С какво ви дразнят свекървите? – 143

• 27 223
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
Ненормалници. Пълно е с ненормалници. Срамота е, че такива хора изобщо създават поколение.

# 571
  • France
...тъстовете застават на негова страна като си мислят, че правят добро на дъщеря си и бебето...
Това е най-тежкото и тъжно предателство в случая. И най-лошото е, че го правят от любов. Нали уж семейството е най-важно. А какво семейство може да бъде с такива болни основи, не се замислят.

# 572
  • при късмета
За тях тези основи са десетки поколения назад и по-стабилно от тях няма. Тук е драмата

# 573
Дано майката има достатъчно финанси, да си вземе детето и да тегли по една м*йна на родата и от двете страни. Ей, много ме ядоса този пример.

# 574
  • France
За тях тези основи са десетки поколения назад и по-стабилно от тях няма. Тук е драмата
Наистина е драма.
Баща ми беше шокиран като разбра, че подписваме предбрачен договор. Подготвяли сме си развода. Ами всъщност - да. И не само. Но в неговия свят любовта и семейството са свещени. Дядо ми не успя да преживее смъртта на баба и почина година след нея. Татко и мама са от 50 години заедно. Познават се от деца. И им беше странно и непонятно, че аз имам друго виждане за нещата.
Затова наистина смятам, че е добре да има непромукаема бариера между живота на младите и разбиранията на старото поколение. Много драми могат да бъдат избегнати.

# 575
Човек трябва да е подсигурен и да мисли предварително, за да не се налага да остава в нещастен или токсичен брак поради липса на финанси.

# 576
  • France
Когато си имаш вземане-даване с токсични хора, дори и да имаш финансова стабилност, пак не е сигурно, че ще успееш да се спасиш. Динамиката там е изключително нездрава с цел да те смаже като личност. И в един момент не можеш да си представиш, че си способен да избягаш.

# 577
  • при късмета
Затова наистина смятам, че е добре да има непромукаема бариера между живота на младите и разбиранията на старото поколение. Много драми могат да бъдат избегнати.
Това е основния проблем в темата и затова дращим вече 143 издания. Та тя свекървата, ако вземе, че проумее това, на какво основание ще напира да дирижира живота на семейството на сина си и къде отиде свекървенското задължение Joy
Майтап или не, точно това е решението. И ако старите са някъде в средновековието и не искат да го разберат или нямат капацитет за това, то младите трябва да го покажат, обяснят и направят, независимо как. Понякога за това се иска само диалог, друг път топки. Но не трябва да го повтарят, защото техните деца ще имат същите проблеми.

# 578
Скрит текст:
Ужасно, защо го е направил? Не разбирам. Нали уж е бил съгласен... То направо като че ли нарочно я е подвел, за да  се отърве от нея. И чрез посредник...
И аз се чудя. И чак не ми се вярва да е истина!
Да минеш през всичкия ад за това бащинство, до последно да стоиш зад жена си и правото й да вземе тя решение и накрая такъв кулбит!?
Така поднесено излиза, че дори и той не е знаел името на детето до записването му!?
Семейство ли са още? И от кого е разказана тази история?

Хм, зависимостта му излязла наяве след сватбата, пък тя години наред се била борила със стерилитет...
За тези години тя защо не си е размърдала мозъчето малко!? Съдбата й е дала възможност да поправи грешно решение и се отърве и от слабохарактерен мъж, и деспотични роднини! Тя е предпочела да се свива там, пък после олеле!
Не я съжалявам. И не ѝ вярвам!

И според мен премълчава нещо. Или мъжът и е извършил страшно предателство на всичко, което са се разбрали. Защото очевидно тя е записала детето с името, което е харесвала, с негово съгласие и самият той е занесъл документите. Разбирам да беше казал още тогава  "Виж какво Пенке,, баща ми е откачил с това име,  да направим компромис, за мен това е много важно, уважавам и обичам много баща ми, той е страхотен баща (макар и очевидно куку, щом най-важното за него е как ще се казва внучето), освен това има две къщи и един магазин в центъра и хиляда декара ниви, които ще му остави, ако го запишем на него. Мола ти са! Плюс това му дължа пари и работя в неговата фирма, знаеш, иначе сме на пътя." Това някъде към края на бременността, когато вече се знае и пола и т. н., или в краен случай в родилното с документ в ръка. Но така представена хронологията е повече от странна.

Но аз самата съм категорично "за" правото на жената да избира името на детето, което е родила. При нас така правим и с дъщерите и със снахите. Само дето и снахите избират Георги Simple Smile Обаче пък за сметка на това, момичетата сме всички с невероятни имена, плод на развинтена фантазия.

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 10:37 от Iris04

# 579
Колкото и добър манипулатор да е някой, как пък няма да разбереш що за човек е? Жениш се за него, раждаш му дете, а не го ли познаваш? Мисъл, интуиция, това-онова? Хората не се променят от днес за утре.

Още повече , че са борили стерилитет , тоест години са били заедно. Тези неща се усещат , колкото и да е манипулатор някой. За години живот заедно, все му е проличала манипулацията при някой проблем. Но много хора замижават , когато им изнася . После - били манипулирани. да се изкарваш жертва също си е вид манипулация .
  Всъщност и аз знам случай с богато свекърско семейство , известно, което съди снахата да им върне , да не се представя с фамилното им име след развода.

# 580
  • France
Ах, типичното - и жертвата си е виновна. Чудех се кога ще се пльосне като коментар.

# 581
Ами да , не може да си жертва постоянно. Един -два пъти стомна за вода - народна приказка има даже. 
Години наред бориш стерилитет с определен мъж - после жертва си му. Не ми се връзва някак. Ако си млада неопитна девойка , забременяла първия месец и изнудена в родилното , бих я схванала като жертва на стария, опитен вълк, но в случая да обвиняваме хормоните само - елементарно е. И глави имаме...

# 582
  • при късмета
Ах, типичното - и жертвата си е виновна. Чудех се кога ще се пльосне като коментар.
Свекъри ли са, все ще се намери оправдание. Те никога, нищо лошо не правят

# 583
  • France
Тук, за съжаление, стомната се е счупила в много кризисен момент. И единствените, които са можели да донесат нова стомна са казали, че и старата става, само малко да я залепят.

# 584
До последно бащата отказва разговор в който да се вземе решение за името. По средата на бременността казва, че трябва да е на техните, жената отказва да дублира цяло име, но е съгласна на име с първата буква. Мъжът излиза без да довършат този разговор и отказва да го води до деня преди деня на раждането, когато дефакто подкрепя жената в избора й на име. До момента след раждането когато говори с близките си за да им съобщи новината.
Под натиск на всички свои  близки и приятели жената се съгласява да смени името, но при компромис от бащата да не е буква по буква същото, а вариация на името, което родителите му искат. И обещание от тяхна страна за нищо друго да не се месят на семейството. Нооо индиректна намеса има. Детето обаче има трайни и сериозни здравословни проблеми и не стои на дневен ред дали семейството може да се раздели.

Преди раждането единствената червена лампа която жената пренебрегва е, че след няколко години съжителство без брак и решение за брак и покупка на жилище след като споделят това с близките му мъжът променя последователността на събитията и иска първо да се купи жилище без директно финансово участие на жената, защото при няколко годишното им съжителство има косвено такова. Просто жената не обръща внимание на това защото не отдава значение на това чия собственост ще бъде жилището.

Общи условия

Активация на акаунт