КРУИЗИ /Тема 17/

• 60 158
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте! Имам следното питане....... Гледаме два круиза, които да направим в Азия едни след друг с Айда  декември. Но  забелязвам, че  свалят цените преди круизите. Сега ако резервираме и свалят цената дали има вариант да ни преизчислят цената. Защото какъв е смисъла на ранното резервиране, в повечето случай от моите наблюдения пускат промоции и свалят цени преди круиза. Чета им правилата, но са на немски не ми е ясно ........

# 226
За съжаление нищо не преизчисляват.
На каквато цена резервирате сега, такава си ви остава. От опит го казвам.
Копирайте тук текста на немски да видим за какво става въпрос.

# 227
  • Sofia
На мен ми се е случвало веднъж да ми преизчислят цената и то не беше точно преизчисление, по - скоро изключение, предполагам. Бях резервирала скъп круиз на Paul Gauguin и имах право на анулация срещу някаква дребна неустойка. В един момент цената падна значително и аз им писах, че искам да анулирам круиза, за да го запазя отново на по - ниската цена и тогава от компанията я коригираха.
Случвало се, особено напоследък да запазя на по - висока ценя и тя да падне след това, но тъй като имаме възможност да пътуваме в точно определено време, не смея да рискувам да чакам last minute оферти. За да не ме е яд, след като запазя избягвам да гледам какво се случва с цената Simple Smile

# 228
Ранното резервиране е за предпочитане и когато ще се резервира каюта за четиричленно семейство, например. Тъй като тези каюти са по-малко на брой и по-бързо се изчерпват. А пък можеш и да си избереш каюта с по-добро разположение.
И на нас ни се е случвало да резервираме на по-висока цена, а после да падне малко, но и ние сме обвързани с точни дати. Приели сме, че ще има и такива ситуации и не се ядосваме.

# 229
За същия круиз имаме резервация, но от 29.10.2023 с МСЦ Музика.И понеже круизът е толкова далече,реших да се огледам за нещо по-рано.
Блед,ако в Хайфа ходите до Басайските градини би ли споделила как се предвижвате до там.
Благодаря.

# 230
Бях чела в чужди форуми, че правят такова нещо, когато са резервирали директно през круизната компания. Даже и някой от техните агенти са правили такова нещо. Миналата година имахме два круиза Кариби и им свалиха цената, но нашата агенция/ българска/  ни каза че нищо не можело да се направи. Затова четох по темата бяха на  Royal Caribbean и за тях коментираха , че можело .   Сега тук на Айда има такава опция на Премиум  " Umbuchung*** von Reisetermin und/oder Schiff  /  "превеждам го като Повторна резервация ама какво искат да кажат точно не ми е ясно  https://www.aida.de/kreuzfahrt/angebote-buchen/preise-ermaessigu … SNOtbXZXVuK0UMxvo

# 231
А някой запази ли за Еурибия вече? Другия месец ли го пускаха на вода?

# 232
Бях чела в чужди форуми, че правят такова нещо, когато са резервирали директно през круизната компания. Даже и някой от техните агенти са правили такова нещо. Миналата година имахме два круиза Кариби и им свалиха цената, но нашата агенция/ българска/  ни каза че нищо не можело да се направи. Затова четох по темата бяха на  Royal Caribbean и за тях коментираха , че можело .   Сега тук на Айда има такава опция на Премиум  " Umbuchung*** von Reisetermin und/oder Schiff  /  "превеждам го като Повторна резервация ама какво искат да кажат точно не ми е ясно  https://www.aida.de/kreuzfahrt/angebote-buchen/preise-ermaessigu … SNOtbXZXVuK0UMxvo

Цвете7
Това значи, че можеш да направиш промяна на периода на пътуването или промяна на кораба, само един път безплатно.
Ако решиш, че искаш вместо на 10 декември, да тръгнеш на 20, тази промяна ще ти е безплатна. Или пък искаш да пътуваш с Аида Нова, вместо с Аида Бела, например, също можеш да промениш безплатно. Това ти е един от бонусите да резервираш Премиум. При Варио резервации тази промяна се заплаща по 150 евро на човек.
Сега видях нещо друго -  Umbuchung*** е с 3 звездички, потърсих какво означават тези звездички
*** Gilt nicht für Fluganreise / -abreise für Kreuzfahrten ab / bis Deutschland. Gilt nur in Verbindung mit einer AIDA Pauschalbuchung
Доколкото разбирам, промяната е безплатна само, ако се резервира Paushal, тоест круиз с полет. Аз така го разбирам, но дали те точно това имат предвид, не знам. Може би е добре да им пишеш един имейл на английски и да си зададеш въпросите.

# 233

Цвете7
Това значи, че можеш да направиш промяна на периода на пътуването или промяна на кораба, само един път безплатно.
Ако решиш, че искаш вместо на 10 декември, да тръгнеш на 20, тази промяна ще ти е безплатна. Или пък искаш да пътуваш с Аида Нова, вместо с Аида Бела, например, също можеш да промениш безплатно. Това ти е един от бонусите да резервираш Премиум. При Варио резервации тази промяна се заплаща по 150 евро на човек.
Сега видях нещо друго -  Umbuchung*** е с 3 звездички, потърсих какво означават тези звездички
*** Gilt nicht für Fluganreise / -abreise für Kreuzfahrten ab / bis Deutschland. Gilt nur in Verbindung mit einer AIDA Pauschalbuchung
Доколкото разбирам, промяната е безплатна само, ако се резервира Paushal, тоест круиз с полет. Аз така го разбирам, но дали те точно това имат предвид, не знам. Може би е добре да им пишеш един имейл на английски и да си зададеш въпросите.
Много благодаря за разяснението! Интересното е че за кризите след няколко месеца дава  само Премиум вариант да вземеш,  Варио ги дава само за тези които са по -скоро. Ние едни път ходихме с Айда пролетта и Варио взехме и даваше такава опция. Но го взехме 10 дена преди круиза. Сега гледаме  тези за Азия декември и дава само Премиум вариант, който принципно е по-скъп от Варио, който го няма като опция . Имаме познат в Германия и ще го накарам да звънне  да разпита и ще споделя.

