Захранване - въпроси и отговори - тема 14

• 41 213
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Като майка на 2 деца с атопичен дерматит ти казвам да внимаваш много със захранването! Съвети да даваш смело не са за нашите деца! Захранването е малко по- различно, по- бавно и внимателно!

# 541
Пробвайте с плодови пюренца за следобедна закуска и като въведете 4-5  плодчета включете и обяда със зеленчуковите пюрета. Все пак е по добре за бебчетата да хапват и плодчета.
Идвам с питане дали мога да добавя някакви подправки в зеленчуковото пюре. Синът  ни е на 6 месеца и отказва  от няколко  дни да яде пюре, едвам хапва няколко лъжички и започва  да затваря устата и да нервничи докато  не му дам мляко. Изяжда  си стандартното количество  мляко.
Пробвах да комбинирам  въведени зеленчуци в различни варианти. Добавих  АМ към пюрето и пак не иска.
Не знам какво да правя. Днес се отказах и не го мъчих след 4 лъжичка  и тотален отказ да яде.

# 542
Като майка на 2 деца с атопичен дерматит ти казвам да внимаваш много със захранването! Съвети да даваш смело не са за нашите деца! Захранването е малко по- различно, по- бавно и внимателно!
детето ми е живо и здраво нищо му няма никаква алергична реакция няма яде и на частна млечна кухня и там ми яде всичко за което много се радвам

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 10:11 от viara1912

# 543
Е да де, ама не всички деца са така. Вашето е живо и здраво, но на дамата която пита за схема детето е с атопичен дерматит. При мен голямото беше с детска астма с алергичен компонент, а пък малкото е с атопичен дерматит. На такива деца не се дава всичко и се захранва внимателно. Познато дете стигна до спешна помощ с подут език и лице, щото дядо му го захранил с кашу, а то било алергично, то също беше с атопичен дерматит. На нас за малкия ни казаха да внимаваме със следните неща и да въвеждаме бавно: глутен (7м+), млечни (масло 9м+, сирене 10м+, кисело мляко 11м+, прясно след годинката в кремове,печива и за пиене след 2г), яйце (жълтък 6м+, белтък 12м+), риба (10м+), телешко(10м+), мъхести плодове- праскови, кайсии(9м+), цитруси(12м+), ягоди(18м+), фъстъци, ядки и шоколад( след 3г.). Така че съветите за смело захранване на чужди деца със здравословен проблем са ми странни.

# 544
Не само странни, но и опасни!
Твоето може да е на 7 месеца, но моят голям син е на 10 години, а малкото- на 2г2м! Толкова много пъти са били с обострен дерматит, че не правя опит и да ги броя. Защото не е само хранене. Има значение козметиката, материята на дрешките, температурата около тях.

На приятелско семейство детето е с много сериозен атопичен дерматит. У тях не трябва да има даже цветя и не й позволяваха да играе с плюшени играчки. Да не говорим, че дори в детската градина й носеха специален сапун за ръцете.
Да, тук не става въпрос за хранене, но атопичния дерматит оказва влияние на всичко в живота на децата.

# 545
Здравейте имам 8 месечно бебе и мисля да му предложа сьомга но се чудя как да му я приготвя,то си яде с пръсти ,от лъжичка все още не умее,как я приготвяте вие и с каква гарнитура примерно ще си отива така че бебчо да няма затруднения да си я хапва?Също така дайте някакви ваши изпробвани рецепти за 8 месечно бебе и половина тъй като вече се изчерпвам.. Благодаря предварително!🤗🌺

# 546
Аз правех риба с пюре от броколи и картоф, сега давам супички от кухнята. Може и с меко сварен ориз

# 547
Здравейте, нашето бебе е на 6+ и го захранваме по схемата на д-р Владимирова.
Към момента даваме все още  зеленчуково пюре с АМ и 1/4 жълтък. Дава се 2 седмици жълтъкът.
Скоро предстои да минем да въвеждане на месото, като се чудя на какъв  вариант  да се спра - заготовки на Плазмон и да слагам в домашни пюренца или готови д месо  на Хим или Гербер.
Вие какво бихте ме съветвали в случая?
Единствено  ме притеснява, че в тези заготовки на Плазмон има оризово брашно или царевично нишесте, като няма да са въведени към момента.
Предполагам, че количество  е съобразено и не би следвало вероятно  да е проблем  да се даде, но се притеснявам и нямам опит със захранване на бебе.
Дригото, което още се чудя е каква  мазнина е най-добрата.
Въпросната  докторка препоръчва да се добавя раститешна мазнина  в зеленчуковото пюре с месо, като споменава рапично и орехово масло.
Вие как процедирате?
Извинявам се за дългия пост, но постоянно  ми изникват разни въпроси и съм объркана.

