КРУИЗИ /Тема 17/

• 60 158
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
  • София
През коя компания запазихте?
Премиер турс

# 256
Ооо ти си моя човек значи!! Търся , търся и за момента съм се спряла на mscseascape от Маями, но нещо четох много кофти отзиви за кораба, че ако е пълен и е голям хаус и много се чака навсякъде, така че пак съм до никъде. И вече се чудя дали да не чакам ласт минит. Края на януари имам точни дати , когато ще сме в Маями. Но всички имат много дни по море, от 7 дни поне 2 са по море. Давай съвети. celebrity за сега са яко скъпи…

# 257
  • София
... Давай съвети. celebrity за сега са яко скъпи…
Щом имаш фиксирани дати нямаш особен избор. Може да погледнеш и отплавания от Форт Лодърдейл - то е на половин час път от Маями.
Дните в морето са абсолютно задължителни за мен - иначе става едно препускане всекидневно и не виждаш нищо от кораба. 2 от 7 е идеален вариант.
Ако искаш дай дати и ще поровим.

# 258
Някой резервирал от seascanner.com , но в последствие отказал се? Не съм платила депозит, защото се отказах да резервирам. Сега от seascanner теърдят, че трябва да платя cancellation cost 320 eur, не съм давала банкова карта .. та как точно ще ме чарджат. Пише това в имейла:” If you don’t pay the cruise or the cancellation fees, this is a breach of contract”

# 259
  • Пловдив
С Аида ли беше ?
Аз веднъж имах подобен проблем , по същия начин, бях писала тук. Тъй като беше на немски, не бях разбрала, че дори само да кажеш да, това.вече е обвързващо. Аз още на другия ден писах,че се отказвам, не можех да платя нещо и за това. Разправяхме се, беше голям ужас  ,получавах на адреса писма от Аида със сумата, към която течаха някакви огромни лихви. Ужас беше.  Звъняхме на някакъв от КЗП, който провери случая и каза ,че те са прави, но не е задължително круизнатя компания да си търси парите до край. И писмата спряха. Още сънувам кошмари, а това се случи преди 5 години.
За това и бях предупредила тук за този проблем с Аида. Та, не знам дали реално могат да си съберат парите,ама че не се отказват лесно, така е. И пак  , не е от агента, от Аида е. Защото същия агент с МСЦ работи по друг начин.

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 12:40 от luba_rizova

# 260
# 261
  • Пловдив
Хм.
Че те МСЦ не работят така .Странно

# 262
Имам същия опит с МСЦ точно в годината, когато Ковид ни завладя. Отново през сийсканер. И аз получавах писма, писах обратно с моите доводи, че не са прави, но в крайна сметка за моя си мир и спокойствие си платих 250Е ей така

# 263
  • Плевен

Някой скоро да се е придвижвал до Саутхемптън? Имаме круиз от там през юни и обмислям варианти...
[/quote]

Не скоро, а преди 3-4 години. Пътувахме с Бритиш до Хийтроу, после с автобус на Нешънъл експрес до Саутхемптън. Там спахме на добра цена в хотел от веригата Травелодж, супер си беше.

# 264
Здравейте, планираме круиз гръцки острови за 7 нощувки с дете. Моля за мнение и препоръки от лични преживявания за неща, които може да пропуснем или да се прилъжем. Искам на max да черпя от цялата почивка. И какво са взема евентуално при клатене, ако ни стане лошо? За Крит, Санторини, Миконос и Милос приемам инфо за разходки и забележителности, които сами да Дидим и докоснем.

# 265
Момичета,
С две питания съм 😁
Някой може ли да ми препоръча удобен паркинг за колата около порта  в Барселона?
И може ли някой бил на Роял Карибиън да ми каже как седи въпроса с плащането.
При чек ин ми поиска да регистрирам кредитна или дебитна карта, направих регистрация на моята виртуална карта. Доколкото разбирам от нея ще се теглят текущите ми разходи на борда. Въпроса е блокират ли първоначално някаква сума? За да съм подготвена каква наличност трябва да държа в нея, тъй като не е истинска кредитна карта,  а все пак  сме двама човека.
И трябва ли да ходя до guest service да заявавам  дали ще разплащам с карта или кеш?
Вие като цяло как процедирате? Кой е по-добрия вариант? Притеснявам се и че тези карти са с смс за потвърждение на всяка транзакция.. не знам точно как блокират суми по нея...
Ще съм много благодарна ако някой ми разясни Simple Smile
Здравейте,
Плавахме с Wonder of The Seas миналото лято. Регистрирахме кредитна карта като се чекирахме. Получихме бордни карти, с които плащахме на кораба, както и слизахме и се качвахме на пристанищата. Всяка вечер има подробна информация за изхарчените суми на телевизора в каютата. Може да си прецените дали трябва да попълните картата си. Изключително любезни са. Правят и подаръци на клиентите - не ни таксуваха за бакшиши и получихме отстъпки за някои покупки, сигурно защото бях платила три екскурзии. В края на престоя трябва да оправите сметката при Service Desk. Ще ви дадат подробна информация и ще потвърдите плащанията.

