Йога за напреднали, ентусиасти и начинаещи - 3

• 50 309
  • 760
  •   1
Отговори
# 750
Аенгар практиките са с доста висока цена, спрямо другите.

# 751
В тази зала не работят с Мултиспорт.

# 752
В тази зала не работят с Мултиспорт.
Коя зала?

# 753
beach_please аз съм по същия начин, лягам не по-рано от 12. Вечер след 9 е единственото време, което е само за мен и пета, гледам серили, ровя се из форуми.
Аз работя до 16 и 30 и пак не смогвам.
И като кажат "въпрос на организация" се ядосвам, защото се чувствам като робот ако трябва денят ми да е разпределен от до.
Домашната ми практика е между 15 и 30 минути. Стигнала съм до извода, че ако правя кратки 20 Мин практики мога всеки ден, а ако трябва да са дълги няма как да ги включа, защото аз тренирам и друго и всеки ден и двете физически дейности не мога винаги да ги вместя. И ми е много трудно. Ядосвам се на себе си. Вече в студиото е час. Но там е съвсем друго преживяване.
И така, трудно е. Правя каквото мога засега. Надявам се да мога да променя малко режима в бъдеще.

# 754
В Аенгар йога, за която ТиЛи писа, не приемат Мултиспорт. А аз я имам и плащам така или иначе.  И въобще не ползвам.

Проблемът при мен е, че аз работя от вкъщи. Преди мечтаех за това и мислех как ще имам време за всичко. Нищо такова не се случва. Детенцето ни е малко, на 4 обаче вечер след градина иска да висим навън да играе, после вечеряме, след което малко време с нея..., но тя заспива много късно. Снощи едва я приспах в 23:15. След това..няма за кога да правя йога. Единствената опция наистина е рано сутрин, за което ще трябва коренно да си променя графика. Не че ще е зле.
Снощи тя като заспа, хем ми се спеше зверски ама буквално се чудех: книга ли да чета, нетфликс ли да гледам, какво да направя за себе си... накрая хем ненаспана, хем едно никакво такова.

# 755
Йога мога да правя само сутрин, преди да съм приемала каквато и да е храна. Дори кафе гледам да не пия, за да не възбуждам мозъка си.
Практикувам почти през цялото време със затворени очи, потапям се, не мисля за нищо, движение, дихание, повтарям, действа ми медитативно. Не говоря преди това.
Преповивам да стана в 6 и да имам час тишина и пълно спокойствие за практика.
Другото ми е гиманастика.
Заради децата или мъжът ми правя и с тях, но това вече не е за мен, трябва да показвам, обяснявам, говоря. Та първо си правя моето, често с ММ, но той знае как се прави и не ми нарушава настройката.

# 756
Йога мога да правя само сутрин, преди да съм приемала каквато и да е храна. Дори кафе гледам да не пия, за да не възбуждам мозъка си.
Практикувам почти през цялото време със затворени очи, потапям се, не мисля за нищо, движение, дихание, повтарям, действа ми медитативно. Не говоря преди това.
Преповивам да стана в 6 и да имам час тишина и пълно спокойствие за практика.
Другото ми е гиманастика.
Заради децата или мъжът ми правя и с тях, но това вече не е за мен, трябва да показвам, обяснявам, говоря. Та първо си правя моето, често с ММ, но той знае как се прави и не ми нарушава настройката.
Точно така. И аз съм на това мнение. В крайна сметка йога е и начин на мислене, отношение към околните и себе си, желание за промяна. Може и да съм малко крайна, но смятам, че ако човек действително иска да прави нещо, ще си намери време и пространство, а няма да го сбутва между другото, за да отчете за днеска, че го е свършил.
Лично аз в момента имам трудност с редовното практикуване и си осигурявам малко време за сутрешна медитация и благодарност. Хич не се заблуждавам, че съм редовна, но гледам да компенсирам липсата на асана практика с друга практика - търпение, приемане, толерантност и т.н.

# 757
  • Стара Загора
Мечтая да достигна до този момент да практикувам със затворени очи, сутрин преди всички да станат. При мен не е невъзможно , аз винаги ставам час преди тях, но моят ритуал е пиене на кафе в тишина . Преди това мога да направя кратка медитация или зареждане с Рейки . Не съм усвоила толкова добре Йога , ако практикувам вкъщи си пускам видео някой да ме води и тованай-често е вечер преди вечеря.

# 758
https://
Как се припознах в поста на ТиЛи, особено в частта с желанието. Blush Лятото мотивацията ми е в петите, но след всяка практика се чуствам, като нова. Проблемът е, че имам възпаление на раменната става (периартрит) + участък с калциране и понякога доста елементарни ежедневни занимания, като разбиване с бъркалка или вилица са ми болезнени. Затова и не смея много да си натоварвам рамото.
Някой знае ли практика/упражнения, които биха облекчили състоянието, защото само с физиотерапия не става. Sad

Мики, преди три години се излекувах от периартит с масажи и физиотерапия. Година и половина какво ли не пих и какви ли не кортикостероиди ми биха. Беше кошмар. Ротацията на ръката от рамото ми беше само 20° настрани. Нито назад ми поддаваше ръката, нито напред. Отказах операция на рамото. Стигнах до неврохихург, който ми каза, да започна физиотерапия в Терапията. Напълно се раздвижи ръката ми. Ако решиш пиши ми, мисля че пазя телефони.

# 759
Моля, пуснете нова тема.

# 760
Позволих си да направя нова тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1802503.msg50061006#msg50061006

Надявам се да не се сърди някой, искаше ми се да пишем повече. Чакам ви там

Общи условия

Активация на акаунт