С какво ви дразнят свекървите? – 143

• 27 212
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Ами аз нямам време да чета и се вживявам толкова. Но с хормони, без хормони , при живи родители , няма как да си кръстя детето както не искам. И мъжа бих схванала по-отрано мисля под чие подчинение е и какво мога да очаквам. Но съм се омъжила на 29 г. Затова пиша , че за млад , неопитен човек, с прибързан брак , бих го разбрала . Но вече  са малко такива девойки.

# 586
С тези жилища съм на мнение, че при развод остават за децата. Трябва да е законно правило някак, знам че не  е  и не може. Какво се правят на луди.

# 587
  • France
Когато има манипулация е логично да има и манипулирани. Знаете какво е, да не търся речник.
Последно ме изманипулираха, когато бях на 35. И въобще не бях новобранец. И опит имах в тази област, ама нà - случва се. Като да се спънеш и паднеш.

# 588
Те и сега си остават за родителя, с който са децата.
 Много недостоен човек би изгонил децата си на улицата .

# 589
  • при късмета
Те и сега си остават за родителя, с който са децата.
 Много недостоен човек би изгонил децата си на улицата .
Ако говориш за жилището, това не е вярно. Абсолютно възможно е ползването да е за родителя, който остава с децата, а собствеността на другия. И ползването е със срок, за разлика от собствеността. И дали ще го изгониш на 17 години и 11 месеца или на 18 години и 1 месец, за мен няма особена разлика

# 590
  • France
Рори, в твоя казус е имало няколко червени фенера.
1) първоначалното мнение на мъжа детето да е кръстено на техните.
2) отказът от комуникация на тази тема - това е направо червена заря!
3) врътката за собствеността на жилището. Не може да не ти е важно! Финансовите въпроси са от първостепенна важност. Не може просто да махнеш с ръка и да продължиш. Живеем в свят, в който можем да оцелеем без любов, но не и без пари.

# 591
Говоря за собственост. Собственост на децата да остане.
 Вярно ,че който няма собственост нещо не им дава, но въпросът е за роднини, от двете страни ,дето са дали и си го вземат. Няма вземане ако има деца, да остава за тях. На внуците ако не искат да дават са за убиване. То е  вече дадено,  продадено дето се вика, .

# 592
Мдам, според мен, мъжът от самото начало е бил напълно ясен и откровен - детето ще е на неговите родители! Никакво "де факто съгласен с нея" аз не видях! Тя защо е решила, че ще стане на нейното и после е останала изненадана, не знам.
Никой не ни е виновен за собствената ни глупост!

Това пък с кръщаването на буквички винаги ми е било много смешно. Сега пък и анаграма се намеси 🙄
Малко като във вица: " Кръстиха го Светльо на дядо си Ламби" 🤣

# 593
В коя част на България или чужбина бащата носи документите в общината? Не се ли носят от длъжностното лице в болницата? Не се заяждам, но аз съм подавала декларацията в родилния дом и толкова. Oт общината само си взех акта за раждане.

# 594
  • при късмета
Боряна, на Ананас го казах, не на теб. Твоето изказване стана ясно, че за собственост иде реч, нейното твърдение беше, че оставало за родителя с децата, което е невярното в твърдението и не е норма.

Да, жената от примера на Рори е имала червени лампи във връзката си. Но предполагам, че е била фокусирана единствено в появата на дете и това е било първостепенно, останалото на втори план. Мъжа сигурно я е убедил, че първия приоритет И за него е детето и не е бил откровен, че има други неща, които са по-важни за него. Тя го е приела много лесно, защото за самата нея е било така и тук ѝ е грешката. Не знам дали познавате жени борещи се с репродуктивни проблеми, наистина може да не виждат нищо друго. Да, това е особено психическо състояние и не бих ги приравнила с тези, които в нормално такова не виждат червените флагове

В коя част на България или чужбина бащата носи документите в общината? Не се ли носят от длъжностното лице в болницата? Не се заяждам, но аз съм подавала декларацията в родилния дом и толкова от общината само си взех акта за раждане.
Мисля, че в малките населени места, където общината няма всички функционалности и най-вече връзка с други институции, нещата стоят по малко по-различен начин. Не съм сигурна все пак. Иначе е така, както го описваш

