Тунис /Тема 2/

• 94 580
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
milenaka, много точно написано. Защо в предварителната информация на ТА се записват удобни часове за полет? Маркетингов трик за привличане на клиенти.

# 166
  • Beyond the Frontiers
Много ясно обясних казусът със смяна на часовете.

Във всеки договор и в предварителната информация към него ясно е указано, че часовете са само приблизителни/ първоначални като информация, че крайните часове ще бъдат препотвърдени.
Законът за туризъм позволява промяната и тя не е нарушение. Така че договорът не се нарушава.

Клиентът плаща за брой нощувки, туроператорът също плаща за брой нощувки на хотела. Ако смятате, че някой печели, като е по-късен полета, грешите.
Слотовете за кацане се договарят от авиокомпанията с конкретните летища. Промените също.

# 167
  • Пловдив
Здравейте момичета, включвам се и аз с въпрос. Резервирах почивка в Тунис чрез Алиса турс, препоръчвана от доста от вас като коректна фирма. Сега обаче, ката ви изпратиха документите виждам, че договора ми е с Емералд, за които има основно негативни мнения и които аз избягвах заради това. Някой знае ли дали не са една фирма или незнам, да предлагат техни пакети....това определено ме притесни и незнам дали да търся други или да плащам.

# 168
Аз миналата година бях с Емералд, и с Алиса турс, като нямах никакви проблеми. Даже напротив - на моите проблеми беше отговорено адекватно и навреме. Винаги, при всички туроператори, могат да възникнат промени и лоши обстоятелства.

RRRP, предлагат техни пакети, както и още много други агенти. Не разбрах защо реши, че има заговор 😊 В крайна сметка при избор на хотел си има информация относно чия е програмата.

# 169
Ами те негативните мнения са основно заради разписанието на полетите и екскурзиите на руски. Аз други не съм срещала. Някъде четох, че туристите на Абакс ги настанявали в по-хубави стаи. Малко прекалено ми идва. Спомням си преди много години, когато за първи път резервирах в Дюни /сумата си беше доста/, имаше негативен коментар, че хавлиите в банята били много малки.
Не вярвайте на всичко, не се настройвайте предварително! За други резервации ще му мислим!😉

# 170
Точно с Емералд пътувахме за Тунис и не сме имали никакви проблеми.Не се настройвайте негативно , всичко ще е точно.

# 171
  • София
Да изкажа и аз в какво се състои негативното ми мнение към Емералд.
Ще започна с това, че преди може би 10 год. бяхме излъгани от тур оператор, даваха ни по телевизията, последваха дела, от които освен разкарване до съда не последва нищо. Та по същество:  март месец платих почивката ни през Емералд- дружелюбни по телефона в момента в който платих аванса получих фактура, договор и всички изискуеми документи. От полученото потвърждение от хотела установих, че датата на раждане на мен и съпруга ми са грешни, обадих се поправиха и така. Дойде време за окончателно плащане, без напомняне от компанията си го платих, минаха седем дни от плащането, а от Емералд не получавах нищо. Реших да изпратя копие от платежното нареждане, чак 5 дни по- късно получих фактура за полученото плащане. Междувременно получих мейл, че дължим горивни такси, платих и тях, а други документи така и не получавах. В крайна смета реших да напиша мейл, кога се очаква да получим ваучер, фактура някаква информация за предстоящото ни пътуване. На следващият ден получих отвратителен мейл, в който ми беше казано, че информация изпращат 5 дни преди полета. И да точно на деня получих, но…….бордни крати се получават на летището и два часа преди полета ще има представител на Емералд, който ще ни насочи. Представител на Емералд нямаше, или ние не видяхме такъв. Пристигнахме в Тунис, а ние не знаехме на къде да тръгнем и какво да правим, попитах и ни насочиха към руско- говоряща представителка на която показахме ваучера си и тя ни насочи към автобус 3. Имаше още три автобуса с номер 3,  но в крайна сметка открихме нашия и се настанихме. В автобуса с нас пътуваше много симпатично момче представител на Емералд, говореше на руски, но аз съм от последното българско поколение, за което руския беше задължителен. През цялото време на пътуването ни информираше, че на следващият ден в 11 ч. В лобито на хотела ще е срещата ни с мисля Наталия беше- представителката на Емералд в хотела. Ееее, на следващият ден в 10.45 всичките 8 българи бяхме в лобито, а тя успя да се появи в 11.45. Разказа ни набързо за екскурзиите и почна да ни дава зор да избираме, нямала време чакали я и в други хотели. То и ние я чакахме един час, но зор не й дадохме, е в крайна сметка екскурзия никой от нас не си купи. Имам и още да разкажа за връщането ни,но то е за летището и не каса Емералд.

