С какво ви дразнят свекървите? – 143

• 27 230
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
  • France
Имам приятелка, която наистина харесва свекърва си. Да и това се случва. Няма нищо общо със социалния статус. Вика ù майче, въпреки че в държавата, в която живеят не е прието. Но и аз да имах такава свекърва и аз щях да се привържа. Понякога снахите наистина имат късмет.
Аз съм казвала, че много харесвам името на свекър ми. Не бих имала нищо против да си кръстя детето така. Но ММ отказа с аргумента, че е остаряло и твърде буржоазно. Пък и "детето да си имало своя идивидуалност". Съгласих се.

# 556
... Дали е от уважение? Или защото имат дентална клиника свекърите.
Е, и ти сега!
Може наистина така да го чувства и мисли момичето. Както и свекървата 🙂
Не всички скачат с кубинки върху традициите!
А денталната клиника да е само бонус. Приятен!

Проблемът в темата е, че от единични и изолирани случаи се правят генерални изводи.
А някои така се опиват от "значимостта" си, че надъхват с грешни съвети.
И после контингентът плавно се прелива към други теми...

# 557
Аз и деленето не разбирам, и исканията да се кръщават на тях не разбирам, и не ми се сърдете - но и решението на родителите да кръщават децата си на по-възрастните в семейството не разбирам..

Понякога не е решение, а изнудване.

Разбирам, но си подреждат приоритетите.
А и някой като изнудва - защо ще го държиш в живота си занапред??

Дори не можеш да си представиш за какво говоря. И слава богу. В този случай детето е родено след години борба със стерилитет, но мъжовата рода се отказва от него, ако не е с пълното име на единия от свекърите. Няма избор на приоритети, а натиск върху току-що родила жена, с ултиматум касаещ бебе на няколко дни. И когато и близките на жената започват да я атакуват, че заради някакво име детето ще остане без баща и трябва да приеме ултиматома и да се прибере при мъжа си избора отпада като опция. Който не го е преживял няма как да разбере и да повярва, че има ситуации в които си принуден да прегазиш себе си. Натискът и от двете страни в момент в който бушуват хормони, бориш се с инфекция, но и за правото на бебето да получава естествена храна от майка си е непосилно бреме. Няма как да си търсиш и намериш дом с бебе на дни и доходи от майчинство. И си принуден да правиш нещо, което не искаш. Не става въпрос за обикновена размяна на реплики. И това на фона на името на бащата на бебето, който не е кръстен на никой

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 09:57 от Рори72

# 558
  • France
Аз се чудя на тази жена... тези изисквания не са дошли от днес за утре, тя не е ли знаела какво я чака, не са ли говорили предварително?
Понякога семейството на жената прави големи бели. От любов, от желание за помирение, от надежда за баланс "умният винаги отстъпва "... и пътят за ада е постлан с добри намерения.
Казвам го, защото знам как родната ми майка реагира на някои неща. Вярно, дреболии, но показателни за тежестта на традицията, на социалните роли... този source code влияе и на модерни, разумни хора, които си обичат децата, но все пак смятат, че помирението и мирът във връзката/семейството са най-важни. Ами не, не са. Уважението към индивида е най-важно. Без него всичко останало рано или късно се срутва.

# 559
И после тази женица е останала с мъжът ли? Дори след като си е стъпила на краката??
Явно за някои децата са вид форма на почесване на егото и семейното “достойнство”.
Там любов няма. Това е всичко друго, но не и грижа и обич към някой. Нито жената обичат, нито детето. Това са абсолютни егоцентрици с изкривена представа за семейство. Пази Боже!

# 560
Щом свекърът е толкова смахнат, че да е готов да се откаже от дълго чакано внуче заради едното име, това може би би трябвало да е известно предварително и човек да си знае, все пак за имената се мисли няколко месеца, има достатъчно време преди да се роди. Едва ли на родилката и е дошло като гръм от ясно небе в родилното, това ми е мисълта. Сигурно са говорили с мъжа и и предварително какво ще правят като изникне тоя въпрос, няма как да се остави такова решение за последния момент, след като е такава драма.

