Захранване - въпроси и отговори - тема 14

• 40 127
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Да, всичко е въведено. А от колко компонента най-много може да бъде или няма такова ограничение?

# 631
Ако компонентите са въведени и е вкусно, няма значение. Никога не съм броила, следях да си ходят, да е вкусно и да е въведено вече или с 1 нов компонент.

# 632
Абсолютно никакво значение няма. Единствено в началото е добре да не се смесва яйце с месо/риба или млечен продукт(изключвам кърменето или АМ след пюрето).

# 633
Здравейте, има ли някаква схема/норма колко голяма трябвае порцията на бебето според месец? Чудя се колко грама се счита за пълна порция.

Също, ако бебето не изяде много пюре, дохранвате ли с АМ? Почнах да се чудя дали трябва да спра дохранването? Ако сложа дозата АМ в пюрето отказва да го яде така че се налага да давам и мляко . Благодаря!

# 634
  • София
Здравейте, кога въведохте ядки и с кои започнахте? Има ли някакъв ред и какво смятате за таханите?

# 635
  • София/Севлиево
Ядки още не е опитвал,почти на 2 е,а батко му дори на 15 отказва да консумира такива...Някъде четох около 3 години.
А гъби кога се въвеждат и с какви се почва?

# 636
  • до най-прекрасния мъж
Аз въведох гъби с готово пюре на около 10 м. Предполагам е била печурка, не беше упоменато изрично каква е гъбата.
Сега, на 1.9 г давам, но рядко и по 1-2 резенчета. Гъбите са тежка храна и като цяло не са ОК за деца в големи количества.
Ядки и мед са двете основни групи, които все още не съм дала. Яла е семена - ленено, сусам, тиквено, слънчогледово в хляб със семена, но ядки не съм давала. Мисля след 2-рата година, даже по към третата да дам, но със сигурност преди градината, защото в менюто им виждам, че присъства меда.

# 637
  • София/Севлиево
Семена и Росен е ял в хляб,мед също 2-3 пъти,но в много малки количества.Тук ми се мотае едно пюре с гъби,май ще го пробвам тия дни като поиска пюре(той още си ги хапва понякога,тези за 12+)

# 638
Ядки дадох и на двете си деца малко преди годинката, под формата на брашно- орехи, бадем, кашу.
Мед и гъби малко след годинката. В семействата ни няма алергии.
Не че съм им давала гъбена каша или пълнени гъби да ядат Grinning Ама примерно ако сме правили нещо с гъби са си опитвали 263 резенчета.

# 639
Бебето ми е на 7+. Мисля да въвеждам закуска (захраних я на 5+)
Вие какво давате/сте давали за закуска и следобедна закуска?
Ако дам сутрин попара, а следобед каша не става ли много "тесто" и зърнено? Само едното ще е с глутен, това е ясно.

# 640
  • Пловдив
Към 11-и месец започнах да давам орехи (настъргани в таратор), фъстъци, бадеми, лешници (тахани) и кашу (настърган).
Гъби още не съм давала.
Морски дарове като скариди и калмари опита след годинката.

За закуска предлагам гофрети, палачинки, юфка, кус кус със сирене и масло.
Следобедна закуска мляко с ориз, овесени ядки/елда/просо със сезонен плод/извара/тахан. Няма много разнообразие напоследък. Взимаме и ДК като всичко омита 🙂

# 641
На кои марки залагате при избор на брашно, юфка, кус кус и тахани?
Сега въвеждам глутена и аз се чудя какво да давам за СЗ като започна попара да давам сутрин.
А масло и сирене, извара какви  избирате?
За попарата имам бебешки сухари на Холе.

# 642
Привет, бебето ми е н 7+, кърмен. Той си хапва на обяд различно количество храна… но се е случвало и 160 гр. И понякога след час и половина-два плаче и търси.. Давам му и цока доста. Нормално ли е? Нещо се замислих да не му разширявам коремчето..

ПС Не е извън норма за кг. Писах и в групата за кърменето, но мисля, че въпросът е подходящ и за тук. Ще се радвам да чуя вашия опит.

# 643
Грамажът не е основното, а какво хапва. Ако са само зеленчуци или супа не е нещо много засищащо, след като търси да яде, значи е гладен.

# 644
Здравейте, моля за съвет моя син е вече на 1 г. а продължава да предпочита гърдата пред храната. Вече дори сям си вади гърдата и суче,не ми пречи в никакъв случай,но проблема е там,че понякога си изяжда цялата порция,(рядко) но иначе яде по 5 лъжици и плаче за гърда,видимо кърмата вече не го засища ,хемоглобина му е на 100 и просто не знам как да го накарам да яде ,дори пускам детски песнички,но и това не помага просто не иска да яде и стиска уста

Общи условия

Активация на акаунт