Мрежа от лъжи

• 31 097
  • 398
  •   1
Отговори
# 75
Аз го разбирам като приемане на реалността и продължаване напред. Зациклянето в злобата и отмъщението и пречи да продължи напред, да пусне Волкан и да си намери нов мъж и да бъде щастлива.

# 76
Аз пък супер се накефих как го наигра тоя боклук и си взе ограничителна заповед.

# 77
Към текущия момент, аз не видях злоба в действията на Асия. Видях наранена и силногневна жена, без приятелска или родителска опора, която иска да вземе своето от връзката си с Волкан и да не се занимава повече с него. Типично по филмово Волкан донатяга обстановката, тя пък стига до крайни действия.
А що се отнася до деца и родители силно привързани към тях, моментът става особен. И грешки се правят от двете страни.
Към момента не мисля, че е зациклила на Волкан. Просто си доизживява момента свързан с болка, разочарование и гняв. То да не става за 2 дена превключването на нова вълна? Още повече като имаш така или иначе да финализираш развод на дълъг брак, опитваш се да запазиш финансите, които са ти били наследство от родителите и си заделял за бъдещето на собственото си дете.

Много пъти не съм харесвала реакциите на Асия, особено във втори сезон, но сега дори не мога да се сетя за някое действие, което мога да го припиша на злоба.

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 11:16 от geri1919

# 78
До 20 епизод сме, Асия се държи много кораво според мен, като на филм.

Този Вулкан без пукната стотинка, как за две години стана толкова богат, тук малко са изплислали легена сценаристите. Все едно в Америка валят пари.
Сега очаквам да започнат да дразнят Асия и да се опитат да и вземат Али.

# 79
Има си причина за забогатяването. Гледайте и ще ви стане ясно. Бързо се разбира.

Но му е страхотна къщата. Сменят се доста къщи в този сериал, но тази, която живеят Волкан и Дерин след пристигането си от Америка (до края на първи сезон) ми е любима и по моето скромно мнение най-добра.

# 80
Благодаря Гери.
Ще гледам. Blush

# 81
На мен ми харесва, защото не е типичната мелодраматична сапунка, по-скоро е социална драма, малко ми напомня на 'Една жена', още повече и при наличието на Джанер Джиндурук, вкойто реално има нещо смотано, но някакси и това му придава чар.

# 82
Аз го разбирам като приемане на реалността и продължаване напред. Зациклянето в злобата и отмъщението и пречи да продължи напред, да пусне Волкан и да си намери нов мъж и да бъде щастлива.

Пропуснала съм ви последните коментари...
Според мен тя изобщо не я е грижа за този Вулкан, но не иска да му отстъпи всичко, което са имали благодарение на нейните усилия. Та той е взел парите на сина си за образование...Колко трябва да си на дъното? Той я заплашва, че няма да си види никога повече детето, което тя е отгледала и както му изброи във всички лоши моменти е била до него, защото този мишок се крие.  Разказа му играта с тази инсценировка, но той си го заслужаваше. Жалко за новата му жена, която наивно си мисли, че той я обича и става нещо от него...Laughing

# 83
Жалко за новата му жена, която наивно си мисли, че той я обича и става нещо от него...Laughing
Изобщо не ѝ пука на новата му жена става ли той за нещо или не става. Важно е само той да е за нея и да става всичко на нейното и по начина, по който тя си го представя.
Вярно, човек не може да контролира и да е отговорен в кого се влюбва. Обаче пък е отговорен за действията си, които предприема. А и не може да оправдава всичко с хипотетичното си влюбване.

И не си мисли наивно нещо си, а си мисли това, което ѝ е угодно на принцесата на семейството.

Скрит текст:
На финала не получих пълно вътрешно удовлетворение за справедливост предвид действията на Дерин. Малко жестоко звучи, но не си го получи в пълен обем както трябва, макар и тя да пое горчив хап. И знам, трудно се слагат на везната и се претеглат такива неща.

И двете с Асия бяха наранени от Волкан, но накрая се видя кой какъв е като човек. Едната макар и много наранена, му показа кой е правият път, насърчи го по него и се опита да му помогне. Другата дори му помогна, за да може той да се чувства зле и да го срине. И изобщо не става дума Волкан колко е лош или несправедлив, а става дума за двете жени като хора, като личности.
Или може би разковничето освен в характера на двете жени е и там че една го е обичала истински, докато за другата изглежда повече като увлечение, комбинирано с фикс-идея.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 13:32 от geri1919

# 84
Жалко за новата му жена, която наивно си мисли, че той я обича и става нещо от него...Laughing
Изобщо не ѝ пука на новата му жена става ли той за нещо или не става. Важно е само той да е за нея и да става всичко на нейното и по начина, по който тя си го представя.
Вярно, човек не може да контролира и да е отговорен в кого се влюбва. Обаче пък е отговорен за действията си, които предприема. А и не може да оправдава всичко с хипотетичното си влюбване.

И не си мисли наивно нещо си, а си мисли това, което ѝ е угодно на принцесата на семейството.

Скрит текст:
На финала не получих пълно вътрешно удовлетворение за справедливост предвид действията на Дерин. Малко жестоко звучи, но не си го получи в пълен обем както трябва, макар и тя да пое горчив хап. И знам, трудно се слагат на везната и се претеглат такива неща.