# 234
Взехме този круиз с P&O Cruises Норвежки фиорди, 7 нощувки (G317)
3 юни 2023 г. - 10 юни 20203 не сме пътували с нея, но много добри цени имат и нямат отделно бакшиш като повечето. Някой да ни насочи , ако е пътувал? Нещо по специфично и има ли предварителна резервация за някой ресторанти.
Ето линк за който му е любопитен https://www.pocruises.com/find-a-cruise/G317/G317?fbclid=IwAR3lN … IWu43ffTLCiWR3IXA

# 235
Здравейте!
Предстои ми да закупя круиз за подарък, но задължително трябва да е с организирана група. Като дати трябва да е през месец юли и като цяло не открих много възможности. Колебая се между Гръцки острови за 7 нощувки с Celestyal Crystal по маршрут София - Солун - Кушадасъ - Крит - Санторини - Миконос - Милос - Атина - Солун с включен транспосрт от София на цена 1700 лв/човек и Средиземноморие с Costa Diadema за 7 нощувки на кораба и 2 нощувки в Рим с включени самолетни билети София-Рим-Генуа. Цената е 2900 лв/човек.
Хората, на които ще бъде подарено това пътуване никога не са били на круиз. Вие какво бихте ме посъветвали?

# 236
plam

Като човек,който никога не е бил на круиз и също търся нещо,първият с гръцките острови много ме привлича.Ако и корабът не е някой много стар,ще е супер.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 18:07 от Leno

# 237
  • София
Следва, след пореден северен круиз, тръгваме и на юг:
Скрит текст:
7/5/2023   Атина (Пирея), Гърция   -   22:00
8/5/2023   остров Санторини, Гърция   08:00   18:00
9/5/2023   Кушадасъ (Ефес), Турция   08:00   18:00
10/5/2023   Ден на море   -   -
11/5/2023   Хайфа (Назарет, Йерусалим), Израел   06:00   22:00
12/5/2023   Лимасол, Кипър            08:00   15:00
13/5/2023   остров Миконос, Гърция   16:00   23:59
14/5/2023   остров Миконос, Гърция   00:01   02:00
14/5/2023   Атина (Пирея), Гърция           08:00

Потвърдена резервация Last minute!
429 евро...
Направен безплатен Ъпгрейд в последния момент заради лоялност, от вътрешна към каюта с балкон, която е на цена 1,119 евро!
Круизът правим специално заради Хайфа и околности/Назарет/, останалото е посетено многократно, няма и да слизаме, живот на кораба!

Приятни пътувания и на всички Вас!

[/spoiler]
Блед, къде го намери този круиз?

# 238
Сигурно имате основателна причина да пътувате организирано на круиз.
Погледнете круизи с начална и крайна точка Истанбул и Атина.
Не сме били на Селестиал и не мога да споделя мнение,но мисля ,че има много по- добри варианти.

# 239
Здравейте!
Предстои ми да закупя круиз за подарък, но задължително трябва да е с организирана група. Като дати трябва да е през месец юли и като цяло не открих много възможности. Колебая се между Гръцки острови за 7 нощувки с Celestyal Crystal по маршрут София - Солун - Кушадасъ - Крит - Санторини - Миконос - Милос - Атина - Солун с включен транспосрт от София на цена 1700 лв/човек и Средиземноморие с Costa Diadema за 7 нощувки на кораба и 2 нощувки в Рим с включени самолетни билети София-Рим-Генуа. Цената е 2900 лв/човек.
Хората, на които ще бъде подарено това пътуване никога не са били на круиз. Вие какво бихте ме посъветвали?
Като човек, пътувал и организитано (първоначално, преди години) и самостоятелно, ви обръщам внимание на някои неща.
Първото и най-важно: огранизирана група и група с потвърден водач е много различно. Организирана група означава, че ви купуват круиза, сам. билети и хотела. Ако хората не са пътували изобщо това не им е достатъчно, защото няма да знаят как да се придвижат от едно място до друго. Група с водач означава, че те не мислят за нищо, водача ги води и съобразява часовете за всичко.
Второ: цената - по мое наблюдение организираните екскурзии струват около 500Е над цената на която ще ви излезе да го организирате вие. Скоро правихме круиз от Рим с три нощувки преди него в хотел 4* със закуски. За круиза взехме и all inc. пакет за напитки и всичко излезе под 1000Е на човек (с обилни вечери, с хубаво вино, сладоледи, кафенца и т.н.)
Трето: Celestyal Crystal е 3*, докъто Costa Diadema е 5* и е съвсем различен клас, но за първи круиз това няма особено значние (може би), зависи от хората и техните предпочитания и нагласи.
Накрая: цената, която посочват на човек не е крайна, обикновено има още доплащания, като такса обслужване например и т.н.
Да дадат съвет и други пътуващи, тук има много и винаги помагат.

Общи условия

Активация на акаунт