КРУИЗИ /Тема 17/

• 60 138
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Следва, след пореден северен круиз, тръгваме и на юг:
Скрит текст:
7/5/2023   Атина (Пирея), Гърция   -   22:00
8/5/2023   остров Санторини, Гърция   08:00   18:00
9/5/2023   Кушадасъ (Ефес), Турция   08:00   18:00
10/5/2023   Ден на море   -   -
11/5/2023   Хайфа (Назарет, Йерусалим), Израел   06:00   22:00
12/5/2023   Лимасол, Кипър            08:00   15:00
13/5/2023   остров Миконос, Гърция   16:00   23:59
14/5/2023   остров Миконос, Гърция   00:01   02:00
14/5/2023   Атина (Пирея), Гърция           08:00

Потвърдена резервация Last minute!
429 евро...
Направен безплатен Ъпгрейд в последния момент заради лоялност, от вътрешна към каюта с балкон, която е на цена 1,119 евро!
Круизът правим специално заради Хайфа и околности/Назарет/, останалото е посетено многократно, няма и да слизаме, живот на кораба!

Приятни пътувания и на всички Вас!

[/spoiler]
Блед, къде го намери този круиз?

Круизът го има навсякъде, но едва ли има вече тази цена за тази дата. Вижте други дати.
Ние пътуваме към Пирея, след малко почивка и плаж... Нощувка в Пирея и се качваме... До скоро.
https://www.icruise.com/itineraries/7-night-mediterranean-cruise … ica_5-7-2023.html
Тук като гледам са свършили и вътрешните.
Вижте и български агенции, ако не ви се занимава с чужди. Успех.

До вчера:

# 241
  • София
Благодаря, Блед! Дори и да има места за този не мога да се включа. Интересуваше ме къде може да се следи за изгодни круизи.
Приятно изкарване! Хубаво време и много положителни емоции!

# 242
Здравейте,

сега влизам да прочета в сайта на MSC и виждам следното указание - след чекиране трябва да разпечатаме ЕЛЕКТРОННИТЕ билети. Това дали е задължително? Също така бих искала да попитам - какви са контактите на MSC fantasia?

Благодаря предварително.

# 243
  • Sofia
Ако някой слиза във Венеция и мисли да ползва people mover в следващия месец, имам три билета

# 244
Имам въпрос относно качеството на Интернет. Понеже плануваме повече от месец Азия да направим два круиза с Аида   декември,  искам да знам как е Интернета т.т понеже ще сме с децата и искаме да могат да ползват платформата на Уча се , която са клипчета и тестове.  Дали ще могат да ги гледат ? Иначе за друго не ни трябва.........Те са на друг принцип  не като повечето компании   не на устройство , а на каюта са тарифите https://www.aida.de/kreuzfahrt/reisen-mit-aida/service-an-bord/i … n-bord.25999.html

# 245
  • Плевен
Взехме този круиз с P&O Cruises Норвежки фиорди, 7 нощувки (G317)
3 юни 2023 г. - 10 юни 20203 не сме пътували с нея, но много добри цени имат и нямат отделно бакшиш като повечето. Някой да ни насочи , ако е пътувал? Нещо по специфично и има ли предварителна резервация за някой ресторанти.
Ето линк за който му е любопитен https://www.pocruises.com/find-a-cruise/G317/G317?fbclid=IwAR3lN … IWu43ffTLCiWR3IXA
Ние сме пътували с ПиО от Саутхемптън, Ротердам, Брюж преди няколко години, с Азура. На кораба всичко беше на ниво, гостите бяха основно англичани, с радост се включваха в състезанията и игрите на борда. Помня, че беше разрешено да си качиш по шише алкохол на възрастен. За бакшишите - май не бяха включени в цената тогава. За ресторантите не знам, ние се хранихме основно на бюфетите. Но преди за децата беше значително по-евтино, а сега вече не е така.
За интернета на Аида не мога да кажа. Бяхме 2 пъти, но не сме ползвали интернет. Сега през ноември с радост осъзнах, че моите тийнейджъри могат да оцелеят 7-8 дни без интернет. И не само да оцелеят, ами и въобще да не се сещат за телефоните си, което мислех, че е невъзможно.

# 246
Взехме този круиз с P&O Cruises Норвежки фиорди, 7 нощувки (G317)
3 юни 2023 г. - 10 юни 20203 не сме пътували с нея, но много добри цени имат и нямат отделно бакшиш като повечето. Някой да ни насочи , ако е пътувал? Нещо по специфично и има ли предварителна резервация за някой ресторанти.
Ето линк за който му е любопитен https://www.pocruises.com/find-a-cruise/G317/G317?fbclid=IwAR3lN … IWu43ffTLCiWR3IXA
Ние сме пътували с ПиО от Саутхемптън, Ротердам, Брюж преди няколко години, с Азура. На кораба всичко беше на ниво, гостите бяха основно англичани, с радост се включваха в състезанията и игрите на борда. Помня, че беше разрешено да си качиш по шише алкохол на възрастен. За бакшишите - май не бяха включени в цената тогава. За ресторантите не знам, ние се хранихме основно на бюфетите. Но преди за децата беше значително по-евтино, а сега вече не е така.
За интернета на Аида не мога да кажа. Бяхме 2 пъти, но не сме ползвали интернет. Сега през ноември с радост осъзнах, че моите тийнейджъри могат да оцелеят 7-8 дни без интернет. И не само да оцелеят, ами и въобще да не се сещат за телефоните си, което мислех, че е невъзможно.

