КРУИЗИ /Тема 17/

• 60 078
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
  • Русе
Здравейте,
Бих искала да попитам тези, които са тръгвали на круиз от Генуа, кой е най-добрия начин да се придвижим от Милано Бергамо до Генуа? Резервирах хотел много близо до пристанището.
Също така ще се радвам ако споделите и мнения/впечатления от круиз Френска Ривиера - Генуа, Ла Специя, Рим (Чивитавекия), ден на море, Палма де Майорка, Барселона, Кан, Генуа. Кораб - MSC Seaview 😊

Още един глас за Flix bus. Много удобно и бързо. Задължително билети предварително.

Относно пристанищата -  Ла Специя - има безплатен автобус от кораба до изхода на престанището,
после пеша около 20 минути до гарата и от там Чинкуе терре. Много красиви селца, но трябва да прецените кои да посетите, тъй като за 1 ден времето стига за 2-3 и то с доста стегната организация.

Палма де Майорка - стигнахме с градски транспорт до  центъра - Царския дворец Алмудена (Палау де Алмудана) , Катедралата „Ла Сеу“. Испанското село не си заслужава!

Барселона- пристанището е доста далече за ходене пеша - има шатъл бус от самото пристанище, който  спира почти до статуята на Колумб. След това по желание може да се направи разнообразна програма.
Тъй като сме били друг път в Барселона заложихме на лежарно мотане из центъра пеша.

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 22:28 от BOSS SAMORAI

# 421
Благодаря за бързите отговори.
Проверих Flix Bus, но часовете за тръгване са неудобни за нашия полет, защото кацаме в 18:50, а има автобус в 18:30 и после чак в 22:05 часа. Очаквах да са през час Sad

# 422
Все не остава време да разкажа за нашия круйз 5 гръцки острова и Кушадъса с Оушън травел.
Доволни сме, въпреки че времето не беше с нас и ни валя на Санторини...Wink
Екскурзии не сме купували никакви, ползвахме само тази в Кушадъса до Ефес - тя си беше безплатна към офертата. Пакет с напитки за 114 евро не сме взимали. Ако обаче пиете кафета, алкохол и т.н не е лошо да се вземе пакета, тъй като в него влиза и екскурзия до Ия ( иначе е 89) евро. Бирата беше примерно 6 евро и за пиячите в компанията беше по-добре с пакет.Напитки имахме единствено по време на храненията - закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря. Ако вземете пакета можете постоянно да консумирате. Коктейлите над определана сума се доплащат дори и с пакет.
На Родос сами отидохме с Автобус до Линдос, хареса ни много. На връщане взехме такси за около 65 евро ( бяхме 5 момичета, но ни качиха в 1 кола), защото искахме да имаме време в Дютифрии-то, но не беше нещо особено и цените са еднакви във всички Фриита. На Патмос не сме ходили до пещерата...беше най-скучния остров като цяло. Санторини щяхме да идем с автобуса до Ия, но закъсмяхме със слизането и като цяло Кораба закъсня и се разходихме в Тира. Нямат особена разлика 2те селища по думи на останалите пътници. Ефес...екскурзоводката беше много зле. На по-безинтересно водене на беседа не бях присъствала. Миконос надмина очакванията ми, изллючително китно и готино островче. Ако някой се интересува може да пита, ще отговоря с радост. Смятам, че ако сте стегната група съвсем спокойно може да си организирате сами екскурзиите, а не да плащате по 90 евро за....нищо Wink

Доволна ли сте от "Ocean travel"? Бях се спряла на сходна на вашата почивка,но нямаше места. Хареса ли Ви круизният кораб и самата организация? Баха ли коректни?

# 423
Здравейте, оглеждам се за първи круиз, но не мога да се ориентирам - при конфигурация 2 възрастни и тийн на 15г., две каюти ли трябва да резервирам? Благодаря предварително!

# 424
  • Sofia
Здравейте, оглеждам се за първи круиз, но не мога да се ориентирам - при конфигурация 2 възрастни и тийн на 15г., две каюти ли трябва да резервирам? Благодаря предварително!

Може и една, зависи от кораба и наличните каюти.

# 425
  • в света на илюзиите
Здравейте, връщам се назад в темите да чета, но да питам някой, който е ходил на круиз Норвегия, Фарьорски острови, Исландия моля да си признае YumBlush, че имам много въпроси. Букнахме круиза спонтанно от NCL -NORWEGIAN STAR, че беше на добра цена, но е от 4.8. и нямам много време за ровене в интернет.
Благодаря на отзовалите се предварително:sparkling_heart:

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 10:09 от Justy*

# 426
Здравейте, ние се върнахме от круиз Норвежки фиорди с P&Ocruises от Саутхамптън. Отначало времето беше ветровито и имаше вълни в Северно море и затова пропуснахме първия порт в Ставангер и отидохме направо в Алесунд. Там се разхождахме самостоятелно и се качихме до хълма с наблюдателната станция. Беше хубава разходка с гледка от високо, достатъчно като за един ден. На следващия ден бяхме в Олден. Имахме резервирана екскурзия до гледчера, която аз силно препоръчвам. Всъщност ни закараха в подножието на един хълм, откъдето всеки сам се изкачи до езерото с гледчера. Природата там беше приказна, отвсякъде водопади, буйна река, син гледчер, езеро с огледален ефект, зеленина. Там може също да се качиш на лифт за гледка от високо, но на нас не ни остана време и желание за това. Последният порт беше Хагесунд, където пак се разхождахме в градчето самостоятелно. По принцип летяхме до Лондон Станстед и оттам с влак до Саутхамптън. Корабът беше хубав, с леки забележки по обслужването. Това е накратко, ако някой го интересува нещо по-подробно съм насреща Simple Smile
P&Ocruises ни дадоха писмо за пропуснатия порт за пред застрахователите, но тук ни отрязаха, че не покривали такива щети.

