КРУИЗИ /Тема 17/

• 60 164
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Eeriebo1, много полезен пост, благодаря Simple Smile
Бих искала да попитам - как става слизането от кораба? Чака ли се, има ли ред или е свободно? Например, ако е обявено 7 ч. сутринта акостиране, то в колко часа е възможно да се слезе?
Благодаря предварително Simple Smile

# 271
  • Dublin
Eeriebo1, много полезен пост, благодаря Simple Smile
Бих искала да попитам - как става слизането от кораба? Чака ли се, има ли ред или е свободно? Например, ако е обявено 7 ч. сутринта акостиране, то в колко часа е възможно да се слезе?
Благодаря предварително Simple Smile

Слизането е организирано - в деня преди слизане ни дадоха програма и багажни етикети. Пасажерите се разделят на групи и всяка група слиза от кораба в определения час. Например, ние бяхме група номер 31, акустирахме в Бари в 7 сутринта, закусихме спокойно, освободихме каютата и в 9 сутринта се явихме на определеното място и след няколко минути извикаха група с номер 31 за слизане и последвахме човека от екипажа навън. Куфарите бяха затворени и етикирани предната вечер и оставени тогава пред вратата на каютата. Като слязохме от кораба си ги взехме от определеното място.

# 272
  • София
Много набързо искам да ви пусна круиза, който резервирах веднага след като се върнах от предишния за който вече ви писах, но друг път за него, беше прекрасно...
Тръгвам на този, уникална цена, от която може все още да се възползвате:

Norwegian Epic - 391 евро за 10 дни!
Thursday, May 25   Barcelona, Spain      5:00pm
Friday, May 26   Marseille, France   8:30am   6:30pm
Saturday, May 27   Cannes, France   7:00am   7:00pm
Sunday, May 28   Florence / Pisa (Livorno), Italy   8:00am   
Monday, May 29   Florence / Pisa (Livorno), Italy      7:00pm
Tuesday, May 30   Rome (Civitavecchia), Italy   6:30am   6:00pm
Wednesday, May 31   Naples, Italy   7:00am   6:00pm
Thursday, June 1   At Sea      
Friday, June 2   Palma de Mallorca, Spain   9:00am   10:00pm
Saturday, June 3   Ibiza, Spain   Noon   7:00pm
Sunday, June 4   Barcelona, Spain   5:00am
Може да резервирате тук, ако цената не се е променила:
https://www.e-hoi.de/kreuzfahrt/westliches-mittelmeer-kreuzfahrt … urce=search#route
Побързайте...

# 273

Може ли,координати на организираният тур за Санторини!Благодаря!

разбира се, заповядайте - https://www.santorini-karavastravel.com/
тура е на английски, ние направихме 3 часа панорамен тур, имаше 3 фото- паузи и около час и нещо престой в Ия.
Доволни ли сте от тура и от фирмата?

# 274
  • Dublin

Доволни ли сте от тура и от фирмата?
[/quote]

Да, доволни сме. Получихме точно каквото очаквахме и комуникацията беше отлична.
Пътувах с майка ми и исках на нея да и е максимално комфортно докато разглеждаме острова, не да търсим градски транспорт и да катерим баири. Представител на фирмата ни чакаше с табела с името на изхода на лифта, нашия кораб закъсня, но пак си ни изчакаха, шофьора е и гид.

# 275
  • на село
Bled, благодаря, че сподели! За малко да тръгнем, но в този период чакаме гости. Мъжът веднага каза хайде 😂 Директно от този сайт ли резервираш? Сега ще го запаметя и разгледам подробно. Ние не сме ходили на круиз досега - мислех за догодина нещо, но сега решихме, ако изскочи нещо, като тази оферта, да го смушим в програмата.

