КРУИЗИ /Тема 17/

• 60 174
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
  • гр. София
Аквапарк няма. Има външен и вътрешен басейни и джакузита.
От Тулон качването е неудобно, на нас ни беше спирка. Корабът акостира в La Seyne sur Mer, което е съседно селце или градче. От Тулон до круизното пристанище има и корабчета. По суша е далеч. От MSC билетите, които предлагаха за този превоз бяха 20евро на човек.

# 301
Импулсивно решихме да потърсим круиз за есента, като никога преди не сме пътували така. Връщам се назад в темата да чета, но и няма да откажа жокери за подходящи кораб и маршрут за деца на 6 и 1 години.

# 302
Здравейте,
искам да попитам за застраховките при P&O cruises. Чета условията, че при качване трябва да се покаже застраховка, на която е написано името на човека. Ние напоследък пътуваме само със застраховките по банковите карти. Четох в един форум на англичаните и там имаше хора, които казаха, че пътуват с тези застраховки.
Така или иначе не ми се рискува да отидем и да не ни е наред застраховката. Някой има ли скорошен опит с качване от Саутхамптън, дали търсят застраховките и какво изискват за тях?
Другият ми въпрос е от Лутън до Саутхамптън как стигате? Видях в интернет и влаковете, и автобусите, но личния опит винаги е по-ценен.

Ние сега ще се качваме от там са P&O cruises Ioana на 3.06. Вие кога ще пътувате? За застраховки пак четохме, но за английските граждани са по строги. Последно, не са ги проверявали на повечето хора.  Може офанзивата  да е била заради ковид преди . Ще споделя, като се върнем

# 303
Здравейте отново! Ако някой е тръгвал от Бари с MSC Opera, може ли да даде точни координати, за да видя дали сме избрали подходящ хотел? Благодаря!

# 304
  • Sofia
Точни координати на кое? Портът в Бари е един и е близко, но не мисля, че може да се стигне пеша.
Ние имахме проблеми с таксито, от хотела не можаха да намерят свободно и на късмет се качихме на едно, което се освобождаваше.
На слизане от кораба също не успях да се свържа с компанията, чиито координати имах, но докато хората се оглеждаха се метнахме на единственото налично такси на терминала.
Оставям все пак номера, може пък да е от полза:

# 305
Здравейте,
искам да попитам за застраховките при P&O cruises. Чета условията, че при качване трябва да се покаже застраховка, на която е написано името на човека. Ние напоследък пътуваме само със застраховките по банковите карти. Четох в един форум на англичаните и там имаше хора, които казаха, че пътуват с тези застраховки.
Така или иначе не ми се рискува да отидем и да не ни е наред застраховката. Някой има ли скорошен опит с качване от Саутхамптън, дали търсят застраховките и какво изискват за тях?
Другият ми въпрос е от Лутън до Саутхамптън как стигате? Видях в интернет и влаковете, и автобусите, но личния опит винаги е по-ценен.

Ние сега ще се качваме от там са P&O cruises Ioana на 3.06. Вие кога ще пътувате? За застраховки пак четохме, но за английските граждани са по строги. Последно, не са ги проверявали на повечето хора.  Може офанзивата  да е била заради ковид преди . Ще споделя, като се върнем

Здравейте, ние сме за дата 1 юли, така че ще бъда много, много благодарна да споделите всичко за вашето пътуване.  Аз стигнах до извода, че така или иначе ние пътуваме в Европа и имаме здравна помощ. Моля, също да споделите и от кои екскурзии сте доволни. Аз засега съм заложила в Олден екскурзия до гледчера.

# 306
О, много благодаря! Да, точно за порта ми беше въпросът. Ами от това, което виждам, имаме автобус за 10 мин и ходене пеша 20 мин. Защо казвате, че не става за пеша?
Точни координати на кое? Портът в Бари е един и е близко, но не мисля, че може да се стигне пеша.
Ние имахме проблеми с таксито, от хотела не можаха да намерят свободно и на късмет се качихме на едно, което се освобождаваше.
На слизане от кораба също не успях да се свържа с компанията, чиито координати имах, но докато хората се оглеждаха се метнахме на единственото налично такси на терминала.
Оставям все пак номера, може пък да е от полза:

# 307
  • Sofia
Явно сте избрали хотел много близо до порта. Нашият хотел беше в центъра и сега  погледнах, дава го повече от час пеша. За мен и 20 мин влачене на куфари в жегата и през индустриалната зона не е ок, но щом за вас не е проблем, значи няма какво толкова да го мислите.

# 308
  • гр. София
Има промоция в сайта ncl.com. Някой пътувал ли е с Norvegian Gem да сподели впечатления? Гледам, че не е най-нов.. .

# 309
Привет, момичета! Никога не сме пътували с круиз, но сега смятаме да запазим за септември на Costa Toskana. Имаме оферта от  Aviata cruises. Някой запазвал ли е през тях? Моля дайте съвети, понеже не знам даже какво да ги питам? 😘

# 310
Здравейте,
Има ли такива от вас, които са били на круиз Френска Ривиера - Генуа, Ла Специя, Чивитавекия (Рим), В
открито море, Палма де Майорка, Барселона, Кан, Генуа - кораб MSC Seaview?

Харесах го, защото може да се тръгне от Рим, Генуа или Барселона и смятам, че с удобно с полетите от България.
Другото, което се чудя е дали в края на септември е подходящо? Така или иначе преди 24.09 нямаме възможност да пътуваме...има дати (с още по ниски цени) и за началото на октомври, но тогава вече сигурно ще е си е студено.

Ще се радвам на мнение и съвети🙏🏼
Благодаря🍀

# 311
  • София
Здравейте,
Има ли такива от вас, които са били на круиз Френска Ривиера - Генуа, Ла Специя, Чивитавекия (Рим), В

Харесах го, защото може да се тръгне от Рим, Генуа или Барселона и смятам, че с удобно с полетите от България.
Другото, което се чудя е дали в края на септември е подходящо? Така или иначе преди 24.09 нямаме възможност да пътуваме...има дати (с още по ниски цени) и за началото на октомври, но тогава вече сигурно ще е си е студено.

Благодаря🍀

Аз съм била на подобен маршрут няколко пъти последно беше началото на ноември с тръгване от Чивитавекия, Кан, Ливорно, Палма и не помня още къде и времето беше супер. Помня, че в Кан пихме кафе на плажа и беше много топло. Само във Ливорно ни валя дъжд, но пък след това имахме страхотен залез на Terrazza Mascagni и нямаше почти никакви хора. Един от най-хубавите ни круизи. Бяхме с NCL, но ме смятам, че това е от значение. Аз бе бих се чудила за септември.

# 312
Здравейте,

Благодаря🍀

Ние сме ходили  около 5-15 октомври , времето си беше супер. Ние имахме Сицилия вместо Палма де Майорка. Така или иначе е същото море Simple Smile. Нас ни валя дъжд в Барселона. То риск да завали някъде винаги има Simple Smile. На снимките почти никъде нямам яке Simple Smile, значи е било достатъчно топло.

# 313
Момичета, върнах се от Скандинавието, не бях точно на круиз, но мога да дам изключително позитивен отзив за круизен кораб DFDS с маршрут Копенхаген -Осло. Имаше безплатно джакузи -2броя, външни и външен отопляем басейн. Никога не съм била на кораб, който има отопляем външен басейн. Пътувала съм с Грималди с маршрут Барселона -Рим, но водата в басейна си беше студена.
Пътувахме и със Силия лайн по маршрут - Стокхолм Хелзинки и Хелзинки -Стокхолм, там също имаше джакузита, нямаше басейн, бяха вътрешни, но се заплащаха 15 евро.
Пожелавам ви много круизи...

# 314
Здравейте! Присъединявам се и аз към вас, защото имаме планирано пътуване с MSC Sinfonia за април догодина. Доколкото видях, Sinfonia не е най-големия или пълен с екстри кораб, но в случая предлага посещение на три града в Мароко, съчетани с евентуалната пролетна ваканция догодина. Ето и програмата:

Някой качвал ли се е скоро на този кораб? Има ли нещо, с което да се съобразим?

И един практически въпрос. Ще слезем от кораба в Генуа. Полетът ни за София е обеден и имам притеснение, че няма да успеем да стигнем навреме. Има ли от какво да се притеснявам? Кога могат да слизат пътниците на брега? Мога ли да си оправя сметките на кораба предходната вечер? Каква е процедурата?

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 19:37 от jj okocha

Общи условия

Активация на акаунт