Благодаря за отговора!
Те моите оцеляха 25дена миналия декември и  не им липсваше грам , даже синковеца още  на отпътуване  по пътя  загуби телефона , та даже и това нямаше освен нет  Grinning  Кариби направихме два круиза /14 дневен и 8 дневен/ Но сега се очертава още повече /21 дневен и 8 дневен ще вземем за Азия/ И хубаво да имат и уча се освен учебници.......Че иначе ние ставаме учители Grinning

# 247
Здравейте, при еднаква цена и маршрут, кой кораб да избера- Carnival Horizon или Caribbean Princess? Изобщо Carnival или Princess е по- добра компания?

# 248
  • гр. София
Днес, връщайки се от нашия само втори круиз, намерих тази тема. Допадна ха ни и нас круизите, за съжаление често не можем да си ги позволим.
Plam_, по въпроса ти за круиза из гръцките острови на Селестиал. Миналата година в началото на септември бяхме по същия маршрут с включени безплатни екскурзии до Ефес и на Родос. На нас преживяването доста ни хареса, останахме очаровани. Резервацията беше през агенция - от София с автобус до Солун, там ни чакаше човек на фирмата, който ни информираше на кораба за предстоящи екскурзии и други неща...Честно казано можеше и без него! Имахме платена и екскурзия из остров Милос. На другите острови се разхождахме сами. От обслужването та кораба сме доволни - сравнително малък е, около 800човека, с екипажа към 1200. При вълнение се случва доста да люлее. Сцената на залата за представления е малка. Храната е добра. Един според мен не малък плюс е, че може да спира близо до оживено място на островите и не се налага много да ходите. До днес бяхме с MSC Magnifica - спира далеч, ходенето е много, на места невъзможно. Шатълите, които предлагат се заплащат между 9 и 20евро/човек. При Селестиал на едно или две места те свалят с лодки, които са безплатни и в двете посоки.
Та като за първи круиз може би Селестиал е добър избор.
Аз тъй като не обичам особено тълпите, многото хора на MSC ми дойдоха в повече. Иначе е като цяло е по-добър от другия кораб.

# 249
  • USA
Здравейте, при еднаква цена и маршрут, кой кораб да избера- Carnival Horizon или Caribbean Princess? Изобщо Carnival или Princess е по- добра компания?
Princess е по-добрата компания, но корабът на Carnival е по-нов. Зависи вие какви предпочитания имате. Първите са по-изискани, вторите са парти ориентирани, обикновено има много деца и тийнс.

# 250
намирам изгоден круиз с начална и крайна точка Хайфа, Израел но ме притеснява пристанището-никога не сме пътували до Тел Авив и нямам идея как да се придвижа до пристанището в Хайфа и въобще безопасно ли е в тази държава за самостоятелно пътуващи. Да сподели мнение някой който го е правил, щото другото аз го откривам, но искам преки впечатления.

# 251
Здравейте! Питах и по-назад, но нямах отговор. Ако някой е правил круиз около Кефалония и самостоятелно/ през круизната компания е бил на екскурзия до пещерата Melissani - ще можем ли сами да се организираме или по-добре през круизната, където е двойно по-скъпа екскурзията, но пък  ми е по-сигурно, защото не знам каква ще е организацията и колко време ще имаме. Благодаря ви!

# 252
намирам изгоден круиз с начална и крайна точка Хайфа, Израел но ме притеснява пристанището-никога не сме пътували до Тел Авив и нямам идея как да се придвижа до пристанището в Хайфа и въобще безопасно ли е в тази държава за самостоятелно пътуващи. Да сподели мнение някой който го е правил, щото другото аз го откривам, но искам преки впечатления.
Здравейте. Пътувала съм самостоятелно в Израел, напълно безопасно е. За Хайфа и специално до пристанището не мога да ви помогна, но транспортът им е добре развит навсякъде. Имайте предвид, че е скъп.

# 253
  • София
Щом цената е еднаква - категорично Принцес! Пътувала съм и с двете компании и качеството на всичко е по-високо на Принцес!
Ние се пробрахме вчера от круиз със Селебрити 10 нощи - Маями, Аруба, Бонеар, Кюрасао, Ню Йорк. Прекрасна лятна почивка, достатъчни дни в морето и време за плаж. Гледайте такива репозишън круизи, защото са добри и евтини. Взехме го за 714 евро за двама, почти година по-рано и то от българска компания - при тях цената беше най-ниска. Аз си го намерих, не са ми го предлагали те, но беше удоволствие за мен да си букнем в Бг компания.
За Селебрити това е супер, супер ниска цена и много рядко изпадат такива.
Ако някой има въпрос за дестинацията - насреща съм.
Някой скоро да се е придвижвал до Саутхемптън? Имаме круиз от там през юни и обмислям варианти...

# 254
  • гр. София
През коя компания запазихте?

Общи условия

Активация на акаунт