КРУИЗИ /Тема 17/

• 60 110
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
Здравейте! Харесах си един маршрут с MSC Grandiosa. Интересува ме вътрешна каюта за 2 възрастни с  2 деца... Знаете как са леглата за децата - разтегателен диван или са такива, където падат от тавана?

Според дек плана на кораба са падащи.

# 196
Your princess - моля те разкажи по подробно за този круис 3 континента, датите за март ги изпуснах, но се надявам за ноември да се включим.

# 197
  • Малка къщичка - близо до морето!
Групичка, дали има някой, който ще пътува на круиза Япония и Южна корея от 29.04-07.05.23 ? Ще ни бъде приятно, ако има с кого да си кажем едно "наздраве" на български език. Simple Smile

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 12:02 от мама на Ваньо и Ники

# 198
Един бърз въпрос до наскоро пътувалите с МСЦ: задължително ли се спазва часа за чек-ин, който ти посочват в документите?
"Check-in beginnt um: (1) 10:00
Check-in schließt innerhalb einer Stunde von: 10:00"
Ние сме с 2 каюти и на едната ни дават час 10,00 ч., а на другата - 13,00 ч. На нас естествено ни е по-удобно в 13,00 ч.
Дали ще има проблем да не се спази този час?

# 199
Your princess - моля те разкажи по подробно за този круис 3 континента, датите за март ги изпуснах, но се надявам за ноември да се включим.
Това е първият ни круиз и нямам опит като повечето в групата. Кораба е стар, но поддържан. От есента ще пуснат реновиран кораб по същия маршрут. Но за тази дестинация не мисля че кораба е най-важен, тъй като от сутрин до вечер си по екскурзии и само се прибираш да спиш и да се изкъпеш.Персонала е изключително мил и любезен. Храненето е на а Ла карт и бюфет, ние предпочитахме ресторанта,тъй като бяха изискани храни с перфектно обслужване. Всяка вечер имаше Шоу програми,които са най-хубавите на които съм присъствала. Относно екскурзиите ние бяхме на всички без Кипър. Не ми хареса, че екскурзоводите бяха на руски. Очаквах от българските водачи да превеждат, но те бяха само за присъствие. Имаше ограничение къде да пазаруваш, казват че ще спрат само на един магазин за сувенири,който се оказва 5 пъти по скъп от всички останали(явно взимат комисионна) Иначе бяхме 300 българи ( не мисля че е плюс:grinning:). Круизния асистент е българин и всички съобщения и срещи се правеха на български, въобще имаше голямо уважение към нас. На третия ден се изви страшна буря и беше ужасно усещане, цяла нощ всичко се клатеше и половината кораб бяхме с морска болест. Но това се забравя и остават само хубавите спомени.

# 200
Един бърз въпрос до наскоро пътувалите с МСЦ: задължително ли се спазва часа за чек-ин, който ти посочват в документите?
Ние сме с 2 каюти и на едната ни дават час 10,00 ч., а на другата - 13,00 ч. На нас естествено ни е по-удобно в 13,00 ч.
Не. Наскоро бях на Виртуоза, часът ни беше 16.00ч., чекирахме се в 12.00ч.
Приятен круиз.

# 201
  • Плевен
Здравей! И ние никога не сме имали проблем с чек ина. Отиваме, когато ни е удобно. Тези часове са дадени ориентировъчно, за да не става прекалено струпване на много хора в един и същи час.

# 202
  • София
Да споделя и моите впечатления от този круиз
За нас също беше първи. На борода персонала беше много вежлив и приветлив. Ние се хранихме повече  в бюфета. На мен храната не ми допадна много, особено месото и рибата. Другите неща бяха ок. Закуската ми хареса най-много. В единия от ресторантите детето си поръча пица, от детското меню. Беше няколко правоъгълни парчета тесто с малко кашкавал,  върху пържени картофи.
Представленията бяха добри. Гледахме повечето от тях.
Ние също бяхме  на всички екскурзии без Кипър. В Египет беше голямо препускане. Пирамидите не можахме да разгледаме почти от бързане. Не успяхме да се качим и на камила. Екскурзуводът знаеше зле български и всяко нещо го повтаряше по два пъти. Най-добрата екскурзоводка беше в Ефес, и екскурзията ми хареса много. В Кипър си се разходихме сами. Когато се излезе от пристанището имаше частно бусче, което на цената на билета за градски транспорт 1,50€ ни закара до центъра. Предлагаха и екскурзии.
В Йерусалим в програмата оттук пишеше посещение на стената на плача. Месният гид каза, че не било включено. След малко спор и обаждане от негова страна се съгласи и ни заведе.
Ние бурята не сме я усетили. Не сме имали проблем с морска болест.
Като цяло сме много доволни, много ни хареса. Оглеждаме се за друг круиз!

