КРУИЗИ /Тема 17/

• 60 110
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
Страхотно изглежда Blue Heart

Това за таксите не го разбрах, къде може да се прочете повече?
И за какви такси става въпрос?
Тък като Норвегия не е страна от ЕС при пазаруване на граждани на страни от ЕС в Норвегия, при напускане на страната се възстановява ДДС на стоките над определената сума.

# 376
Знаете ли дали има някаква група за круизи във фейсбук (както групата за почивки в Гърция), където е възможно някой да продава пакет за определена дата? Много съм отчаяна, от не знам колко време търся две места за круиз за средата/края на юли за гръцките острови и удрям на камък...

# 377
Знаете ли дали има някаква група за круизи във фейсбук (както групата за почивки в Гърция), където е възможно някой да продава пакет за определена дата? Много съм отчаяна, от не знам колко време търся две места за круиз за средата/края на юли за гръцките острови и удрям на камък...

Знаем сайтове, които с това се занимават. Защо не си купите от някой сайт?
Или вече са се изчерпали местата ли?
Не ви разбирам съвсем проблема, обяснете по-ясно, може да помогнем.

Ето този е от 23 юли, тръгване от Пирея. Места има.
https://www.kreuzfahrtberater.de/kreuzfahrt-k185340-oestliches-m … ade-piraeus-athen

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 20:52 от meduncka

# 378
  • гр. София
Не знам за такава група, но тук предлагат гръцки острови
https://oceantravel.bg/bg/kruizi/grupi-s-transport-i-vodach/krui … JQJQsoCP39Y4kKaQI

# 379
  • София
По този маршрут някой да е пътувал и да даде отзив?

# 380
  • Bristol
Сега се върнахме от   круиз с  p&o cruises с кораба Iona Норвежки  фиорди от Саутхемптън/ летяхме до Лондон от там трансфер/  . Изкарахме се чудесно! Много красива Норвегия и времето ни беше хубаво. Преди време коментирахме застраховки, нищо не са ни искали.  За първи път пътуваме с тях, доволни сме. При изгодни оферти и подходящи за нас дестинации  пак бихме пътували с тях.  Ако някой има въпроси за компанията съм насреща .

Случайно да сте запомнили, какви екскурзии предлагаха и на какви цени?
Аз гледам през сайта им за фиордите, спрях се обаче на кораба Британия, по-малък е, на половина са броя пътници 🤔
Гледам и друга компания, която тръгва от Нюкасъл, пътниците са малко над 1000, тоест корабът е още по-малък и по-навътре влизат из фиордите. Не знам дали това има значение, определено обаче цената се вдига, ако пътниците са по-малко 😔

За трансфер, P&O предлагат срещу допълнително доплащане пари, които да похарчите на борда плюс трансфер.
Ето това ми излиза на мен:

# 381
Аз гледах допълнителните екскурзии на IONA кораба. Като цените им са сходни с тези, които се предлагат на сушата или поне аз такива намерих. Нашите пристанища са Алесунд, Ставангер, Олден, Хагесунд. Ако ви върши работа мога за тези да ви изкарам екскурзии и цени. Предполагам, че въпреки различния кораб би трябвало да са същите цените на екскурзиите.

# 382
  • Bristol
Аз гледах допълнителните екскурзии на IONA кораба. Като цените им са сходни с тези, които се предлагат на сушата или поне аз такива намерих. Нашите пристанища са Алесунд, Ставангер, Олден, Хагесунд. Ако ви върши работа мога за тези да ви изкарам екскурзии и цени. Предполагам, че въпреки различния кораб би трябвало да са същите цените на екскурзиите.
О, да, благодаря Simple Smile Предполагам ще са същите. Този, който аз гледам, спира на Ставангер, Олден, Флам, Хагесунд.

# 383
  • Варна
Малко време за отговори приятели...
alethea не съм без ангажименти, напротив много са, но при мен всичко се случва в движение на лаптопа. И няма значение къде ще съм.
И си напълно права, че с тези ниски цени/круизи-полети/, по-добре да съм на кораби.
За "гимнастиката" с полетите сега ще ти кажа, имам малко време.

nad_tab Сайтовете ги има на предишните първи страници, и в тая Тема има пренасочване. Ако не ги намираш като се върна ще ти кажа само тях. В случая круиза е тук:
https://www.kreuzfahrtberater.de/kreuzfahrt-k213672-norwegen-spi … tromsoe-reykjavik

Shantal абсолютно си права. Каютата е вътрешна, но очаквам upgrade на 80%.
Разкривам ви една моя практика - когато круиза е Last minute и цената е много ниска, това означава, че кораба не е напълно пълен и upgrade е почти сигурен.
Това ми носи успеваемост около 70-80%, плащам евтина каюта, а получавам скъпа. Така беше и сега до Израел, платих 400, а получих каюта за 1000 с балкон.

