателно дали можеш да се справиш.

# 481
Като не мога , ще си ги вземат, поне да опитам.

# 482
Моите деца също никой не ги искаше заедно- те са породени момчета , "Макс и Мориц", ако сте чели. Мога   книга да напиша с беладжийски истории. Когато останеха сами , нямаше проблем, пълна промяна, единственият си стои реди пъзели, лего , рисува, заедно обръщаха хастара на къщата.  
 Бяха останали един път за няколко часа с бабата на мъжа ми. Плачеше жената като се прибрах - обрали пипера и патладжана от градината зелени, счупили прозорец. Повече не ги покани. Така, че си знаех стоката и не сме ги изпращали заедно. А и те нямаха нищо против да остават сами понякога . Белите , конкуренцията,динамиката , ги изморяваше сякаш, особено по-големият, който обичаше по-спокойни занимания и с желание оставаха поотделно за ден -два. Единственото ми желание беше да ги редуват.
  На осем години са доста осъзнати , но си има грижи пак. А каквото и да пишем , отговорността е по-голяма отколкото собствени деца да гледаш. Ако си постоянно с тях, ще ги познаваш повече и знаеш какво можеш да очакваш. Някога свекървата ме дразнеше като казваше , че я е страх, но вече започвам да осъзнавам , че е така. Дори и да не си притеснен със списъци.

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 19:56 от Анонимен

# 483
Не съм притеснена със списъци, бяха някога ,макар евентуално да взема, вече са доволни да се  цели и здрави.
 Снахата като говори,  гледам като теле  и  си мълча ,но после осъзнавам, че е права. Поне донякъде, ако не напълно. Не напълно ,щото не съзнават  как съм, старая се като са тук да се държа. Едно време свекърва си гледах ,как лежи ,пък като дойдат - оздравява ,сега разбирам как става. Тя не е отговаряла ,аз готвя  и оправям -тогава де, мина много време и не са живи , остана един племенник, одъртял вече.
  Стига за това , ще се справим мисля, една седмица не е кой знае  колко. Знам ,че косата не се мие всеки ден, през ден е , имам шапка невидимка да я опазим суха,  каквото мога да предвидя  ще е направено има време ,пък и ще си пишем преди това изисквания какви имат.
 Знам ги де.
 Няма забрани , храна каквато поискат и когато искат. Дрехи - доста леко ги обличат, но там са на топло , апартамента е  топъл. Тук ще видим, имат си.
  Каквото няма ще купим.
  Те са послушни , особено като спят ,като са сами, няма проблем наистина.
 Нека дойде времето.

# 484
   Аз все още не проумявам как има баби, които знаят за проблем с алергии , или нещо подобно и съвсем умишлено ще предложат такава храна на детето.Чак не го вярвам, честно.
Не вярват в алергии или смятат, че снахата преекспонира.

# 485
А въпросът с образованието как е? Имат ли право бабата и дядото да се месят там?
Дядото-свекър добър учител по математика, търсят го за частни уроци и след пенсиониране, но снахата забрани да "тормози" детето. Дядото слуша, къде ще ходи, ако и да го напира отвътре..... И така до 5 клас, когато се оказа, че детето може и да има 2 за срока. Бързо се смени тактиката и всеки ден математика, но и дядото тогава постави условия - Няма да ми се бъркате.

# 486
  • София
След като е учител по математика, защо не?

# 487
Учител по математика, ама свекър. То тук и свекърва педиатър оплюха.... нищо не разбирала.

# 488
  • София
След като мислиш така, значи не се съгласяваш и готово.

# 489
Като опре яйцето до ... на всичко се съгласяваш.

# 490
Учител по математика, ама свекър. То тук и свекърва педиатър оплюха.... нищо не разбирала.
Свекърът може, само да не е свекървата математичка, че тогава не става Smiley

# 491
  • София
И така става, след като само свекървата ви пречи.

Но си отговаряйте сами, де, след като ви помага да се самонадъхвате...

# 492
Ако имаше тук в Германия една баба или дядо да държат сина под око, докато учи вкъщи и да го ръчкат, хич не ме интересуват педагогическите им методи. Ама няма.

# 493
Борянка, стискам палци всичко да мине безпроблемно!

# 494
Преди няколко страници , някоя от Вас написа, че майка й е лекар, но въпреки това не би оставила децата си , дори за малко.
Аз наистина се притесних, каква трябва да е професията/ образованието на тъщата/ свекървата, за да и се има доверие, че няма да навреди на внучето.

Общи условия

Активация на акаунт