Захранване - въпроси и отговори - тема 14

• 40 182
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
Кога се минава от гладко пасираното пюре към намачкани с вилица зеленчуци  и как ?  Пробвах с намачкана тиква ,но не му хареса и плюе, а според мен трябва да започнем с парченцата вече ,но знам ли може пък и да е рано (8+)

# 241
Постепенно спирате гладкото и предлагате все по-непасирано. Трудно е да се каже точна възраст. Голямото ми дете никога не е яло гладко пасирано, изключая най-първите седмици на захранването. Зеленчуците мачках, месото режех. Малката доста се давеше и плюеше, та отне повече време и с нея се наложи да пасирам. Грубо около годинката мисля е нормално да хапват по-едричка храна, особено ако има и зъбки.
Детегледачката ми например беше изумена, че малката яде без никакво пасиране (1г10). Била гледала деца 3 годишни, които ядат пасирано, та е по-скоро когато се свикне. Например бебетата по ЗВБ си ядат на парче от ден първи.

# 242
Здравейте, бебето ми е на 6 месеца и тежи 8280 гр. Въведох досега картоф, морков, тиквичка, броколи и карфиол. Въведени са глутенови и безглутенови каши по съвет на педиатъра. Предстои да въвеждам белите меса през ден в зеленчуковото пюре. Въпросът ми е от кога започнахте да слагате в пюретата лук, магданоз и кейл?

# 243
Подред с другите зеленчуци въведох, може би е било 7ми, 8ми месец, със захранване стартирало към 6,5м.

# 244
  • до най-прекрасния мъж
Подред с другите зеленчуци въведох, може би е било 7ми, 8ми месец, със захранване стартирало към 6,5м.
+1, само че аз захраних на 4+++ по медицински причини.

# 245
Смяната към консистенции за дъвчене трябва по учебник да се случи към 9-10 месец най-късно, разбира се постепенно, но не пречи и преди това да се дават парчета. Иначе може да се изпуснат нещата.

# 246
Сушена червена боровинка мога ли да дам на дете на 1г.9м.? (Предварително накисната във вода разбира се)

# 247
Според мен няма проблем.

# 248
Здравейте, децата са ми на 10м. На едното дете не са въвеждани млечни, а на другото му ги спряха. Поради тази причина ми стана много сложно  със закуската.

До каква възраст трябва да се редуват жълтък с месо?

Ако в деня на жълтъка съм дала "пържени филийки с жълтък"  счита ли се за даден?

Или сутринта "Бананови палачинки" и на обяд пюре с месо може ли?

# 249
Аз лично никога не съм редувала жълтък и месо. Давала съм ги и заедно и в поредни дни.
Ако в някое от храненията присъства жълтък, да счита се за даден за деня. Просто следете да не ядат повече от 1 жълтък на ден, без значение дали е чист жълтък или вложен в друг вид храна.

# 250
Здравейте!
Бебето ми е на 6 месеца, като преди 3 дни започнахме захранване, избрах с тиква.
Първият ден дадох чиста тиква, не се хареса, може би беше гъсто, не го насилвах. Имаше позиви за повръщане
Вторият ден дадох тиква, смесена с АМ (не цедя и нямам помпа). Една идея по-рядко го направих. Малкият си я държеше в устата и не правеше опит за прегъщане. Накрая се събра слюнка в устата и лека полека взе да изтича. Т. е ако е хапнал нещо. сигурно е 1 грам.
Днес, третият ден, дадох отново тиква с повече АМ и си стана доста рядко. Отново плачеше, не го преглъщаше и си го държеше на езика и в устата.

Нормално ли е това поведение? Забравих да кажа, че е кърмен изцяло. Какво ще ме посъветвате?

# 251
Проверихте ли да няма бучки,моя син има позиви за повръщане ,когато усети по-едри пърченца
Здравейте!
Бебето ми е на 6 месеца, като преди 3 дни започнахме захранване, избрах с тиква.
Първият ден дадох чиста тиква, не се хареса, може би беше гъсто, не го насилвах. Имаше позиви за повръщане
Вторият ден дадох тиква, смесена с АМ (не цедя и нямам помпа). Една идея по-рядко го направих. Малкият си я държеше в устата и не правеше опит за прегъщане. Накрая се събра слюнка в устата и лека полека взе да изтича. Т. е ако е хапнал нещо. сигурно е 1 грам.
Днес, третият ден, дадох отново тиква с повече АМ и си стана доста рядко. Отново плачеше, не го преглъщаше и си го държеше на езика и в устата.

Нормално ли е това поведение? Забравих да кажа, че е кърмен изцяло. Какво ще ме посъветвате?

# 252
Абсолютн гладко е.
Проверихте ли да няма бучки,моя син има позиви за повръщане ,когато усети по-едри пърченца
Здравейте!

# 253
А АМ някога пило ли е детето? Моите и двете мразеха адаптирано мляко.
Или изцедете на ръка около 10 мл, за да разредите или просто разредете с вода.
Можете дс пробвате с картоф или батат. Голямата ми дъщеря мразеше тиква. Да, нормално е това, което описвате. Ще свикне, за мен проблема е в адаптираното мляко.

# 254
  • Варна
А АМ някога пило ли е детето? Моите и двете мразеха адаптирано мляко.
Или изцедете на ръка около 10 мл, за да разредите или просто разредете с вода.
Можете дс пробвате с картоф или батат. Голямата ми дъщеря мразеше тиква. Да, нормално е това, което описвате. Ще свикне, за мен проблема е в адаптираното мляко.
И аз така мисля. Моето бебе отка.зва АМ и това е. Като захранвах изцеждах малко и добавях. Нямаше проблем, но и той си е гладник.

Общи условия

Активация на акаунт