Обсъждане на имотни обяви-31

• 55 530
  • 773
  •   2
Отговори
# 270
Сега видях в едната обява пише Феликс Каниц 13.
https://nag.sofia.bg/RegisterInfo/Info?url=LeupDtJR6qw=
Преди половин година имаше обяви от самия инвеститор, но цените бяха сериозни. Сега може и да е някакъв вторичен пазар. Района е супер.

# 271
  • при него
Моля за мнение.
Панел и последен етаж, не ме притеснява. Въпроса ми е най-вече, относно това, че кухнята е пренесена в хола (двустаен, направен на тристаен). Да очаквам ли потенциални проблеми със съседите отдолу?

# 272
Няма законова забрана за кухня в хола. Забраната е за мокрите помещения.  Единствен потенциален проблем е аспираторът - дали в хола е имало шахта за вентилация или е напъхан в комин? 
И дали някой по-надолу няма камина например?

# 273
Може аспирацията да е изведена на фасадата. Таванът има борд по края и съвсем спокойно може да скрива плосък въздуховод.

На мен ми харесва ремонта,НО 60 кв.м. за мен е много малка площ. Помещенията ги има, но са миниатюрни. Реално за мен би бил комфортен за 2-ма души и стая за гости да речем и максимум 3-членно семейство.

Локацията е добра спрямо парк, училища и магазини, но е далеч от бързия трамвай 7, не че няма ГТ в непосредстевна близост, просто трамваят за мен е супер сполучливо средство за транспорт по бул. България, заради бързия достъп до центъра без задръствания.

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 15:32 от drago_2008

# 274
  • София
Ако това е стандартен панелен двустаен (така изглежда), аспирацията е в бившата кухня, сега детска стая, вдясно от гардеробчето.

В хола аспирация няма, вероятно абсорбаторът е само на филтър.

Добре направен ремонт. Кварталът е ок за хора с коли. Банята също изглежда миниатюрна, но може би не е снимано всичко.

# 275
Снимките и схемата, която не е мащабирана, създават илюзия за големи помещения, но всичко, в реални размери, като жилищна /обитаема/ площ, ще е по-малко. Възможно е дневната, с тракта за почивка, трапезарна маса, кухненски бокс, да бъде твърде претрупано с мебели. Ремонтът е направен добре, но и мен ме притеснява аспиратора, ако е само на филтри, дали ще бъде достатъчно да елиминира миризмите от котлоните и фурната. Камината мисля че е декоративна и не би трябвало да има проблеми с аспирацията. Всичко зависи от това кое ви устройства, плюсовете, минусите, компромисите, които може да направите.

# 276
И панелите доста са поскъпнали. Тази цена заради ремонта е такава предполагам.
Не знам дали е точно стандартен двустаен. На мен ми се виждат издължени снимките и помещенията са много малки. Няма нита една тераса. Според мен може да се намери нещо по-голямо за семейство. За сам човек е ок иначе.

# 277
Ще кажа само,че ми харесва,макар и аз да мисля,че 60кв./м. е малко жилище за тристайно.Не видях някакъв балкон има ли?Аз държа на това.И въпрос,каква е тази интересна боя в коридора или така я е направил бояджията?Ако някой знае нещо по въпроса за боята,нека сподели тук моля.

# 278
  • София
Балкон е имало към кухнята, сега е част от детската стая. Личи си къде е бил балконът.
Боята в коридора ми напомня венецианска мазилка, но е трудно да се каже.

# 279
На мен жилището ми харесва, и цената му според мен е добра за това, което предлага. За тричленно семейство е ок, буквално може да си носят чехлите и да влизат. Снимките са с оптическо издължаване, напоследък масово по обвиете такива снимки качват. Въпреки това… Бързо ще изчезне.

# 280
За мен за цената си е ОК. Ама ако скоро планирате увеличаване на семейството може и да е леко тясно. Иначе не показваха ли скоро един подобен за 135  000 ЕПК, ама в Младост и да изриване?

# 281
Само на мен ли този апартамент ми се вижда неподходящ за живеене? Преустроен панел без тераса на последен етаж за над 2000 евро квадрат? Не коментирам ремонта и завършването, те са си супер, но как 2000 евро на квадрат за панел е нормално? Това бих го купил за отдаване под наем, не и за живеене.

# 282
И на мен ми харесва жилището, в добър район. Да, панел и последен етаж е, но пък е ремонтирано много добре. Предвид ремонта и района (който определя и базовата цена), няма да се задържи дълго, според мен. Нищо че е панел. И преди сме коментирали панелки тотал щета в този район, не се задържат.
Балконът е бил към кухнята, усвоен е, вижда се по трегера във вече детската стая.
Мазилката и според мен е венецианска.

# 283
  • при него
Благодаря много на всички за мненията! Апартамента ми грабна окото, именно, защото е добре направен и с вкус. Не знам дали ще го купим и с каква цел, може би за инвестиция, може би за родители или може би за нас, историята е малко сложна, както и да е. За мен панел, последен етаж не е проблем, даже последен етаж търся. Квартала го познаваме, живяли сме там, сега живеем в съседен. На мен ми се струва ОК цената, особено ако включва обзавеждането и бялата техника. Ще ми спести много време и нерви, аз да се занимавам с това. В квартала, в който ние живеем в момента, по 140 хиляди, са панели за тотален ремонт, пак на последен етаж, затова и това жилище ме грабна. Още веднъж благодаря на всички за мненията!
Добавям, за нас лично, изобщо не ни е необходим балкон, предпочитаме да е усвоен като жилищна площ.
Притеснява ме само кухнята в хола, да не протече в съседите и да предизвика проблем.
Другото и благодаря на Черна Станция и другите, които ми обърнаха внимание, аспиратора. Може би не е свързан да изкарва въздуха на вън и само го върти вътре, което би ми било проблем. Така от снимката доколкото виждам модела, самия уред може да работи като аспиратор, въпроса е как е свързан и дали би могъл да се свърже навън, ако не е. Ще го мисля.

# 284
Speed Queen, тази шахта зад вратата на хола е отдушник, виж на първата снимка. Там са отдушници в хола, най-вероятно там са вързали и аспиратора (там е и печката с котлоните). Последен етаж е, не мисля, че е проблем, дори да има и други, които са направили същото преустройство. Ако аспираторът е с клапа, не би трябвало да се усещат миризми от други етажи. И едва ли някой си пали камина/печка на дърва/въглища към тази аспирация някъде по етажите.
Съдейки по останалия ремонт, предполагам и че връзването на канала и водата към кухненския бокс са направени добре. Можеш да питаш при огледа как са го направили, т.е. откъде минават (предполагам, че е през коридора от банята/мокрото помещение).

Общи условия

Активация на акаунт