Захранване - въпроси и отговори - тема 14

• 40 175
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
Аз започнах със захранването малко след като синът ми навърши 5 месеца. Първоначално не искаше пюретата, но с постоянство от моя страна детето ми вече яде всичко, а скоро стана на 6 месеца. Педиатърката си каза кога е добре да започнем с пюретата. Конкретно на бурканчетата на Хип си пише за каква възраст са подходящи.

# 226
Всички искат да правят поръци( lucky us), но към момента имаме всичко и се чудя дали не им кажа да вземат уред за готвена на пара. Въпреки, че имаме няколко месеца до захранване, мисля че ще има доста добри намаления скоро. Гледах модела на philips, който е 4в1 и този 2в1. Смятам, че функциите за затопляне и размразяване ще са ми от полза, ако някой има отзиви за тях нека сподели. Имаше и още един, който също е 4в1, но марката не ми говори нищо, а ми харесва че мога да приготвям няколко неща в него. https://visvitalisbg.com/product/badabulle-ured-za-gotvene-4-v-1-b-easy

# 227
Аз имах уреда на Philips 4 в 1 и останах много доволна. Слагаш продуктите вътре и забравяш. Убодно и лесно ми беше и не съжалявам за покупката.

# 228
Моят беше 4в1, истината е, че никога не ползвах функциите за размразяване и затопляне. Самият уред е удобен, защото точно за 25 минути имаш вкусно прясно пюре. Отделно можеш да пасираш до желана степен, дали супер гладко или просто много леко на парченца.
Иначе по темата, дори с намаление уреда няма да излезе под 300 лв и не бих ангажирала с такъв подарък.

# 229
  • Пловдив
Не ползвах уред на пара. Слагах всичко в тенджера и пак се получаваха хубави пюрета. А и нямам място после къде да го слагам. Едва ли бих го ползвала след като приключим с пюретата на малката за нещо друго.

# 230
Няма проблем за сумата, близки са и са отделили  по-голяма сума за подаръка, за това съм се насочила към уреда. Просто се чудя дали си заслужава тази разлика  в парите между 2в1 и 4в1.

# 231
Ако замразявате храна във фризера, то значи ще позлвате функцията за размразяване. Аз не го правя, нямам навика да замразявам манджи и пюрета. Затопляне, ако имате план да топлите друга храна или препопляте стара, което всъщност може да стане и по друг начин или въобще да не се налага. В началото когато бебето яде малко и еднократно, няма какво да се притопля. После пък винаги има вариант да се стопли и на котлон. Така че според вашите навици в кухнята. Аз наистина нито веднъж не съм ползвала тези 2 функции. Единствено готвене и пасиране. На. 1г4-5м продадох уреда, защото детето вече ядеше нормална консистенция, без нужда от пасиране и постепенно от общата храна.

# 232
Може някоя майка да ме разкритикува за това че замествам цял обяд и вечер мляко с пюрета но моята дъщеря е на четири месеца и от първи май започна петия месец причината беше че не иска под никаква форма вече ам и така заместих вечерното хранене вместо с ам с крем супа а за обяд пюрета

# 233
Аз не бих Ви критикувала, но детето е много малко даже за захранване. В началото храната е по-скоро за опитване на новия вкус и консистенция. Постепенно се замества обяда, вечерята е последна. До 1 година основната им храна е млякото. Опитвали ли сте да смените биберона или млякото?

# 234
Наскоро четох за много бедно семейство, което не може да си позволи млека, майката е изоставила бебето на бабата. Жената от липса на средства го е захранила и на 3 месеца ядяло каши и пюрета, молеха, който може да им дари такива.
Иначе вече е захранено, следете за запек, колики, които биха ви индикирали проблем. Така или иначе детето е вече на 5 месеца.

# 235
Наскоро четох за много бедно семейство, което не може да си позволи млека, майката е изоставила бебето на бабата. Жената от липса на средства го е захранила и на 3 месеца ядяло каши и пюрета, молеха, който може да им дари такива.
Иначе вече е захранено, следете за запек, колики, които биха ви индикирали проблем. Така или иначе детето е вече на 5 месеца.
всички млека сме пробвали и всички биберони под никаква форма не иска мляко и препоръки имаме от двама лекари да я захраним понеже си беше запазила теглото от предния месец не мога да си оставя детето гладно казаха ми лекарите захранването става по рано когато детето има рефлукс или не натдава е заради това не натдаване са и отложени ваксини за един месец сега е 5.200 още 500 600 грама трябва да качи за да се сложат ваксините да доуточня ходим в София в медицински център Детско здраве при доктор маститска чудесен специалист за млякото първо беше на Нан после го сменихме с аптамил появи се рядка бактерия която се проявява в болнична среда а в болница е била само след раждането заради тая бактерия бяхме в Иван Митев махнаха бактерията пак отказ от мляко хайде фризолак пак отказ от там взехме новалак и фризо и хип по препоръка на педиатърката ни и тях не иска нито от шише нито в пюретата нито в каши нито с лъжица нито в супата  като види шишето настава истеричен рев и ни казаха щом не иска мляко давайте и това което яде и иска не и харесва млякото и няма смисъл да я мъчите от глад беше 4.700 благодарение на това захранване сега е 5.200 а трябва вече да е над 6 кг като на 30 април ще навърши пълни пет месеца Та всичко сме изпробвали и нищо не иска иска пюрета каши и домашни супи мляко не иска  запек няма ака по 4 5 пъти на ден няма диария няма обриви всичко е на ред

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 14:51 от viara1912

# 236
Как 5.200 на 5месеца? Колко кг е родена? Моя син е на 3 месеца е 6,500кг. Аз сериозно бих се притеснила Вяра. И моля те, слагай препинателни знаци. Много трудно се чете!

# 237
Как 5.200 на 5месеца? Колко кг е родена? Моя син е на 3 месеца е 6,500кг. Аз сериозно бих се притеснила Вяра. И моля те, слагай препинателни знаци. Много трудно се чете!
роди се 3.200 52 см падна в болницата на 3 кг и 40 грама

# 238

И защо не наддава? 2кг за 5месеца е мега малко.

# 239

И защо не наддава? 2кг за 5месеца е мега малко.
от както и сложиха втората ваксина рязко намаля яденето падна ми на 400 мл за денонощието имаше дни в които правеше по 12 часови паузи без ядене имаше рядката бактерия acinetobakter pitti заразили са я след раждането само в болнична среда се проявява тая бактерия  а само в родилното отделение е била и заради отказа от мляко беше си запазила теглото

Общи условия

Активация на акаунт