Аудиокниги - обсъждане, коментари и препоръки

• 37 307
  • 451
  •   1
Отговори
# 435
Имам един малко тъп въпрос може би, но вие как се справяте с търсачката на Сторител?
Като браузвам до безкрай си намирам доста интересни книги, но ако нямам нещо конкретно предвид (което обичайно го няма), ми е много трудно да намирам нещо според моите интереси.
Например завърших "Самотата на простите числа" на Паоло Джордано и ми се слуша нещо от италиански съвременен автор, но много трудно намирам подобен стил само от етикетите. Праща ме или в любовни истории, или в съвременна литература, където е всичко (от чик лит до скандинавски трилъри). Има ли някакъв по-ефективен начин?

# 436
Аз винаги търся по автор, също така като изслушам нещо, което ми е харесало, отдолу има тагове-това също ми помага, ако търся литература.

# 437
  • София
Страшно трудно ми е и на мен да си избера нещо ново за слушане , ако не търся конкретно заглавие . Сега от две седмици почти нищо не ми е попаднало според интересите ми и съм на тишина.. преглеждам постоянно топ селекцията и НОВО, но в последния месец - нищо не ми хваща окото. Малко са в летен застой с качването.

# 438
Да, точно за това говоря и аз. От време на време по неведоми пътища ми изскача нещо, което се оказва супер, но е много тегаво намирането на нови заглавия.
Отделно постоянно ми предлага фантастика или любовни, каквито никога не слушам Joy

# 439
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Аз слушам в момента книгите на двама Георгевци.
"Градинарят и смъртта" на Георги Господинов, много ми е тежка на моменти и се налага да спирам за три, четири дни, че иначе само рева, но горещо я препоръчвам въпреки тежката тематика.
Георги Бърдаров "За петата ракия или колко е хубав живота" много ми харесва, разказ за една друга забравена България, за умирането на селата, за търсенето на самите нас, препоръчвам я.

# 440
Здравейте,
Знаете ли къде се запазват свалените книги? Мислех, че някъде по телефона си ги свалям, но не ги намирам и се зачудих скед като я има тази опция къде отиват?

# 441
Не ги сваляме в телефона, а в самото приложение са достъпни за слушане и без интернет

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 09:52 от Serendipity*

# 442
  • София
Обзор и препоръки на изслушаното в Сторител през  декември месец миналата година и тази година.
Отдавна не съм писала ревюта и се насъбраха . Nature Low Brightness

1. Книжна коледа - /Трябваше да потърся в интернет резюмето и все пак не се сещам точно за какво става на въпрос/ - Изслушала съм я през декември и съм била на вълна - книжна коледа.
2. Перфектният подарък - К.Суон - Аз лично харесвам стила на писане на авторката и съм прочела всичките и преведени произведения. Леко предвидими , но пък леки и приятни за четене.
3. Да оцелееш като родител 2

4. Случаят „Аляска Сандърс“ - - Хубав трилър , запазих си и другите книги на автора.
5. Коледата на Магре -  Напомня на любимия Еркюл Поаро. Все пак автора е белгийски писател.
6. Щастливи тази коледа   - Наравно с коледните филми , книжните коледни истории са ми любими в празничните почивни дни.

7. Внимавай какво си пожелаваш (Анжелика Божанова) - Български криминален роман - бих казала добре написан. Хареса ми историята , мистерията и успях да не отгатна кой е убиеца още на третата глава.
8. и 9.   Детективи по неволя и 112- на Бистра Стоименова - - 112 ми хареса повече от двете книги , може би защото бях запозната с истинската история по която е базирана художествената интрепретация и ми беше интересно да чуя друг поглед над нещата. Детективите е по битова кримка. Но си заслужават -  хубаво е да се даде шанс на българското творчество.

