КРУИЗИ /Тема 17/

• 59 993
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Ради Стоянов, трябва ви час и половина макс за Акропола, музеят го пропуснете. Предвидете още час - час и половина за смянята на караула пред парламента и градината и най-късно до 14 часа ще успеете да се качите на кораба. Нашето обучение за сигурността беше в 16.30 часа до колкото помня - бяхме в края на юни. Другият вариант е да слезете от кораба след него - то е около 15 мин, но така не зная дали ще успеете за Акропола. Лятото работеше до 20.00 часа, макар, че когато бяхме ние, беше до 18 часа заради изборите им. Ние пътувахме предния ден,  с идеята да има време моят партньор да разгледа Атина. Оказа се, че не е имало нужда. Тъй като ни забавиха на границата 2 часа, пристигнахме към 14 часа. Настанихме се в хотела и към 15.00 часа излязохме. Беше аска жега и  разгледахме само градината, Парламента, храма на Зевс отвън, Арката на Адриан  и се разходихме набързо в Плака. Ако не беше толкова горещо, щяхме да вместим и Акропола и да си спестим ранното ставане на следващия ден. С мотаене се качихме на кораба в 12 часа, иначе още в 10 часа го бяхме разгледали. Аз се чудех защо тръгването е в 22 часа. Това ми беше първия круиз и не знаех, че на всяко пристанище се качват и слизат и че Атина е част от маршрута на  тези, които се качват от другите пристанища. Ще имате време!

# 556
Да си побутна въпроса за MSC Seascape? Може ли някой да ми каже кои са основните преимущества на Ауреа кабините?
Търся отзиви за Azamara? Като компания на коя е сходна- Celebrity/ Holland America?
Благодаря!

# 557
Да попитам от порта до Бахайските градини как се придвижихте?Няма да взимаме корабна екскурзия.
В Санторини и Миконос трябва ли предварително да се вземе номерче за качване на лодките?

# 558
  • USA
В неделя се качваме на NCL Jade по маршрут Гръцки осторви и ще споделя впечатления. До сега сме плавали с тях само 1 път на Epic преди пандемията и беше уникален круиз. Имам база за сравнение с MSC, Costa, Aida и ще разкажа подробно. Това което Leila описва по-горе като минуси (не всичко) е всъшност част от концепцията за Free at Sea. Да нямаш час и мяса за хранене и т.н. Но да не почистят коридорите е скандално.
Dominikka, как мина круиза? Ако имаш време, разкажи, че ще се качвам на същия скоро.
Препоръки за екскурзии особено ако имаш, още нищо не съм взела.

# 559
  • София
Да попитам от порта до Бахайските градини как се придвижихте?Няма да взимаме корабна екскурзия.
В Санторини и Миконос трябва ли предварително да се вземе номерче за качване на лодките?
На Санторини задължително, като номерчето трябва да се вземе максимално рано. Ние с някакъв луд късмет слязохме с първите лодки(MSC). Аз бях чела някъде, че ни са необходими номера. ММ се буди много рано и в 6 сутринта разбрал-неразбрал отишъл на рецепция да пита. Там му дали приорити номер и така слязохме от първите.
На Миконос има два варианта. Лодка с билет от кораба (по-скъп) и градски транспорт лодка. И двете тръгват и спират на едно и също място. Точно на порта има каса за продажба на билети на местната линия. Плюс на корабната е, че може би е съобразена с тръгването на кораба, което беше доста късно. За Хайфа не мога да помогна. Там бяхме с екскурзия до Йерусалим. Чакахме дълго за дневна виза, извозиха ни с автобуси извън порта и до там знам. Най- вероятно има градски транспорт.

# 560
Много благодаря за бързия и изяерпателен отговор.
Визите за Израел се получават на кораба,нали?

# 561
  • София
Веднага като слезеш от кораба. Там беше единствената проверка на паспортите ни от цялото пътуване

# 562
  • София
Да си побутна въпроса за MSC Seascape? Може ли някой да ми каже кои са основните преимущества на Ауреа кабините?
Търся отзиви за Azamara? Като компания на коя е сходна- Celebrity/ Holland America?
Благодаря!
Не съм пътувала по този начин, но мисля, че Ауреа имат собствена зона за плажуване и ресторант, освен това достъп до спа.
Азамара е половин стъпка нагоре от Селебрити - по-скоро не като качество, а като включени услуги - там има напитки, трансфери, специализирани ресторанти. Все ми се иска да я пробваме, но се отказвам да плащам повече. Корабите са малки.
На Холанд не съм била.