# 595
Типично човешко успокоение е мисълта "Ами аз никога не бих попаднал в такова положение!", също както и мисълта "Все някакви знаци трябва да е имало" - самата аз съм си го мислила непрекъснато, защото обичам да чета човешки истории, а когато видиш някого, на когото се е случило нещо страшно, не искаш да повярваш никога, че може да се случи, дори да си предпазлив, дори да го мислиш, дори да имаш опит. Ето тази част от историята - аз да бях, щях да забележа и да се спра овреме! В безопасност съм!
Но за съжаление, животът е пълен с... неща.
Някои хора са добри манипулатори - понякога защото дори те самите не си дават сметка, че нямат "благородни" намерения и веднага ще клекнат пред по-силния, като мъжа пред семейството си.
Някои хора съветват другите да дадат още един шанс; че търпението е добродетел; че за всичко трябват двама, трябват и компромиси (и защо ли ми се струва, че точно тези хора често са първите, които после да обвинят жертвата: "Ами да си била малко по-умна! Да си знаела!!"). Ами семейството? "Какво е едно дете без баща, бил той и най-вредната гнилоч на света?!"
Понякога не забременяваш в деня и часа, в който си си наумила, а в момент, в който не е оптимален. И имаш нужда от подкрепа.
А и обществото продължава да съществува, защото се спазва негласния социален договор, че човек не се държи с човека като вълк. Затова си имаме все някакво доверие - иначе всеки си е остров и никакви семейства, никакви приятелства, точка, дотам.
Някои хора се възползват от това доверие и чакат, когато човек е най-уязвим. Ще ми се това да беше първата история, в която чувам мъж или семейство да си покаже рогата точно пред бременна или току-що родила жена.
Дано жената да е изчакала удобен момент, когато си е поне малко стъпила на краката, с детенцето да са се отървали от това отвратително семейство, а и от мъжа (освен ако не са му трансплантирали нов характер?!) и да са щастливи и спокойни сега.

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 11:44 от Дзверилин

# 596
Дени, във Варна, преди много години. Частния Майчин дом.

Птица, двама души месеци преди събитието са на различно мнение, казано е, но не е обсъдено. Ден преди раждането бащата казва: Ти си майката, теб ще питат. Кое мнение на бащата е по - актуално?
Къде видя анаграма. Няма да кажа името, но има имена, които се различават с 2-3 букви, но дори и в именника са посочени като едното производно на другото.

Да, за жилището е червена лампа ако някой се фокусира върху въпросите за собствеността. Жената ще наследи родителите си и не вижда заплаха в това и мъжът да има нещо на негово име.
Останалото обаче са червени лампи, които се случват месеци след като бременността е факт. А борбата със стерилитеъа е нещо, което е невероятно тежко и физическо, и психическо преживяване и фокусът на двойката е там. Така е.

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 11:39 от Рори72

# 597
Ха, Дени, точно!
Поредната партенка май ще се окаже, колкото да разбуни духовете в темата 😉
Не казвам, че Рори го е измислила, а че някой нея сериозно я е изпързалял.

Иначе и аз знам за случай, в който са заявили на родилката, че няма да я приберат вкъщи, ако не кръсти детето на свекъра. Но той е времената на майка ми, така че да го обсъждаме тук е неактуално.

Дзверилин, чети внимателно! Семейството продължава да си е семейство, жената си седи при мъжа и роднините. Имат си по-сериозни проблеми.

# 598
О, това ми навява мисъл - обсъждали сме ,знаеш ме, постъпи правилно и накрая  - ти решавай каквото трябва. Каквото трябва е ясно - моето.

# 599
Да, права е Боряна. В някои семейства така се разговаря. И другият в двойката би трябвало да го е разбрал за годините съвместен живот, да си изпипва добре нещата, а не пост фактум да мига изненадано с клепки, що така не станА моето.

Общи условия

Активация на акаунт