10. Инцидент в Мадрид - на Мария Пенева " Писмо до сестра " ме беше впечатлила силно и не чаках много да изслушам новото превъплащение на Мария в криминалните романи. Написана с българско чувство за хумур , описания на прекрасна Испнания и доза мистерия и напрежение - книгата и историята върви толкова леко и приятно ,че неусетно е дошъл финала. Препоръчвам всичко от Мария.
11 - 17. Тук влизам в света на Крис Картър и се влюбвам в творчеството му - с доза бруталност и доста подробни описания / ако сте чувствителни или гнусливи - НЕ препоръчвам автора / така ме завладя и грабна историята за детектив Робърт Хънтър , че неусетно изслушах всичко налично на автора в Сторител. В началото се бях заблудила ,че автора е скандинавец , но се оказа италианец.

18. Последния милион - -Като погледна назад - явно съм имала момент на български криминални романи. Давам хубава оценка и за този , оригинална идея /леко напомняща на ангелите на Чарли/ , развита подобаващо.

19 . 1984 - Във вариант на аудио адаптация / преразказ с театрално озвучение на Сторител/ – в началото малко ме напрягаше слухово , но към края бях свикнала с многото странични шумове и ми достави удоволствие.  
20. Наемателката - Не особено впечатряваща кримка , добър основен замисъл , малко предвидим край.
21.Среднощната библиотека - - Всички ние сме се питали " Ако бях постъпил различно , как би се развил живота ми " - из страниците на тази книга проследяваме точно тези АКО на Нора , която преминава през серия различно взети решения - за добро или лошо. История тип ефекта на пеперудата , за мен беше доста интересна - но леко разтегната история.

22. Да мразиш Адам Конър - - Лек чиклит, особено подходящ за губене на време и фон за домакинска работа
23. Френският  фотограф - най - малко ми допадна от книгите на Наташа Лестър ,но написана отново в брилянтния и стил. / скоро в Сторител ще е налична и - Трите живота на Аликс Сен Пиер.
24. Дневникът на Бриджет Джоунс - Purple Heart - Чела съм ги преди време , но и прочита си заслужава да се чуе. Любим британски хумор. Цялата поредица е налична в Сторител.

25. Похищението на Ани Тор - - Вероятно ако не бях луд фен на Стивън Кинг - щях да имам положителен отзив за книгата , но веднъж чел ли си творчеството на краля , тази и другата книга на автора през цялото време просто ми напомняха на евтин римейк и опит за успех с чужди лаври и идей.
26. Бриджет Джоунс  2
27. Мамник - Над година избягвах така нашумялата книга , докато не я получих като подарък в хартиен вариант. Веднъж започнах ли я обаче - редувах четене и слушане на историята докато не я завърших. Прочита на Владо Пенев е брилянтен. Нямам търпение сериала с негово участие да излезне.

28.29.30 - Преди Шерлок - Шерлок Холумс в бъдещето ? През 2050г , но в един Лондон - който е претърпял такъв упадък,че небостъргачите и интернета са изоставени ,а лондончани отново се предвижват с карети ? През едно нетолкова далечно бъдеще любимия Шерлок се завръща. Много ми хареса стила на писане на автора и определено успя да ме върне към любимите ми герой на Артър Конан Дойл.

31. Бриджет Джоунс 3
32. Понякога лъжа - Изпълнена с обрати и напрегнати моменти , книгата определено държи под напрежение до финала и те изпълва с нетърпение до самия край.
33. Вечерно кафе в Рим - Мислех ,че е невъзможно книга в която се говори за Рим да не ми хареса , но ето - на. Само със силата на неистовата ми воля успях да стигна до финала на това романче.

34.Бриджет Джоунс 4
35. Лехуса - Много се радвам на хубава българска литература , сигурна съм ,че книгите на Васил Попов ще стигнат световна известност. Българската митология е увлечена в прекрасен съвременен роман. Чакаме книга 3 !
36. Тебеширения човек  - от същия автор на Похищението на Ани Тор. Добре познат сюжет отново от книга на Кинг - Група приятели от детство се събират отново в градчето където са отрастнали , заради поредица от смъртни случаи ...