Shantal  И още по-права си за "за полетите няма нищо сложно, напротив- дава възможност за по- разнообразна програма"...
Абсолютно точно, колкото повече полети от различни точки, толкова повече видяно...
И ако някой си мисли, че много съм оскъпила круиза с полетите, въобще не е прав, точно обратното.
Полетът ми на отиване до Tromso, струва точно 169 лв./83 евро/ с прекачване в Осло, купих го още в Гърция, като резервирах круиза.
И още нещо, купих същия полет и за 28-06, защото имаше абсолютно същата цена, ако не се лъжа, още я има, че казах на приятели и те купиха.
Засега обратно съм купила само до Осло от Рейкявик, който струва 136 лв. на 27 юни. Не съм решила накъде ще ме отвее вятъра после.

alethea имам вече резервация за MSC Euribia, но е далеч, че първите бяха скъпи.

Успех на всички...Чао...
Последния ни кораб, преди дни:

Здравей Bled, може ли малка подсказка за самолетните билети и компаниите, които си използвала за Рейкявик и Тромсьо...разглеждам круиза 23.07-04.08, цената е ок, но нещо не се справям със самолетните билети. Благодаря!

# 384
Доста са екскурзиите, копирах само някои за ориентир. Ако нещо конкретно търсите, мога да видя екскурзията. Повече от 10 са предложенията за всеки град, като има пешеходни в града, в планината, с корабчета, с бърза лодка, с автобус и по въздух Simple Smile
Experience the Iron Age Stavanger £59
A fascinating, fun and interactive insight into the past.
Hike to Månafossen Waterfall Stavanger £59
Immerse yourself in spellbinding countryside and stretch your legs on this active experience in Norway’s great outdoors.
Stavanger Highlights & Viking Voyagers £62
Discover the stunning sights, beautiful scenery and fearsome Viking heritage of the enchanting city of Stavanger.
Baker’s Paradise and Waffles Stavanger £65
Get a taste of Norway’s beautiful scenery and its delicious food in one easy-going experience.
Lysefjord Cruise and Pulpit Rock Stavanger £95
Take the unmissable chance to cruise through one of the most awe-inspiring regions in the Norwegian Fjords and marvel at the majestic Pulpit Rock.
Lysefjord by RIB Stavanger £105
Ready for the ride of your life? Speed across the serene water of the Lysefjord on a thrilling RIB adventure you’ll never forget.
Pulpit Rock Hike Stavanger £120
A unique opportunity to stand on top of the majestic, 2,000-foot-tall rock formation; Pulpit Rock.
Briksdal Glacier Olden £69
Enjoy a great walk and a close look at the mesmerising glacier.
Beautiful Stryn Olden £60
Enjoy an ever changing panorama of mountains, lakes and valleys.
The Beauty of Nordfjord Olden £85
A relaxing way to enjoy some of the region’s best scenery.
Briksdal Glacier by Troll Car Olden £94
An opportunity to come face to face with the crowning glory of this scenic landscape –the beautiful Briksdal Glacier.
Historic Avaldsnes and Viking Village Haugesund £69
Immerse yourself in Viking life
Hike to Langfoss Waterfall Haugesund £105
To get active and hike up to see the stunning Langfoss Waterfall.
Aakrafjord and Langfoss Waterfall Haugesund  £135
Enjoy an unmissable day in the spectacular Norwegian countryside.

# 385
  • Bristol
Много благодаря, gmm! Исках да се ориентирам за цените, колко допълнително да си приготвя. Много ми е полезна тази информация 🤗

# 386
Mного искам да резервирам круиз от/до Дубай, обаче WIZZ летят от/до Абу Даби. Питането ми към пътувалите до Дубай как се придвижвахте от/до Абу Даби (и съптветно приблизителна цена) или тогава пътуваха до Дубай.

# 387
Mного искам да резервирам круиз от/до Дубай, обаче WIZZ летят от/до Абу Даби. Питането ми към пътувалите до Дубай как се придвижвахте от/до Абу Даби (и съптветно приблизителна цена) или тогава пътуваха до Дубай.
Може да погледнеш полети с FlyDubai или круиз с тръгване Аби Даби. Иначе декември 2019 бяхме на круиз с тръгвахме от Аби Даби като кацнахме в Дубай. Използвахме частен трансфер с микробус. Бяхме 4 възрастни + 2 деца. Цената беше под 100 долара за посока, но беше отдавна и не помня с точност. Бяхме резервирали през Viator, ако не се лъжа. Правиш запитване и те ти оферират цена.

# 388
[/quote

Ние резервирахме круиз от Дубай с Коста Тоскана, ще летим от Букурещ с Flydubai, кацат в Дубай, мисля, че има полет от София с тях.

# 389
Здравейте,
Някой по-опитен би ли изказал мнение за това предложение: https://aratour.bg/%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB/aidablu/607/12
Почивка в AIDAblu
Програма: Корабът на мечтите - Коледа и Нова година в Индийския океан
Интересувам се за 2ма възрастни и дете на 8г. и дете на 3г.
Никога не сме опитвали круиз до сега. Нито сме ползвали тази агенция
Бихме ли били неприятно изненадани и за какво да внимавам?

Общи условия

Активация на акаунт