# 276
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Цената е същата и в българските сайтове.

# 277
Супер цена за норвежки фиорди с качване от Копенхаген след 6 дена на цена 169€ без включени бакшиши за човек. Корабът е Коста Фирензе. Ние се качваме по същия маршрут след 12 дена. https://travelfree.info/last-minute-northern-europe-cruise-from- … atSeEXc-bKPwIw5eM

# 278
Здравейте,
искам да попитам за застраховките при P&O cruises. Чета условията, че при качване трябва да се покаже застраховка, на която е написано името на човека. Ние напоследък пътуваме само със застраховките по банковите карти. Четох в един форум на англичаните и там имаше хора, които казаха, че пътуват с тези застраховки.
Така или иначе не ми се рискува да отидем и да не ни е наред застраховката. Някой има ли скорошен опит с качване от Саутхамптън, дали търсят застраховките и какво изискват за тях?
Другият ми въпрос е от Лутън до Саутхамптън как стигате? Видях в интернет и влаковете, и автобусите, но личния опит винаги е по-ценен.

# 279
Здравейте! Какъв круиз бихте ми препоръчали с отпътуване от България? Наумила съм си почивка/екскурзия за  края на юли, но не мога да се спра на дестинация, а идеята за круиз много ме блазни.

# 280
Здравейте, Eeriebo1! Страхотен пост, много благодаря, за което! И ние сме си запазили круиз с MSC Opera с подобен маршрут, но тръгваме от Бари. Имам няколко въпроса, ще съм благодарна, ако отговорите!
1. Искам да организирам външна екскурзия до Melissani cave, защото е двойно по-евтина от тази, която се предлага на круиза(бях публикувала по-назад в темата 2 пъти, но нямах отговор), но понеже не сме били досега на круиз, не знам каква е организацията. Виждам, че сте запазили екскурзия в Санторини (която също ме заинтригува, благодаря за линка) - как знаете кога ще сте там, кога запазихте екскурзията? ;
2. Виждам, че пишете, че сте имали някакъв депозит - за какво е той, защото ние също си платихме хотелската такса и освен някоя друга екскурзия, няма да взимаме допълнителни пакети. В общи линии какви допълнителни разходи имаме на круиза?;
3. Как така се решава, че ще се пропусне цяла дестинация, защото и ние, по план, имаме Крит и се надявам да не го изключат.
Здравейте, току що се върнахме от круиз с МСЦ Опера по маршрут Генуа - Хераклион - Санторини - Бари, 6 нощувки.

Дълъг пост, извинявам се предварително!

Първи круиз, маршрута беше избран да не е много дълъг, да има няколко дни на вода, за да не е много интензивен и да се усети като почивка и с удобни пристанища за логистиката при пристигане и заминаване. резервирах през Юзит - Бургаския им офис - доволна съм от обслужването, бяха много мили и информативни.

Корабът - перфектен! Води се малък спрямо новите кораби и леко остарял, но ни беше идеален. Блести от чистота навсякъде и непрекъснато се почистваше и поддържаше. Бяхме вътрешна каюта на 9та палуба, в средата на кораба, почти не се усеща люлеене. Камериерът, който се грижеше за нашата каюта беше много свестен. Оставяхме малки суми за него всеки ден, заслужаваше си ги човека, работеше непрекъснато от сутрин до вечер.Всяка вечер ни оставяше програмата за следващия ден.
Микс от националности на борда, имаше само други 2 българи. Най-вече италианци, испано-говорящи, малко французи, тук таме и английски се чуваше.

Качване и слизане - организирано и без много мотане и размотаване. Терминала в Генуа е светъл и просторен, по същото време с нас имаше още 2 МСЦ кораба, включително и World Europa, на който също качваха пътници. Спахме в Генуа предната вечер в хотел близо до терминала, с идеята да вървим пеша до него. В крайна сметка си взехме такси, въпреки близкото разстояние. Определено е по-удачен вариант, не е удобно за вървене, особено като има куфари. Чекин беше за 10 сутринта, около обед бяхме на кораба. Оставихме си раниците в стаята и към 1ч вече се настанихме.
Още преди да тръгнем бях запазила друг круиз за следващата година – Фиорди през Май, та вояджър статуса ми скочи на сребърен и ни поканиха на коктейл на капитана.