# 427
  • Малка къщичка - близо до морето!
Здравейте, дали някой от групата е буквал круиз от този сайт
https://www.cruisedirect.com/ ?
Много голяма разлика в цената ми дава на един и същи круиз с https://www.seascanner.com/

https://www.seascanner.com/booking-request?step=options&reise=20 … 8718-a3b88aec74fc  - тук цена за двама във вътрешна кабина е : - 7318 евро - 14280 лв.

и това

https://book.cruisedirect.com/web/booking/checkout.aspx?brn=WEB2 … mmwgiajxdon344576 - тук цената за двама, за същия вид кабина е: 5233 $ - 9160 лв.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 13:36 от мама на Ваньо и Ники

# 428
  • София
....По принцип летяхме до Лондон Станстед и оттам с влак до Саутхамптън. ....
Аз не намерих директен влак от Станстед. Може ли да споделите кой влак ползвахте?

# 429
....По принцип летяхме до Лондон Станстед и оттам с влак до Саутхамптън. ....
Аз не намерих директен влак от Станстед. Може ли да споделите кой влак ползвахте?

Няма директен влак, с прекачвания е. Един влак от летището до центъра на Лондон, после метро до друга ж.п. гара и съответно влак до Саутхамптън. Ние сме двама възрастни с малък куфар и раници, т.е. с малко багаж. Ако има деца и повече багаж е сложно с влака. Но не е невъзможно Simple Smile.

# 430
  • в света на илюзиите
Благодаря gmm Flowers Hibiscus Нашият маршрут е: Тромсьо, Харстад , в открито море, Олден, Леруик (Шетландски острови), Торсхавн (Фарьорски острови), Джупивогур, Сейдисфьордюр, Акурейри, Исафьордюр, Грундарфьордюр, Рейкявик
В Олден откъде ви беше резервирана екскурзията? Корабните са скъпи, търся местни фирми и в Норвегия, и в Исландия. Намерих за Исландия една - FAB travel, но искам да намеря и други да им сравня условията и цените, разбира се.
Интересува ме как става придвижването в различните портове. Търся и вариант (по-евтин) за отиване до Тромсьо. Благодарна ще съм за всяка информация.

# 431
  • София
Няма директен влак, с прекачвания е. Един влак от летището до центъра на Лондон, после метро до друга ж.п. гара и съответно влак до Саутхамптън. Ние сме двама възрастни с малък куфар и раници, т.е. с малко багаж. Ако има деца и повече багаж е сложно с влака. Но не е невъзможно Simple Smile.
Има по-лесен вариант - без метро. Автобус до Виктория коуч и на 100 метра е Виктория стейшън, откъдето е влака до Саутхемптън.

...В Олден откъде ви беше резервирана екскурзията? ....
Norway Excursions AS е фирмата, от която си купихме екскурзията, но я букнах през Трипадвайзер - 165 долара за двама.

# 432
Благодаря gmm Flowers Hibiscus Нашият маршрут е: Тромсьо, Харстад , в открито море, Олден, Леруик (Шетландски острови), Торсхавн (Фарьорски острови), Джупивогур, Сейдисфьордюр, Акурейри, Исафьордюр, Грундарфьордюр, Рейкявик
В Олден откъде ви беше резервирана екскурзията? Корабните са скъпи, търся местни фирми и в Норвегия, и в Исландия. Намерих за Исландия една - FAB travel, но искам да намеря и други да им сравня условията и цените, разбира се.
Интересува ме как става придвижването в различните портове. Търся и вариант (по-евтин) за отиване до Тромсьо. Благодарна ще съм за всяка информация.
Екскурзията резервирах от кораба, беше 69 лири. Аз като търсих ми излизаха подобни цени и на местните агенции. Всъщност се ползва само транспорта от кораба до пътя за гледчера и евентуално някое такси ако излиза по-евтино. До лифта е по- лесно, там има шатъл до лифта от пристанището и не е необходимо нищо предварително да се купува. Корабът спира на центъра на селцето.

# 433
# 434
Преди 10 дни се прибрахме от круиз , тръгващ от Саутхемптън, с кораб Iona,
на  P&O Cruises, беше фантастично . Пристигнахме предния ден в Саутхемптън, преспахме 1 вечер в хотел  Room2 Southampton Hometel, препоръчвам го с две ръце. Изключително близо е до терминала, от който тръгва кораба.
Пътувахме до Лондон, Лутон,  със сутрешния полет на Уиз ер. Оттам с автобус на National Express до Виктория коуч стейшън, където се прехвърлихме на автобус на  NE за Саутхемптън. Двете автогари в Лондон са една до друга, от двете страни на една улица. Точно зад спирката на заминаващите автобуси има малък, много приятен парк.

Общи условия

Активация на акаунт