И двете с Асия бяха наранени от Волкан, но накрая се видя кой какъв е като човек. Едната макар и много наранена, му показа кой е правият път, насърчи го по него и се опита да му помогне. Другата дори му помогна, за да може той да се чувства зле и да го срине. И изобщо не става дума Волкан колко е лош или несправедлив, а става дума за двете жени като хора, като личности.
Или може би разковничето освен в характера на двете жени е и там че една го е обичала истински, докато за другата изглежда повече като увлечение, комбинирано с фикс-идея.

Кога горе-долу става ясно от къде е забогатял, че нямам търпение Grin

# 85
Кога горе-долу става ясно от къде е забогатял, че нямам търпение Grin
Ох, не искам да ви споилвам, но въпросът не е точно откъде е забогатял. Мисля, че сте умни и ще се сетите за правилния въпрос.
То не става ясно отведнъж, по-скоро на малки хапки. Не съм броила епизодите, но предполагам че до 7-10 епизода (от по 45мин.) ще ви се изясни.

Използвам случая да коментирам и вчерашния епизод. На второ четене още по-забавно ми беше. Този епизод с коктейла-посрещане ми е един от любимите. Има няколко точки, на които искам да обърна внимание.
Като започна с ехидната, доволна усмивка на Волкан (все още се чудя дали е коректно да ползвам турската оригинална версия с О в името или с У както ни следвало да е правилно на български Thinking) докато се радва как Асия подрежда жена му Дерин, че тя всъщност е поканена. Много му е кеф на този човек да вижда уверената и интелигентна Асия в действие! Дори се кефи, че той е част от причината тя да е толкова уверена в този момент, бъдейки точно този, който ѝ е предоставил легитимацията да е там.

Да отбележим и факта, че Волкан ѝ е изпратил покана, като е вписал своята фамилия (бившата нейна) като притурка към първото ѝ име.

Да отбележа и невербалния отговор на Волкан, когато Асия го попита в спалнята му "Защо наистина се е върнал?". Доста дълго помълча човекът и просто гледаше устните ѝ преди да каже любимата фраза "Заради Али".

Видя се и ясната увереност на Волкан, че може да прави каквото си иска и да си вярва, че може да замаже очите на Дерин във всеки един момент. И му се получава.

Разконспиран е Волкан, че се опитва да вмени на Асия колко не се е отърсила от миналото, но всъщност той е този, който се опитва да вкара миналото си в новото семейство - рокли, нощници, парфюми, снимки. Все едни такива лични и интимни неща свързани на подсъзнатело ниво с партньора в най-интимни моменти.

Има и една заигравка с турски думи, която трудно може да хване с международните преводи. "Гючлю" на турски означава силен. Фамилията на  семейството на Дерин е Гючлю. И в речта на Волкан имаше една такава заигравка как бил силен, но на втори план може да се разглежда как е силен заради фамилия Гючлю. Не мога да цитирам точно какво каза, но определено се усещаше нещо на втори план.

Няма как да не отбележа реакцията на семейство Гючлю на появата на Асия (като това включва и Дерин). Що, бе аланкоолу, толкова страх от една жена, която се е появила? Какъв е този страх, че ще загубите любимия зет/съпруг? Отговорът може да е само един - очевидно не вярват на Волкан и силната му привързаност към новото семейство след като само появата на бившата предизвиква такъв страх. Още тук се появява нестабилността на Дерин. Та нали имаш семейство с този човек. Какво толкова те е страх от появата на бившата? Нали сте я оставили зад гърба си?! Нали и мъжът ти това ти разправя?! В града, в който живеете и да искаш и да не искаш ще я срещате често.
Дори Дерин да оставим настрана, беше явна реакцията на майка ѝ: "Дерин, върви при мъжа си! Тя е там. На нея ли ще го оставиш?" Толкова пък страх. Дори да искаше Асия да си го връща, надали щеше да направи нещо в къща пълна с хора, при това местния елит, с когото трябва Асия да работи и комуникира. Дотолкова се страхува майката на Дерин, че започна атака по фронта приятели. Явно, пресметливата жена е напълно наясно колко са емоциите на Волкан към дъщеря ѝ дори на този етап.

Алиииииии, много ще има да вижда детето. И много проблеми ще има да създавава. Трудно му е и на него, трудно и на родителите. От една страна така или иначе сложната за приемане ситуация с разделени родители и ново семейство на единия, от друга страна тинейджърски период, от трета страна натиск от привичките и начина на живот в малкия град.

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 10:59 от geri1919

# 86
Епизода от вчера малко ми стана скучен. Не разбрах стаята в новата къща , която Волкан представи като на сина му, всъщност на кое от двете момчета е?

# 87
Епизода от вчера малко ми стана скучен. Не разбрах стаята в новата къща , която Волкан представи като на сина му, всъщност на кое от двете момчета е?
На сина му. Останалото са само тинейджърски напъни да дразниш някого.

# 88
Тук от вас разбрах, че Волкан не е забравил Асия и ще иска да си я върне. Надявам се тя да се хване с психиатъра, не знам защо 2г не го е направила.

# 89
Geri1919,  още повече ме заинтригува и чакам всеки епизод с наслада, подозирах, че не е забогатял само от работата си/макар да го изкарват доста талантлив архитект/. От снощния епизод се видя, че Волкан превръща новата си жена в Асия със всичките неща, които се оказаха еднакви-парфюма, кимоното. За мен човека има психически проблем и просто го е яд, че Асия го заряза и изгони, а той всъщност не е искал да се развежда с нея. Дразни ме обаче как бяга от отговорност за сина си. Иначе новата му жена е лабилна, докато Асия е силна и това го убива направо....

Общи условия

Активация на акаунт