# 561
Аз се чудя на тази жена... тези изисквания не са дошли от днес за утре, тя не е ли знаела какво я чака, не са ли говорили предварително?
Понякога семейството на жената прави големи бели. От любов, от желание за помирение, от надежда за баланс "умният винаги отстъпва "... и пътят за ада е постлан с добри намерения.
Казвам го, защото знам как родната ми майка реагира на някои неща. Вярно, дреболии, но показателни за тежестта на традицията, на социалните роли... този source code влияе и на модерни, разумни хора, които си обичат децата, но все пак смятат, че помирението и мирът във връзката/семейството са най-важни. Ами не, не са. Уважението към индивида е най-важно. Без него всичко останало рано или късно се срутва.
В деня преди раждането бащата казва, че тя е майката, нея ще питат и че тях майка им ги е кръщавала. И така въпроса с името остава отворен. В деня на раждането бащата отново отказва разговор по темата. В деня в който се подават документите в общината отива в болницата и подава поълнената бланка с празно място за името и подписа на майката с думите "Направи каквото трябва". И майката слага името което чувства, че трябва да даде на детето си (името има смислово значение, като наричане) при това започващо с буквата, с която започва името на единия от свекърите. След което бащата носи документите в общината и чрез посредник 24ч преди изписването на бебето заявява на майката, че дете с това име няма да влезе в дома му и няма да ги вземе от болницата, която е и в друго населено място.

# 562
Този баща е за трепане. Абсолютен б*клук.

# 563
бащата носи документите в общината и чрез посредник 24ч преди изписването на бебето заявява на майката, че дете с това име няма да влезе в дома му и няма да ги вземе от болницата, която е и в друго населено място.

Бащата!!!
Горката жена, оказала се с детето си сама сред орки.

# 564
  • France
Така разказано става дума за токсични хора и манипулатори, които съвсем съзнателно правят зло. Много е трудно да разбереш, че си жертва и още по-трудно е да се отлепиш. Няма оправия с подобни. Само бягство.
Трябва да има уроци в училище на тази тематика. Но знаейки как се роди легендата с джендърите, съм изключително скептична.

# 565
Колкото и добър манипулатор да е някой, как пък няма да разбереш що за човек е? Жениш се за него, раждаш му дете, а не го ли познаваш? Мисъл, интуиция, това-онова? Хората не се променят от днес за утре.

# 566
Ужасно, защо го е направил? Не разбирам. Нали уж е бил съгласен... То направо като че ли нарочно я е подвел, за да  се отърве от нея. И чрез посредник...

# 567
  • при късмета
Тъкмо да отговоря на Ирис и Рори го е направила. Обсъждат се имената предварително разбира се, но изобщо не е задължително да се обсъждат със свекъри. Този път конкретизирам тях, защото тъстове рядко имат такива претенции, да не кажа, че подкрепят свекърите, което е покъртително. Дъртите не отварят дума, защото си мислят, че младите си знаят традициите и ще го спазят (пък ако не искат доброволно те ще заплашат с нещо), а младите си мислят, че това е отживелица от средните векове и дори не допускат, че свекърите са неандерталци и ето как възниква проблема. А този, който поддава е най-неразвития неандерталец, защото се поддава на това изнудване и няма топки да отстои интересите и спокойствието на семейството си
А такива от примера на Рори не искам да ги коментирам, че ще ме баннат

# 568
И жената с бебето отива при родотелите си, но когато бащата се появява с ултиматум, че ако сменят името ще си ги прибере в къщи тъстовете застават на негова страна като си мислят, че правят добро на дъщеря си и бебето. Освен тях всички роднини, че и приятели атакуват майката, че бащата е по-важен от името и че ако досега бащата е бил виновен, че не се е опълчил на родителите си сега тя ще бъде виновна, че детето ще остане без баща и роднини по бащина линия.

Бащата е много зависим от одобрението на близките си и дори и първоначално да е бил на едно мнение го променя когато те имат очаквания за това. За съжаление тази зависимост избива след сватбата. Преди това не е имало обстоятелства, които да я извадят на показ.

# 569
Ужасно, защо го е направил? Не разбирам. Нали уж е бил съгласен... То направо като че ли нарочно я е подвел, за да  се отърве от нея. И чрез посредник...
И аз се чудя. И чак не ми се вярва да е истина!
Да минеш през всичкия ад за това бащинство, до последно да стоиш зад жена си и правото й да вземе тя решение и накрая такъв кулбит!?
Така поднесено излиза, че дори и той не е знаел името на детето до записването му!?
Семейство ли са още? И от кого е разказана тази история?

Хм, зависимостта му излязла наяве след сватбата, пък тя години наред се била борила със стерилитет...
За тези години тя защо не си е размърдала мозъчето малко!? Съдбата й е дала възможност да поправи грешно решение и се отърве и от слабохарактерен мъж, и деспотични роднини! Тя е предпочела да се свива там, пък после олеле!
Не я съжалявам. И не ѝ вярвам!

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 10:04 от птица

Общи условия

Активация на акаунт