# 548
Аз захраних с пюретата на Гербер и Хип
Към момента даваме все още  зеленчуково пюре с АМ и 1/4 жълтък. Дава се 2 седмици жълтъкът.
Скоро предстои да минем да въвеждане на месото, като се чудя на какъв  вариант  да се спра - заготовки на Плазмон и да слагам в домашни пюренца или готови д месо  на Хим или Гербер.
Единствено  ме притеснява, че в тези заготовки на Плазмон има оризово брашно или царевично нишесте, като няма да са въведени към момента.
Предполагам, че количество  е съобразено и не би следвало вероятно  да е проблем  да се даде, но се притеснявам и нямам опит със захранване на бебе.
Дригото, което още се чудя е каква  мазнина е най-добрата.
Въпросната  докторка препоръчва да се добавя раститешна мазнина  в зеленчуковото пюре с месо, като споменава рапично и орехово масло.
Вие как процедирате?
Извинявам се за дългия пост, но постоянно  ми изникват разни въпроси и съм объркана.

# 549
Аз захраних с пюретата на Гербер и Хип
Към момента даваме все още  зеленчуково пюре с АМ и 1/4 жълтък. Дава се 2 седмици жълтъкът.
Скоро предстои да минем да въвеждане на месото, като се чудя на какъв  вариант  да се спра - заготовки на Плазмон и да слагам в домашни пюренца или готови д месо  на Хим или Гербер.
Единствено  ме притеснява, че в тези заготовки на Плазмон има оризово брашно или царевично нишесте, като няма да са въведени към момента.
Предполагам, че количество  е съобразено и не би следвало вероятно  да е проблем  да се даде, но се притеснявам и нямам опит със захранване на бебе.
Дригото, което още се чудя е каква  мазнина е най-добрата.
Въпросната  докторка препоръчва да се добавя раститешна мазнина  в зеленчуковото пюре с месо, като споменава рапично и орехово масло.
Вие как процедирате?
Извинявам се за дългия пост, но постоянно  ми изникват разни въпроси и съм объркана.
гербер пюрета са хубави но скъпи захраних първо с хип после на Слънчо и си останахме на Слънчо защото всички пюрета яде дъщеря ми

# 550
  • до най-прекрасния мъж
На Хип и Гербер месните заготовки са в пъти по-добри от Плазмон. За мен Плазмон са прехвалени и съдържат едва 30 % месо. Купих пилешко, пуешко и заешко на Плазмон, но дадох само по 1 бурканче със зеленчуково пюре и другите едва ги изтиках да свършат. Имат вкус на нишесте с аромат на месо. Ако сега захранвах, бих правила заготовки вкъщи от сварено, пасирано и замразено на порции месце.

# 551
  • Седмото небе
На Плазмон заготовките месни са леко ужасни на вид, вкус и мирис за мен. На Хип така и не ги пробвах, на Холе също. На Дм ми бяха прилични, но на Гербер са супер! Дъщеря ми вече порасна, но и досега когато искам да и сготвя нещо с месо и взимам по 2 бурканчета. Понеже аз вкъщи месо за себе си рядко купувам и консумирам, но не мога да лишавам и нея, та понякога прибягвам още до тях за пуешко и пилешко, че не върви като мен само телешко да яде. Иначе понякога взимам парче много хубаво телешко, сварявам добре, една част смилам и разделям на малки порции, другата пак на порции правя само че на цели парчета, за да ги режа както преценя. На държавна или частна кухня никога не съм я записвала, до момента успявам да и готвя аз. Единствено има проблем с рибата-когато, каквато и както и да е направена не яде повече от 2-3 хапки. И за консумацията два пъти седмично разчитам на едно ризото със сьомга на Бебивита. Давам го за обяд, понеже е само 220 г, а за вечеря толкова не и стига. А десерт след супа или основно ястия все още на 2,6 г не и предлагам. Залагамна на едно “ястие” на хранене, но в достатъчна порция. Въпросното ризото със сьомга и зеленчуци яде с треперещи ръце сама от бурканчето, много си го харесва. И други вече “рибни менюта” съм купувала на други марки, но и тях не одобрява особено. Рибните заготовки на Плазмон също не харесва. Просто рибата при нея е труден момент, а аз толкова да я обичам…

# 552
Здравейте, искам да си правя домашни плодови пюрета от ябълка и круша за захранването на дъщеря ми.  Може ли да ме посъветвате, дали ябълките и крушите трябва да минат през термична обработка или може да се дадат в суров вид на бебето?

Също искам да попитам дали кашите са задъллжителни и дали може да ги заменим с домашно приготвени? Нещо много химия ми се струват и си мисля дали не бих могла да си ги правя аз? Благодаря!

# 553
Първоначално, докато коремчето не е привикнало е хубаво да има термична обработка. Кашите не са задължителни. Аз не съм давала, нито купени, нито домашни. Изключая една оризова, която ползвах при дете 1 и една царевична при дете 2.

# 554
Дами, много  ви благодаря  за помощта с избора на месни пюрета.
Явно това нишесте го слагат масово.
Проблем  ли е, че ще дам от тези  пюрета без да съм въвела кашите?

Общи условия

Активация на акаунт