# 266
Благодаря, ние се върнахме вече.
Регистрирах си виртуалната карта още от България при онлайн чек ин и изобщо не съм ходила до guest service.  Следях какво таксуват, за да няма разминавания и всичко беше точно

# 267
  • Dublin
Здравейте, току що се върнахме от круиз с МСЦ Опера по маршрут Генуа - Хераклион - Санторини - Бари, 6 нощувки.

Дълъг пост, извинявам се предварително!

Първи круиз, маршрута беше избран да не е много дълъг, да има няколко дни на вода, за да не е много интензивен и да се усети като почивка и с удобни пристанища за логистиката при пристигане и заминаване. резервирах през Юзит - Бургаския им офис - доволна съм от обслужването, бяха много мили и информативни.

Корабът - перфектен! Води се малък спрямо новите кораби и леко остарял, но ни беше идеален. Блести от чистота навсякъде и непрекъснато се почистваше и поддържаше. Бяхме вътрешна каюта на 9та палуба, в средата на кораба, почти не се усеща люлеене. Камериерът, който се грижеше за нашата каюта беше много свестен. Оставяхме малки суми за него всеки ден, заслужаваше си ги човека, работеше непрекъснато от сутрин до вечер.Всяка вечер ни оставяше програмата за следващия ден.
Микс от националности на борда, имаше само други 2 българи. Най-вече италианци, испано-говорящи, малко французи, тук таме и английски се чуваше.

Качване и слизане - организирано и без много мотане и размотаване. Терминала в Генуа е светъл и просторен, по същото време с нас имаше още 2 МСЦ кораба, включително и World Europa, на който също качваха пътници. Спахме в Генуа предната вечер в хотел близо до терминала, с идеята да вървим пеша до него. В крайна сметка си взехме такси, въпреки близкото разстояние. Определено е по-удачен вариант, не е удобно за вървене, особено като има куфари. Чекин беше за 10 сутринта, около обед бяхме на кораба. Оставихме си раниците в стаята и към 1ч вече се настанихме.
Още преди да тръгнем бях запазила друг круиз за следващата година – Фиорди през Май, та вояджър статуса ми скочи на сребърен и ни поканиха на коктейл на капитана.

Храна - тук съм със смесени чувства. Беше изобилна като цяло. Само първата вечер отидохме в един от двата безплатни ресторанта - не бях изобщо впечатлена от качествотд на храната там и ходехме на бюфета през останалото време. Отделно имаше и зона за бургери и пица, и двете изключително вкусни, правят ги пред вас. Бюфета имаше от всичко по малко - много зеленчуци и плодове, салами, сирена, готвени постни и месни ястия, паста, печени меса, различни видове хляб, на закуска и няколк вида кроасани и подобни. Гладни не останахме, напротив, имаме да сваляме килограми сега. Има машини за вода, кафе и сок. Нямаше специализирани ресторанти.

Напитки - ние не взехме пакет, не пия много сокове или алкохол по принцип. Купувахме на борда, когато искахме да пием чаша вино или коктейл. Голямата бутилка вода или капучино идваше около 4 евро всяко, коктейлите около 10 евро. Вода си купихме като слязохме на брега в Гърция и нямаше проблем да си вземем с нас на борда после.

Забавления - имаше анимация през деня, бинго, уроци по танци, викторини. Детския клуб също работеше с пълна пара, редовно минаваха през кораба облечени в разни тематични дрехи. Магазини - няколко за дрехи, чанти, за бижута, сувенири. Вечерта имаше шоу-програми - бяха много добри!

Маршрут - кораба спря на втори ден в Неапол да качи пътници и съвсем се напълни, като имаше много тиинейджъри от 2 училища в Неапол – първата вечер съответно не спахме от шум, но после се кротнаха. Тръгнахме с 2 часа закъснение от Генуа, което така и не наваксахме и капитана взе решение да прескочи Хераклион и да спре на Кефалония вместо това. Жалко за Крит, но и Кефалония беше ок. Акустирахме в Аргостоли и се разхождахме там. Санторини беше другата спирка - пристигнахме 2 часа по-късно от планираното, което беше досадно, защото бях запазила частен тур с микробус, но ни изчакаха. Санторини е супер комерсиално място и доста скъпо по заведенията, но да, красиво е.   

Депозит - предварително бяхме платили хотелската такса. Бях приготвила пари в брой да внеса като депозит, не исках да ползвам карта, че четох доста истории, където стават обърквации с есктра таксуване и после чакане по месеци за връщане на пари. Каквото не изхарчихме на борда от депозита ни го върнаха в брой на последния ден.

Това е като цяло, със сигурност съм пропуснала нещо. Прекарахме си супер, нямам търпение за следващия круиз - определено ми хареса като изживяване и тип почивка.

