С какво ви дразнят свекървите? – 143

• 27 329
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
Ако аз съм бабата ,няма нужда да лъжат - няма ад идват и  това е , даже не питам защо.
 Ще идваме - добре.
Няма да идваме - добре.
 Какво му е сложното не знам.

# 271
  • София
А ако аз съм майката, няма нужда да ме лъжат - нямам проблем с шляпането в локвите.

# 272
Ейййй, ма как ме кефите, като се правите, че не разбирате за какво става дума 😁
Лесно може да се предположи кои баби и кандидат-баби /забележете, не казвам свекърви/ евентуално ще създават проблеми - веднага скокнаха да защитават лошите практики, наричайки ги безобидни, но свидни бабини спомени. Ехххх, да се умили човек.

Наистина ли не разбирате за какво говорим тук? Ама наистина? Или пак се правите на интересни, ей така, да сте контра?

Ако си вярвате на нещата, които пишете.... Какво да кажа. Все повече ми се затвърждава мнението откъде са някои особености на обществото ни.....

Знаете ли, за някои малки тайни между баба/дядо и внуче от нашето детство можем да кажем само - добре, че Господ ги е пазил....внуците....
Понякога не само аз, ами и майка ми се чуди някои неща с какъв акъл са ги правили като са били млади родители. Не  са допускали някои неща, предимно от незнание. Но в наши дни? Толкова информация има вече, защо, бе, хора? Аааааа, да, сетих се. Ми то това са някакви глупави забрани от страна на майката сигурно.... Тъжно е, зрели и уж интелигентни жени.
Хем кефим потребителката, хем я натъжаваме.
Най-после нечии умове узряха от къде идват проблемите в обществото. С тази информация от интернет, всеки поотърсил се интелигент с богат опит в джуркането на гугълчето от ранна възраст, може да се смята за вещ по всичко.

# 273
  • София
Разбира се. Друго си е да си "Специалист по всичко" като А. Карамитев.
Тогава бяха истински всичколози, не като сегашните, с интернет.

# 274
За какви точно.забрани става въпрос от страна на майката? Моля ясно и конкретно, не общи неща.
Ние другата събота и неделя ще гледаме куче. Казала съм храната да е разпределена на порции и надписани. Инструкции за дневния режим на кучето също в писмен вид.

# 275
И скачане в локви с гумени ботуши разрешавам на МОЕТО дете, плюс сладолед и кекс преди вечеря. Joy
Свекървата, която е гледала детето
/майка ми не/ , даже тя протестира против моите практики . А те са: разрешаване да се опита сладко преди основното ядене, ако детето ми обещае, че после ще си изяде основната храна .

# 276
На мен тези теми много ми влияят. Все се поставям на мястото на жената до сина ми и ме е страх да не направя някоя беля 😀.
Имам чувството, че ако се яви внуче, няма да смея да го барна.
Кучето ми оставят често, ама и там съм все на тръни, макар и то да не казва как го лигавим и не спазваме инструкции. Но те знаят, де. Миналата година зимата ми го оставиха с палте, обличам аз за парка, там другите кучкари ме поднасят, че само моето е опаковано. Викам, така ми е казано, така правя. УмрЕха от смях.

# 277
Аз бих забранила насилственото хранене и изискване да се изяде всичко в чинията.

# 278
  • София
За какви точно.забрани става въпрос от страна на майката? Моля ясно и конкретно, не общи неща.
Ние другата събота и неделя ще гледаме куче. Казала съм храната да е разпределена на порции и надписани. Инструкции за дневния режим на кучето също в писмен вид.
Какво значение има? Щом са от майката, са глупави. Само бабата има правилна преценка.

# 279
Аз бих забранила насилственото хранене и изискване да се изяде всичко в чинията.
Аз това съм го казала на всички и не го смятам за " забрана", детето яде толкова, колкото иска и нито троха повече.
Никой не го кара насила за нищо свързано с храненето.

# 280
  • при късмета
Горе долу е същото и за детето. А забрани би имало, ако не признаеш инструкциите и започнеш да ги оспорваш на родителите. Ако сама ги искаш писмено, забрани няма да има, защото ще знаят, че ще съобразиш

# 281
Ох, това свекървенският образ тук направо с на Баба Яга се припокри.Чака да дойдат клетите дечица , да ги угои и навреди.
Просто не знаех наистина колко опасности крие гостито при баба. Как сме оцелявали някога , да се чуди човек. Всъщност после, след епохата на баба, започват опасните бели и дори предупредени, изучили Интернет ,не ги спира да се катерят по вагони за селфита , каране на планински велосипеди, гмуркане, скейтването по балконски парапети  и какви ли не други екстремности. Да не говорим за момичешките авантюри . Гостуванията при бабата пък ще разглеждаме като подготовка за този екстремен живот. Ако оцелеят от чипса , локвите и сладоледа , има надежда .
  Всъщност най-лошото за психиката на детето за мен е да няма доверие на света около себе си. Това започва с връзка и доверие към най-близките, извън тесния семеен кръг, приятелите. Иначе или се сдобиват със страхови неврози , или избиват клина с екстремности  като се усетят без контрол.

# 282
Насилствено хранене.....
Аз не съм била хранена така, детето ми не е било, така че и внучето няма как да е.  Семейна традиция се казва.

Миленака, понякога и майките имат глупави изисквания. Нормално е, хора сме.
Лично аз никога не бих поверила детето си на хора, на които нямам пълно доверие. А че си легнало 1 час по-късно или не си измило зъбите са бели кахъри..

# 283
  • София
Нали? Гостуването при баба е страшно, забраните на майките са глупави...
Колко е хубаво да четеш широкоскроени изказвания.

# 284
Ами и аз не съм хранена насилствено, но ММ все още омита всичко по всички чинии (мои и негови), защото така е научен. После едва диша и след всяко хранене щял да умира... Та точно семейната традиция ме притеснява.

Общи условия

Активация на акаунт