# 203
Verabel,с кой кораб сте пътували?

# 204
Момичета, от  порта в Ла Специя как е най-добре да стигна до гарата за да хвана влака за Чинкуе Терре?

# 205
  • Русе
Момичета, от  порта в Ла Специя как е най-добре да стигна до гарата за да хвана влака за Чинкуе Терре?
Ние ходихме пеша. Не е много далеко. По спомени около 20 минути.

# 206
Здравейте,

В Сардиния/Каляри има ли хубави и лесно достъпни плажове до пристанището?

Благодаря!

# 207
Здравейте,

готова съм с програмата за круиза - 7 дни с MSC Fantasia от Кил, Балтийски столици. Пускам я, може да е полезна за някого или пък, ако някой има предложения за включване на нови места/промени, ще се радвам, ако ги сподели. Планирам да влезем в Кралския дворец в Стокхолм и да се качим на кулата на църквата Свети Олаф в Талин. В Копенхаген съм била, но ще отделя достатъчно време на Nyhavn, там най-много ми хареса Simple Smile

1 ден - полет рано до Хамбург, ден да разглеждане на Хамбург. Нощувка в Хамбург;

2 ден - с влака до Любек и обратно в Хамбург. Нощувка отново в Хамбург;

3 ден - пътуване до Кил. Качване на кораба – MSC Fantasia. Отплава в 19:00 ч.

4 ден - Копенхаген (Дания).  - 07:00 – 17:00 ч.  С автобус и метро М 4 до площада на кметството. През Строгет до King's New Square и Nyhavn. След това до двореца Розенборг.  Ако имаме време и сили – и до Русалката. Разходка с корабче?

5 ден - плаване
Ден за нищоправене Simple Smile

6 ден - Талин (Естония)  - 12:00 – 20:00 ч.  Голямата крайбрежна порта (Great Coastal Gate) с кулата Дебелата Маргарет (Fat Margaret Tower). Свети Олаф (St. Olaf’s church). Централния площад.

7 ден - Хелзинки (Финландия) - 07:00 – 16:00 ч. - Market Square, Uspenski Cathedral, Helsinki Cathedral, Central Railway Station, Temppeliaukion Church

8 ден - 08:00 – 18:00 ч. – Стокхолм, 30 мин. Пеша до Стария град
Кралският дворец (Kungliga Slottet), Разходка до кралската опера и Kungsträdgården.

9 ден - плаване
Ден за нищоправене 

10 ден - 08:00 – пристигане в Кил, слизане от кораба. Придвижване до Хамбург с влак. Нощувка около летището.

# 208
Момичета,
С две питания съм 😁
Някой може ли да ми препоръча удобен паркинг за колата около порта  в Барселона?
И може ли някой бил на Роял Карибиън да ми каже как седи въпроса с плащането.
При чек ин ми поиска да регистрирам кредитна или дебитна карта, направих регистрация на моята виртуална карта. Доколкото разбирам от нея ще се теглят текущите ми разходи на борда. Въпроса е блокират ли първоначално някаква сума? За да съм подготвена каква наличност трябва да държа в нея, тъй като не е истинска кредитна карта,  а все пак  сме двама човека.
И трябва ли да ходя до guest service да заявавам  дали ще разплащам с карта или кеш?
Вие като цяло как процедирате? Кой е по-добрия вариант? Притеснявам се и че тези карти са с смс за потвърждение на всяка транзакция.. не знам точно как блокират суми по нея...
Ще съм много благодарна ако някой ми разясни Simple Smile

# 209
Ние внесохме 400долара кеш и последната вечер след направената рекапитолация ни върнаха остатъка в брой.

Общи условия

Активация на акаунт