Храна - тук съм със смесени чувства. Беше изобилна като цяло. Само първата вечер отидохме в един от двата безплатни ресторанта - не бях изобщо впечатлена от качествотд на храната там и ходехме на бюфета през останалото време. Отделно имаше и зона за бургери и пица, и двете изключително вкусни, правят ги пред вас. Бюфета имаше от всичко по малко - много зеленчуци и плодове, салами, сирена, готвени постни и месни ястия, паста, печени меса, различни видове хляб, на закуска и няколк вида кроасани и подобни. Гладни не останахме, напротив, имаме да сваляме килограми сега. Има машини за вода, кафе и сок. Нямаше специализирани ресторанти.

Напитки - ние не взехме пакет, не пия много сокове или алкохол по принцип. Купувахме на борда, когато искахме да пием чаша вино или коктейл. Голямата бутилка вода или капучино идваше около 4 евро всяко, коктейлите около 10 евро. Вода си купихме като слязохме на брега в Гърция и нямаше проблем да си вземем с нас на борда после.

Забавления - имаше анимация през деня, бинго, уроци по танци, викторини. Детския клуб също работеше с пълна пара, редовно минаваха през кораба облечени в разни тематични дрехи. Магазини - няколко за дрехи, чанти, за бижута, сувенири. Вечерта имаше шоу-програми - бяха много добри!

Маршрут - кораба спря на втори ден в Неапол да качи пътници и съвсем се напълни, като имаше много тиинейджъри от 2 училища в Неапол – първата вечер съответно не спахме от шум, но после се кротнаха. Тръгнахме с 2 часа закъснение от Генуа, което така и не наваксахме и капитана взе решение да прескочи Хераклион и да спре на Кефалония вместо това. Жалко за Крит, но и Кефалония беше ок. Акустирахме в Аргостоли и се разхождахме там. Санторини беше другата спирка - пристигнахме 2 часа по-късно от планираното, което беше досадно, защото бях запазила частен тур с микробус, но ни изчакаха. Санторини е супер комерсиално място и доста скъпо по заведенията, но да, красиво е.  

Депозит - предварително бяхме платили хотелската такса. Бях приготвила пари в брой да внеса като депозит, не исках да ползвам карта, че четох доста истории, където стават обърквации с есктра таксуване и после чакане по месеци за връщане на пари. Каквото не изхарчихме на борда от депозита ни го върнаха в брой на последния ден.

Това е като цяло, със сигурност съм пропуснала нещо. Прекарахме си супер, нямам търпение за следващия круиз - определено ми хареса като изживяване и тип почивка.

Последна редакция: чт, 25 май 2023, 16:20 от anmasu

# 281
Доколкото си спомням депозит се внася в акаунта, за да се покриват разходите за напитки на борда (ако не са платени предварително).
Също ние имахме и вечери в гурме ресторантите, там се заплаща и парите си ги вземаха от този депозит.

При нас пропуснаха Олимпеа, след като имаше много хора, които недоволстваха ни компенсираха с 50 евро на човек.
Уж заради лошо време и невъзможност за акостиране, но времето изобщо не беше лошо, просто капитана явно не беше сигурен във възможностите си.

Това за Коста.

# 282
Много Ви благодаря, alethea!
Доколкото си спомням депозит се внася в акаунта, за да се покриват разходите за напитки на борда (ако не са платени предварително).
Също ние имахме и вечери в гурме ресторантите, там се заплаща и парите си ги вземаха от този депозит.

При нас пропуснаха Олимпеа, след като имаше много хора, които недоволстваха ни компенсираха с 50 евро на човек.
Уж заради лошо време и невъзможност за акостиране, но времето изобщо не беше лошо, просто капитана явно не беше сигурен във възможностите си.

Това за Коста.

# 283
  • Sofia

Това, че на нас времето ни изглежда хубаво, абсолютно нищо не означава. Не знам подводни течения ли са, какво е, но веднъж при супер (изглеждащо) време, едвам ни натовариха.

# 284
Нищо не казвам, освен споделеното, че е мнение на мъж капитан на почти същите размери кораб, така че имам основание да го пиша така.

Не очаквах да ни компенсират, но се събраха няколко човека и то главно гърци, които много роптаеха и се караха на момичето, което беше представител на корабната компания на борда.
Чак я съжалих все едно тя е виновна.

Общи условия

Активация на акаунт