Обсъждане на имотни обяви-31

• 54 631
  • 773
  •   2
Отговори
# 390
Чува се метрото. През деня е въпрос на сила кой ще надделее - тракането на метрото или шумът от баира на Драган Цанков, - но вечер и рано сутрин цар остава метрото. При това сега влакчетата се движат значително по-бавно, отколкото при пускането му преди години, но шумът е по-силен.
Друг въпрос е, че има хора, на които подобен шум не им пречи. Познати живеят на Плиска на първа линия на Цариградско - и окото им не мигва, свикнали са.

# 391
  • Германия
Познати живеят на Плиска на първа линия на Цариградско - и окото им не мигва, свикнали са.

А, точно! И нашия апартамент е точно там и на мен шума от булеварда никога не ми е пречел, до толкова си бях свикнала с него. И нощно време лятото на отворен прозорец спях, и тогава шумът не ми е бил проблем, даже че унасяше 😉

# 392
Свиква се. В някои градове метрото е още по-зле, например в Чикаго е повдигнато над земята, няма и покрив (не че това нашето синьото много изолира шума):

Хем това е в развития свят. А в Бангладеш влака им минава направо на една ръка разстояние, и си живеят хората.
Аз съм живял близо до влаков прелез, първо две седмици се будех нощем влака като пусне свирката, след това си спях като къпан и въобще не го забелязвах.

# 393
  • Германия
Това случайно ми попадна и викам да споделя да се посмеем на разпределението на стаите

# 394
За феновете на разчупените разпределения Simple Smile

Много ми харесва някой като каже че някъде е някак си! Сега щото в Бангладеш живеели върху релсите, дайте и тук така, как па ще се осмелим да се оплакваме от тракането?!

# 395
Maйко мила, разпределение ли е, чудо ли е.
Ясно е, че големият зор е бил да има 2 спални, на фона на 10кв. баня, която за разкош е в кухнята - до масата за хранене. Определено съм виждала доста лоши разпределения и странни архитектурни решения, но това... ме впечатли Satisfied

# 396
  • Германия
Между другото банята действително е огромна

# 397
  • София
На пръв поглед смешно, но я вие сместете всичките помещения в тия параметри, съобразявайки входа и прозорците.
Да, можеше детската стая да е малко по-квадратна, но за сметка на хола. Общо взето са нямали кой знае колко полезен ход с тия контури и желанието за две спални.

Ето евентуални два други варианта.

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 12:51 от Илит

# 398
И тия 10 квадрата баня са организирани по най-безумния начин, най-вероятно с цел икономия - всички знаят за прословутата пестеливост на германците.
Минималистична мивка и душ-кабина, тоалетна на ъгъл (при повече от достатъчно място да се сложи на стена), място в средата като за зала за танци - абсолютно неизползваемо и без никаква практическа полза. Дизайна няма да го коментирам, но като цяло е в състояние "за изриване".

Извън банята, обърнах внимание на стълбите (към стълбищната площадка) - заприлича ми първоначално на мезонет, защото изглеждат тип "вити стълби" към горното ниво на мезонет, т.е. вътрешни, а не външни стълби. Много е вероятно това да е стара, много стара сграда и затова стълбището да е толкова минималистично. Но нищо де, в Брюксел и други белгийски градове съм виждала макара на фасадата - мебелите вероятно се качват с макарата на фасадата през прозорците, защото по тесните стълби (дори в 8 етажна кооперация на централен булевард) не може да се качи диван, например, дори разчастен на модули.

# 399
Като гледам тъмните стени (тухлени вероятно) и белите (картон сигурно) си мисля, че изначално това е било нещо друго, но после е преправяно насилнически.

# 400
  • Германия

Това е типично, нормално жилище, корито се отдава под наем и е в много прилично състояние, поне от снимките. Така като знам актуалната ситуация с жилищата под наем в околността, това скоро няма да бъде изринато, направо е цвете сравнено с други. Минималистичните мивки и душ кабини са си par for the course

# 401
Ако това жилище се даваше под наем в София, какви квалификации щеше да получи...

# 402
  • София
Това последното е далеч от "в прилично състояние".
За мен е направо ужасно. Може би ако не беше претрупано като сергия на битак би хванало око.

# 403
Това последното е далеч от "в прилично състояние".
За мен е направо ужасно. Може би ако не беше претрупано като сергия на битак би хванало око.

Т.е. ако махнем покъщината, състоянето от ужасно, ще стане на хващащо око!?  Rolling Eyes

За мен състоянието е средно-статистическо за Германия.

# 404
жилищата под наем в околността
А къде е това?
Каквото са могли, са загрозили. Лампериите (няколко вида даже) по таваните например. People Eyes

Общи условия

Активация на акаунт