# 268
  • Бургас
Здравейте, току що се върнахме от круиз с МСЦ Опера по маршрут Генуа - Хераклион - Санторини - Бари, 6 нощувки.

Дълъг пост, извинявам се предварително!

Първи круиз, маршрута беше избран да не е много дълъг, да има няколко дни на вода, за да не е много интензивен и да се усети като почивка и с удобни пристанища за логистиката при пристигане и заминаване. резервирах през Юзит - Бургаския им офис - доволна съм от обслужването, бяха много мили и информативни.

Корабът - перфектен! Води се малък спрямо новите кораби и леко остарял, но ни беше идеален. Блести от чистота навсякъде и непрекъснато се почистваше и поддържаше. Бяхме вътрешна каюта на 9та палуба, в средата на кораба, почти не се усеща люлеене. Камериерът, който се грижеше за нашата каюта беше много свестен. Оставяхме малки суми за него всеки ден, заслужаваше си ги човека, работеше непрекъснато от сутрин до вечер.Всяка вечер ни оставяше програмата за следващия ден.
Микс от националности на борда, имаше само други 2 българи. Най-вече италианци, испано-говорящи, малко французи, тук таме и английски се чуваше.

Качване и слизане - организирано и без много мотане и размотаване. Терминала в Генуа е светъл и просторен, по същото време с нас имаше още 2 МСЦ кораба, включително и World Europa, на който също качваха пътници. Спахме в Генуа предната вечер в хотел близо до терминала, с идеята да вървим пеша до него. В крайна сметка си взехме такси, въпреки близкото разстояние. Определено е по-удачен вариант, не е удобно за вървене, особено като има куфари. Чекин беше за 10 сутринта, около обед бяхме на кораба. Оставихме си раниците в стаята и към 1ч вече се настанихме.
Още преди да тръгнем бях запазила друг круиз за следващата година – Фиорди през Май, та вояджър статуса ми скочи на сребърен и ни поканиха на коктейл на капитана.

Храна - тук съм със смесени чувства. Беше изобилна като цяло. Само първата вечер отидохме в един от двата безплатни ресторанта - не бях изобщо впечатлена от качествотд на храната там и ходехме на бюфета през останалото време. Отделно имаше и зона за бургери и пица, и двете изключително вкусни, правят ги пред вас. Бюфета имаше от всичко по малко - много зеленчуци и плодове, салами, сирена, готвени постни и месни ястия, паста, печени меса, различни видове хляб, на закуска и няколк вида кроасани и подобни. Гладни не останахме, напротив, имаме да сваляме килограми сега. Има машини за вода, кафе и сок. Нямаше специализирани ресторанти.

Напитки - ние не взехме пакет, не пия много сокове или алкохол по принцип. Купувахме на борда, когато искахме да пием чаша вино или коктейл. Голямата бутилка вода или капучино идваше около 4 евро всяко, коктейлите около 10 евро. Вода си купихме като слязохме на брега в Гърция и нямаше проблем да си вземем с нас на борда после.

Забавления - имаше анимация през деня, бинго, уроци по танци, викторини. Детския клуб също работеше с пълна пара, редовно минаваха през кораба облечени в разни тематични дрехи. Магазини - няколко за дрехи, чанти, за бижута, сувенири. Вечерта имаше шоу-програми - бяха много добри!

Маршрут - кораба спря на втори ден в Неапол да качи пътници и съвсем се напълни, като имаше много тиинейджъри от 2 училища в Неапол – първата вечер съответно не спахме от шум, но после се кротнаха. Тръгнахме с 2 часа закъснение от Генуа, което така и не наваксахме и капитана взе решение да прескочи Хераклион и да спре на Кефалония вместо това. Жалко за Крит, но и Кефалония беше ок. Акустирахме в Аргостоли и се разхождахме там. Санторини беше другата спирка - пристигнахме 2 часа по-късно от планираното, което беше досадно, защото бях запазила частен тур с микробус, но ни изчакаха. Санторини е супер комерсиално място и доста скъпо по заведенията, но да, красиво е.   

Депозит - предварително бяхме платили хотелската такса. Бях приготвила пари в брой да внеса като депозит, не исках да ползвам карта, че четох доста истории, където стават обърквации с есктра таксуване и после чакане по месеци за връщане на пари. Каквото не изхарчихме на борда от депозита ни го върнаха в брой на последния ден.

Това е като цяло, със сигурност съм пропуснала нещо. Прекарахме си супер, нямам търпение за следващия круиз - определено ми хареса като изживяване и тип почивка.

Може ли,координати на организираният тур за Санторини!Благодаря!

# 269
  • Dublin

Може ли,координати на организираният тур за Санторини!Благодаря!

разбира се, заповядайте - https://www.santorini-karavastravel.com/
тура е на английски, ние направихме 3 часа панорамен тур, имаше 3 фото- паузи и около час и нещо престой в Ия.

Общи условия

Активация на акаунт