Йога за напреднали, ентусиасти и начинаещи - 3

• 50 314
  • 760
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
Аз пък съм запленена от йогата с Наталия  в Master of balance. Голямо съм дърво принципно Grinningно, освен фитнес една година с нищо спортно не съм се занимавала и е огромно предизвикателство за мен. Харесва ми колко подробно обяснява всички движения и ползата от тях с огромно търпение.Наистина си е късмет да попаднеш на Учител. Нямам търпение да напредна повече Hug
Вие колко пъти седмично практикувате?

# 736
В зала с други хора е приятно, но ако не може да се стигне до такава заради логистика и график, практиката вкъщи също е алтернатива, ако човек има поставена основа.
В своята същност йога е практика, която няма нужда от много - нито голямо пространство, нито специално облекло, нито много време.
Щом имате желание, онлайн има много варианти на класове и постепенно човек намира своето.

# 737
Аз основно онлайн практикувам вече 12- та година (само през последната- не толкова редовно, колкото ми се иска). Във всяко “вкъщи” си имам всичко необходимо, само желанието не винаги е достатъчно силно.
В началото започнах с инструктор и групови практики. Напоследък понякога изпитвам вътрешна потребност да посещавам отново такива.
Също така ми е важно да изпълнявам асаните правилно, а без читав инструктор е трудно отстрани сама да хвана какво и къде точно бих могла да коригирам.

# 738
Момичета и аз не съм особено редовна сега. Лятото почивки, в сесия съм, ходя до на работа, имам много неща и някак не смогвам.
Довечера съм на йога. Не бях ходила редовно поне от месец.
Иначе аз практикувам в студио веднъж-два пъти в седмицата, но едната практика в в събота и нея пропускам повечето пъти.
Не ми е удобна като час и ден. Често ходим нанякъде и спя до по-късно.
В къщи правя вечер след работа или следобед. Да речем,че три-четири пъти ми се събират на седмица.
Откакто имаме Wellness TV ми е много лесно и удобно да си правя в къщи, защото там дават йога много често.
Много ми допада тази телевизия. И е супер удобно, пускам си на голям екран и си правя когато има предаване. Обикновено са между 15-18 часа. Ежедневно дават практики със Сана.

# 739
Колкото пъти е графика на залата, която посещаваме, ама е препоръчително да е всеки ден. Йогата не е като фитнеса.

# 740
Крепи ме мисълта, че (надявам се) скоро се местим в Младост 4. Там има доста избор. Просто Овча купел е как да кажа...да речем, не е квартал, предразполагащ към духовни практики 😀😀😀

Моля някой ако знае нещо в гореспоменатите квартали да свирка на мен и ТиЛи 🤗

В Горна баня мисля, че имаше йога занимания.

# 741
  • In transit
Как се припознах в поста на ТиЛи, особено в частта с желанието. Blush Лятото мотивацията ми е в петите, но след всяка практика се чуствам, като нова. Проблемът е, че имам възпаление на раменната става (периартрит) + участък с калциране и понякога доста елементарни ежедневни занимания, като разбиване с бъркалка или вилица са ми болезнени. Затова и не смея много да си натоварвам рамото.
Някой знае ли практика/упражнения, които биха облекчили състоянието, защото само с физиотерапия не става. Sad

# 742
А приемна йога като начин на живот, вътрешна настройка философия и дори духовна практика и смятам, че трябва да е ежедневие.
За да го постигна сутрешна практика обаче обаче ще трябва изцяло да си сменя режима. Да лягам поне два часа по-рано и да ставам около 6.
За момента това ми е непосилно да го направя. Така, че сутрешна практика за мен все още е невъзможна.
Такива неща като лягане в 21-22 часа и ставане в 5, които много учители следват и проповядват при мен не може да се случи.
И затова засега следобед или вечер.
Естествено, че йога няма нищо общо с фитнес.
Аз понякога фина мотивация, мързи ме, изморена съм. Но винаги когато си наложа да направя практиката, въпреки това после съм много по-отпочинала и заредена.
И ефект винаги има. Винаги се чувствам много добре.

# 743
Най-тъпото от всичко е, че аз също се чувствам прекрасно след йога и сама не разбирам как и защо съм толкова смотана и непостоянна.

Сутрин и аз не обичам да ставам рано. Детето ми е на 4 и заспива късно вечер, аз непрекъснато имам задължения, нещо за готвене, почистване, време и внимание за нея..и когато тя заспи, съм като невидяла и не знам кое по-напред: книга ли да чета,  нещо в Нетфликс ли да си пусна, да чета форуми ли..и резултата е, че въпреки че зверски ми се спи, заспивам поне в 00:30 и на другия ден въртележка и кафета, детски градини, работа..
Осъзнавам, че проблема е в мен и моята липса на организация, но не знам как да си помогна.

Казах си го 🤗

# 744
Спрете да се самобичувате колко много неща трябва да вместите в деня си и най-вече зарежете перфекционизма.
Има моменти, когато един час практика е абсолютен мираж, че даже и половин.
На мен ми помогна да си намеря 10-15 минутни практики и да правя тях (най мотивитана съм, ако алтернативата е да чистя примерни Simple Smile).

И така в добрите дни 2-3 практики хем сумарно докарват време хем са разпределени през деня.

# 745
Аз практикувам основно сутрин.
След това водовъртежът на деня ме завихря и при свободно време привечер хем не ми е до това, защото съм уморена, хем съм гладна/ тежко ми е, защото съм яла, както и искам прекарам време със семейството. Така че- аз съм от ранните пилета. Планирам ли го, се случва, въпросът е да стигна до самото планиране. Simple Smile

beach_please,
сетих се сутринта, че си бях набелязала да посетя това студио- https://www.facebook.com/profile.php?id=100063716192096&locale=bg_BG  На Борис Трети е, в близост до пазара Красно село, но още не съм стигнала до него (че го бях и забравила дори). Дали работят с Мултиспорт, обаче- не зная.

# 746
Не се вижда кое е студиото в близост до пазара на Красно село, че и на мен ми е удобно като локация....

# 747
За мултиспорт най-лесно е да отворите сайта им и там да търсите по спорт и район.

# 748
Относно Мултиспорт е много лесно - Отваряте сайта им и филтрирате, излиза си карта със студиа които работят с тях.

Спрете да се самобичувате колко много неща трябва да вместите в деня си и най-вече зарежете перфекционизма. ... Има моменти, когато един час практика е абсолютен мираж, че даже и половин.....На мен ми помогна да си намеря 10-15 минутни практики и да правя тях
Абсолютно, кой е казал че трябва да е толкова дълга практиката. Когато са водени , повече хора, преподавателя говори, обяснява, съобразява темпото с групата. Аз у дома 20-40 мин е личната ми практика.
Вече ако искам да се размажа един път седмично , това е друго Wink

# 749
Не се вижда кое е студиото в близост до пазара на Красно село, че и на мен ми е удобно като локация....

Iyengar Yoga Studio Namaste  се казва. Сайтът им в момента не работи, иначе бих дала линк към него.

Общи условия

Активация на акаунт