# 172
Записвам си Емералд никога! Тези хора за 10 години не са ли научили, че българите не говорим руски, а български език? Rolling Eyes

# 173
  • Beyond the Frontiers
Vangobi, извинявам се. Предполагам случката от преди десет години е с друга фирма нали?
Защото както е написано излиза че е с Емералд.
Знам, че ще прозвуча като техен защитник, но:  получили сте документите при аванса; грешката е коригирана; получили сте втората фактура ( срокът за издаване е 5 дни и няма нарушение, а фактурата принципно не е задължителен документ и се изпраща при желание на клиент); документите за пътуване при всички туроператори се получават 5-6 дни преди пътуване; за чартърите няма предварителни бордни карти, издават се на летище; точно Емералд имат представител на летище винаги, негов телефон има в информацията за пътуването, но за почивките не се събирате като група и никой не ви отбелязва по списъци и това важи за всички туроператори - т.е. има представител за да съдейства при проблем и клиентът има негов телефон.
Недостатък е, че явно не ви е обяснено предварително, какво се случва след пристигане...
Комуникирам си с част от руските им представители на място...и оплакванията са подобни на вашето. Даже мисля, че конкретно за тази дама пускахме жалба с мой клиент...

Записвам си Емералд никога! Тези хора за 10 години не са ли научили, че българите не говорим руски, а български език? Rolling Eyes
Малко пресилвате нещата и тръгвате по друга плоскост. Представителите говорят и английски.

# 174
  • София
Galactic Voyager, о да с друга фирма беше. Не съм искала да прозвучи така, идеята ми беше, че веднъж вече сме били измамени и малко или много си остава притеснението. За останалото сте права- получихме всичко, но за човек пътуващ за първи път с тях информацията, която дават е малко и недостатъчна.

# 175
  • Beyond the Frontiers
... информацията, която дават е малко и недостатъчна.
Да. Това често го чувам.

Плюс, някой от представителите на място...

Хубави, лоши, те са най-големите на пазара за Турция, а вече и Тунис и Египет.

# 176
Vangobi, ползвахте ли екскурзии от хотела?  Всякакви подробности са ми от полза, може и на лични. Заминаваме за Джерба след седмица. Настроила съм се за море, но ми се иска поне 1-2 екскурзии да направим. Тези на острова твърдо ще са от хотела, с такситата съм наясно, за Сахара повече ме вълнува.

# 177
  • София
Vangobi, ползвахте ли екскурзии от хотела?  Всякакви подробности са ми от полза, може и на лични. Заминаваме за Джерба след седмица. Настроила съм се за море, но ми се иска поне 1-2 екскурзии да направим. Тези на острова твърдо ще са от хотела, с такситата съм наясно, за Сахара повече ме вълнува.
Не така и не проверих какво предлагат в хотела. Бяхме тръгнали точно с идеята за море и почивка. Чудехме се за трите столици, но се отказахме. Вземете задължително репеленти и машинки за комари, както и разклонител. Прочетох тази препоръка тук и бях благодарна за нея.
 Незабравима почивка ви пожелавам, аз бих отишла отново. 😊

# 178
  • Стара Загора

Здравейте, в кой хотел ще сте на Джерба?

# 179
В Royal Karthago Resort & Thalasso. Да не сте по същото време на острова? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт