КРУИЗИ /Тема 17/

• 60 164
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте.
Днес си получихме билетите за круиза и изненадващо за нас са ни ъпгрейднали от вътрешна каюта на такава с балкон. Това, което ми направи впечатление е, че са приложили само два етикета за багаж, по един на името на всеки. Значи ли това, че можем да си изпринтим още за всеки от куфарите? В същото време си чудя как ще се закрепят на куфарите, тъй като не са лепящи като тези, които поставят на летищата. Дали при чекина ще ни дадат лепящи или това е, което трябва да сложим.
Купихме круиз на MSC Musica от webcroisieres.com и френският ме убива направо, цялата кореспонденция -  резервация, билети и пр. с тях е на френски, а като прeведа с Гугъл често се получавот нонсенси. Голям зор беше да си платим втората вноска. Или не ни отговаряха на съобщенията в сайта, или ако отговаряха нещо, то беше неразбираемо на някакъв развален английски и по едно време започнах да се чудя дали не е някаква измама този сайт. Накрая трябваше да им звъння по телефона, за да се разберем как да платя, но или аз нещо не разбрах или служителката се обърка като ми каза, че трябвало само да си получим билетите по имейл и нямало нужда да правим онлайн чек ин. Така ли е?
Освен ще се радвам ако ми споделите за това кое е по-удачно - регистрация на банкова карта или депозит на кораба. Чувала съм за много изгорели, на които са им откраднали данните на картите на круизите и после са им ги източвали. Затова повече клоня към депозит, но не зная в кеш ли се плаща и после дали и как възстановяват остатъка. Извинявам се предвалителто, ако вече е писано за това.

# 316
Ние винаги плащаме депозита кеш и последната вечер преди слизанете от кораба ни връщат ,ако има останали пари.

На МСЦ има машини за целта.За Грандиоза става дума.

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 21:39 от BUSHRA_GI

# 317
  • Sofia
Етикети по принцип дават, но можете да закрепите  принтираните с двойнолепящо тиксо, или телбод.
Винаги депозираме с карта и не са се опитвали да ми точат картата по тази линия.

# 318
  • Русе
Здравейте! Присъединявам се и аз към вас, защото имаме планирано пътуване с MSC Sinfonia за април догодина. Доколкото видях, Sinfonia не е най-големия или пълен с екстри кораб, но в случая предлага посещение на три града в Мароко, съчетани с евентуалната пролетна ваканция догодина. Ето и програмата:

Някой качвал ли се е скоро на този кораб? Има ли нещо, с което да се съобразим?

И един практически въпрос. Ще слезем от кораба в Генуа. Полетът ни за София е обеден и имам притеснение, че няма да успеем да стигнем навреме. Има ли от какво да се притеснявам? Кога могат да слизат пътниците на брега? Мога ли да си оправя сметките на кораба предходната вечер? Каква е процедурата?

Ние пътувахме от Генуа. Слизането беше около 10 часа. Ако си задържите целия багаж и слезете с него може и да излезете по рано, но пътя с автобус до Милано / предполагам че от там ще летите/ е около 2 часа с автобус. Мисля, че няма да ви стигне времето.

# 319
Не, не. Ще пътуваме директно от Генуа, с прекачване в Мюнхен.
Решихме да си спестим рейсове, влакове и т.н. А и в понеделник няма удобен късен полет от Милано.

# 320
  • Русе
Не, не. Ще пътуваме директно от Генуа, с прекачване в Мюнхен.
Решихме да си спестим рейсове, влакове и т.н. А и в понеделник няма удобен късен полет от Милано.
Проверете разписанието - кога акостира кораба. Но за по сигурно и бързо слизане мисля, че е по-добре да си оставите багажа с вас и се опитате максимално рано да излезете.
Самия терминал е много удобен за качване/слизане и с  такси можете да стигнете до летището за 20-30 минути спорад трафика.

# 321
  • Sofia
Можете и да помолите да ви дадат етикети за слизане с първите групи.

# 322
Днес сме в Geiranger. Хванахме чудно време и успяхме да направим приятен преход.
Отговарям на съфорумка относно слизането в Копенхаген. От Коста имаше организиран платен шатъл от 14€ като можеше да се качваш и слизаш колкото пъти искаш. На 400м от терминала имаше колела под наем (Лайм, Donkey republic) и спирка на обществен транспорт номер 164 и 25. Видях че има и машина за билети в близост до спирката.
Скрит текст:

# 323
Жестоко изглежда, много благодаря!
Нямам търпение след 20 дни отиваме и ние.
Първи круиз на фиордите.

Дано времето е хубаво и без дъждове Hands Pray

Ще бъдем в Копенхаген два дни и половина предварително и след това ще се качим оттам на кораба.
Ще гледам как да си оползотворим максимално времето, искам да видим колкото може повече обекти..
вероятно това ще е пръв и последен път там.

# 324
Докато децата са в басейна да споделя впечатления от Коста Фирензе. Това би е първи круиз с компанията, а преди това сме били два пъти на Аида. Корабите, на които сме били с Аида - Прима и Нова са в пъти по-хубави и добре устроени за деца. Обслужването и ресторантите също са на доста по-високо ниво в Аида. Фирензе разполага с един бюфет за вечеря, на който чакаш да бъдеш обслужен и цялата идея за бюфет се губи. Опашките са главозамайващи, ако решиш да посетиш бюфета час след започване на вечерята. Затова предимно в главния ресторант вечеряме. В Аида имаше 4 бюфета и всичко беше доста по-добре организирано и такива огромни струпвания не са се случвали. Фитнесът също е доста малък и клаустрофобичен. Корабите на Аида се усещат по-просторни и определено има повече свободно пространство. Бях се зарекла да не пътувам повече с Аида, но определено в този ценови диапазон си струват повече. Всичко друго е отлично. Аниматорите се стараят да забавляват всички и определено няма кл да е скучно на кораба. Дъщеря ми хареса много детския кът и я оставяме почти всеки ден за по час, два да си играе. Басейните са отопляеми, въпреки малкия размер сутрин е празно. Дори в момента само децата ми в него.
Скрит текст:

# 325
  • Плевен
Докато децата са в басейна да споделя впечатления от Коста Фирензе. Това би е първи круиз с компанията, а преди това сме били два пъти на Аида. Корабите, на които сме били с Аида - Прима и Нова са в пъти по-хубави и добре устроени за деца. Обслужването и ресторантите също са на доста по-високо ниво в Аида. Фирензе разполага с един бюфет за вечеря, на който чакаш да бъдеш обслужен и цялата идея за бюфет се губи. Опашките са главозамайващи, ако решиш да посетиш бюфета час след започване на вечерята. Затова предимно в главния ресторант вечеряме. В Аида имаше 4 бюфета и всичко беше доста по-добре организирано и такива огромни струпвания не са се случвали. Фитнесът също е доста малък и клаустрофобичен. Корабите на Аида се усещат по-просторни и определено има повече свободно пространство. Бях се зарекла да не пътувам повече с Аида, но определено в този ценови диапазон си струват повече. Всичко друго е отлично. Аниматорите се стараят да забавляват всички и определено няма кл да е скучно на кораба. Дъщеря ми хареса много детския кът и я оставяме почти всеки ден за по час, два да си играе. Басейните са отопляеми, въпреки малкия размер сутрин е празно. Дори в момента само децата ми в него.
Скрит текст:
Благодаря много за отзива и снимките!
Защо сте мислели вече да не се качвате на Аида? Ние пък, след 8 круиза, моите не искат да чуят за друга компания, освен Аида. Единственото неприятно е езикът, който е пречка да контактуваме с другите гости, но за мен това е плюс, защото прекарваме време заедно със семейството, което в ежедневието се случва все по-рядко заради ежедневните задачи.

jj okocha, ако не си давате вечерта багажа, съвсем спокойно може да си слезете сутринта с него, след закуска. Неудобното е ако трябва да ходите с него в ресторанта. На някои кораби на МСЦ е имало гардероб последния ден и можеш да си оставиш куфарите там, докато закусите. Друг вариант е да помолите за етикети от по-ранно слезане. Правила съм го на рецепция, като обясня, че ще бързаме за полет. Не е имало проблем.

Регистрирали сме и карта, и кеш. Не сме имали проблем с нито едно от тях, нито опити за източване на карти. Имахме само проблем с пакет кафета и безалкохолни, в бройката, но затова се проверяват документите последната вечер.

# 326
на круизните кораби не е ли по-спокойно плаването?, като имам предвид че е доста го-голям от обикновените корабчета
имах едно лошо преживяване на едно малко корабче в бурно (не много) гръцко море, та оттогава не съм се качвала на корабчета ..., а преди това въобще не ми е ставало лошо при плаване ...

# 327
Anyto, точно заради езика, но не поради липса на контакти. 😃 Просто ми идва много 8 дена да слушам немска реч, но явно трябва да преглътна този факт. На Коста аниматорите се стараят на шоу програмите да казват някоя друга фраза на английски и може да разбереш за какво става дума. Докато при Аида това не си спомням да се е случвало, ако се е е било единичен случай. Трябва да ходим да разпитваме, за да може децата да се включат.

desmarch, спокойно е. Поклаща, но всичко е в нормите на нормалното. Възможно е дори да не обърнете внимание.

# 328
Скрит текст:
Благодаря за отзива за Коста Фиренце. Набеляза съм го, цената е добра даже падна  за юли месец, но билетите до Хамбург са с много високи цени и полетите са в деня на качване и слизане. Трябва два дена преди и три след круиза да нощуваме, а това ми е много.
Вие как пътувахте? Мисля си вариант с колата, но с  чакането по границите не знам как ще е.
За пръв път ми се случва да искам да резервирам круиз, а да не знам как да стигна.

# 329

За пръв път ми се случва да искам да резервирам круиз, а да не знам как да стигна.

ivanova 1234,
Аз на ваше място щях да видя за по-евтини полети до някой друг град в Германия. И Уиз, и Раян летят до различни градове, може да се намери някой пасващ като време и цена полет. И от там бих се възползвала от 49 евровия билет за транспорт в рамките на Германия. Този билет ви е валиден в рамките на 1 календарен месец, та може и на връщане да си го ползвате.

Общи условия

Активация на акаунт