37. Щастието е чаша чай с теб - -  3/5 * - Бавно ми вървеше книгата - по-скоро сладка, отколкото интересна и завладяваща.
38. Атмосфера - библиотека - аудио запис за фон на четене - пускам си го отново и отново когато чета в меторто или на шумно място и искам да се вглабя в книгата си. Прекрасен запис - те пренася в библиотеката.
39. Камък , ножица , хартия - ми хареса по малко от Понякога лъжа , стила на авторката е доста еднакъв и препоръчвам четене на романите с пауза м/у тях .

40.. Книжарничката на острова - - едни от любимите ми книги са за книжарници и книжни истории. Цитат - "Книжарничката на острова ни напомня какво ни спасява от самотата: чувството ни за съпричастност; способността ни да обичаме и да бъдем обичани; желанието ни да се грижим за някого и да позволим някой да се грижи за нас. В този роман има хумор, романтика, нотка напрежение, но най-вече любов – любов към книгите и към хората на книгите. И към цялото човечество в неговото нeсъвършено съвършенство. "
41. Новата съседка - е продължение на инцидент в Мадрид , и ни среща с новите приключения на главните герои.
42. Тайната на Диор - история за силни, борбени и успели жени. Обичам когато историята ме докосне така ,че да седя с часове след това и да чета за реалните истории и събития. Изключително добре преплетени факти и художествена литература. Авторката оставя последна глава в книгата с обяснения кои части са факти и кои са  изменени в интерес на историята +  допълнителни интересни бележки.

иии тук следава поредица от книги които са ми с оценка 2/3* и не считам за добри попадения, може би единствено

43. Миша има лек намек за интерес / но свършва без край и се "очаква " втора част, която от отзивите из мрежата за първата книга, не очаквам да види бял свят.  

44. Ваканзия в Токсана - - едвам изслушах книгата. 10-12 часа ми се сториха цяла вечност.
45. Да обичаш Джейсън Тор - с нищо впечатляващ чиклит.

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 13:00 от paranoir

# 443
  • София
Много ни е неактивна темата Sad , лутам се за нещо интересно за слушане. Препоръки ?   : ))

# 444
  • БУРГАС
Аз последно слушах " Отприщен гроб" , много ми беше интересна , макар да мислех , че темата е банална...сега ще слушам друга книга от поредицата на Роберт Галбрейт , " Смъртоносно бяло "

# 445
В момента слушам трета книга от Милениум на Стиг Ларшон. Много ми хареса, в началото имах усещане, че малко мудно върви действието, но после ми стана много интересна. Криминален е жанра.

# 446
След като споделих лутането ми с намиране на нещо, което да ми се слуша, започнах "Митът за нормалното" на Габор Мате. Книгата е много интересна (аз съм му почитател като цяло), но си иска подходящо настроение. Надявам се на интересни предложения и аз, нещи в духа на Корморан Страйк би било идеално за момента 🙂
Поредицата Милениум съм я гледала, много ми беше харесала.

# 447
  • София
Ники Френч - изслушах първата книга от поредицата. Смятам да продължа.
Камелия Кучер - Нощ. Не е обикновен любовен роман, а книга за истинската все поглъщаща и вечна любов. Препоръчвам много.

# 448
  • Mediterraneo
Поредиците за Корморан Страйк и тази на Ники Френч отдавна съм ги минала. Милениум съм чела на хартия ( филмът също е много добър). Направо се чудя какво да подхвана вече, лутам се. Изслушах няколко книги на Жосе Родригеш Душ Сантуш, но стилът му е трудносмилаем и омръзва.

# 449
  • София
Аз напоследък почти само на английски слушам, не мога и аз нещо да си харесам на български.
Джилиан Макалистър- Не тук и не сега - съм слушала последно на бг и много ми хареса, грабна ме много, препоръчвам я.

Общи условия

Активация на акаунт