# 563
  • Sofia
На мен Холнад ми харесва повече от Селебрити. На Селебрити корабите са по- големи и с повече забавления за деца, но храна, обслужване, програми в театъра- всичко в полза на Холанд. Частният им остров на Бахамите също е приказен.

# 564
На мен Холнад ми харесва повече от Селебрити. На Селебрити корабите са по- големи и с повече забавления за деца, но храна, обслужване, програми в театъра- всичко в полза на Холанд. Частният им остров на Бахамите също е приказен.
Тогава да попитам за MSC Ocean Cay- препоръки  кои плаж/ коя част на острова е най- хубава? На плажа има ли безплатна храна или трябва да се връщаме на кораба, за да се храним?

# 565
  • Плевен
Тогава да попитам за MSC Ocean Cay- препоръки  кои плаж/ коя част на острова е най- хубава? На плажа има ли безплатна храна или трябва да се връщаме на кораба, за да се храним?

Мимчето, в Тик Ток и Инстаграм има една мацка Анна Овчарова, работи на МСЦ Меравилия, певица е но прави много видеа от кораба и от пристанищата, имаше и за този, частния остров, много са полезни.

# 566
Да дам и аз отзив за Celestyal Journey , на който бяхме на първото плаване на 2.09. От Атина, ние се качихме от Солун, което беше и преимущество, защото пътувахме същия ден. В Солун има нов круизен терминал, точно срещу стария, който са пригодили за този кораб.
Този кораб Джърни ( бивш P&O Aria), замести така познатия Кристъл и пускането му беше доста чакано. Българите бяхме около 300 човека сигурно, а капацитета е 1200 пасажера. Като първо плаване явно повечето неща се правиха на момента, и някои хора имаха оплаквания, на едни българи каютата им се беше наводнила, тоал казанчета си работеха, когато искат, душът ни в банята изобщо не работеше, но като им казахме след 5 мин мисля беше сменен с чисто нов. За маршрута няма да казвам, защото има много инфо. По- долу са плюсове и минуси на кораба и компанията като цяло.
Най- важното според мен е с какви очаквания човек тръгва, защото имаше доста мрънкащи хора , но не зная какво са очаквали
Това е стар кораб на над 30 год и реновация е правена ЧАСТИЧНО!
Кабините са абсолютно старите. Нашата беше външна, детето спеше на диван, в банята имаше вана с душ. Доста по- голяма баня от MSC примерно
Изцяло реновирани са общи части, барове, и много ми хареса всичко: ресторанти, барове
Басейните са два и има 2-3 джакузита
Храната в бюфета е просто страхотна. Всеки ден има телешко, свинско, риби, имаше суши вечер, гръцка вечер, и храната наистина е свежа, вкусна и разнообразна, като изключим закуската, която е абсолютно еднаква
Едната вечер посетихме специален ресторант грил и мога да кажа , че беше 10/10
Представленията в театъра надминаха очакванията ми- една и съща група певци, танцьори, акробати 7 дни/ седмицата по две представления на вечер. Хореография/ костюми. Бяха страхотни!
Като цяло очакванията ми бяха за 3 звезди, и мога да дам 3.5-4. Наистина не очаквайте нещо уау, но усещането е за много приятен компактен кораб и изключително мил персонал.
Имам база за сравнение с MSC i Aida и тук като плюс мога да кажа вкл напитки по време на храненията, както е и на Аида
Като минус мога да кажа много лошата организация при слизане от кораба последния ден.

# 567
Някой пътувал ли е с начално и крайно пристанище Истанбул? Как стигнахте до там? Колебаем се с колата или влака. Каква е цената на паркинга на Галата порт и има ли някакви особености, ако се оставя колата там?
Круизът е на Msc и първите два дни са в Истанбул. Към колко е по принцип качването на кораба?

# 568
  • Варна
Някой пътувал ли е с начално и крайно пристанище Истанбул? Как стигнахте до там? Колебаем се с колата или влака. Каква е цената на паркинга на Галата порт и има ли някакви особености, ако се оставя колата там?
Круизът е на Msc и първите два дни са в Истанбул. Към колко е по принцип качването на кораба?

кола изобщо не ви трябва , точно обратното
и влак и автобус и самолет е мн.по добре

# 569
Въпрос на гледна точка. С кола няма да имаме размъкване на багажа насам - натам и да се чудим къде да го оставяме докато стане време за качване. Като цена ни е по-евтино от влака.

Общи условия

Активация на акаунт