Тунис /Тема 2/

• 96 393
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Вече се прибрахме в България и искам да напиша по подробен отзив, главно за да съм полезна на семействата с малки деца, които се колебаят дали дестинацията е подходяща.
Ние пътувахме в компания с деца 2,3, 6 и 9. Стомашни и каквито и да е здравословни проблеми не сме имали. Изхранването е  разнообразно, и изпълнява горе долу българските очаквания за 5 звезди, както писах по-горе. От туристи в други хотели: повечето гости на 5 звездни хотели са доволни. За другите категории чух повече негатив..... Още на летището раздават предплатени карти за разговори и интернет, но ме сме ги ползвали, защото в хотела имаше добра връзка навсякъде, включително в стаите, откъдето съпругът ми работеше успешно. Пари обменяхме в хотела. Долари сякаш вървят по-малко за сметка ма еврото. С карта може да се плаща също, както и в бг-в по-цивилизованите магазини, молове и т. Н. Включихме се на две организирани екскурзии и две си направихме сами. За зоопарка писах, на децата им допадна много, макар да чух оплаквания, че няма много животни, или че не се вижда нищо особено, защото посещението е през деня и към обяд и повечето животни спят на сянка. Посетихме и трите столици, децата с удоволствие изследваха руините на Картаген, разгледаха бяло-синия град Сиди бу саид, ядоха мекици, фрешове, сладоледи, без каквито и да е проблеми.екскурзиите бяха на руски/английски, с български преводач за трите столици.... Сами ходихме до медината в Сус, детето много  хареса една къща музей и пазара. На тази екскурзия бях без половинката, с едното дете, взехме си такси сами, отношението е изключително почтително дори, ако откажете на учтивото "мадам", никой не настоява. Няколко пъти питахме за посока всички бяха супер вежливи. Тунис е много автентична дестинация, която още не е излъскана, ням ги и европейските ограничения и затова ми се стоеи много подходяща за децата,които на воля пипаха, разглеждаха и изследваха, без да се налага непрекъснато да обяснявам не пипай тук и там. Изобщо всички са много толерантни към децата и им се радват.
Плажовете са малко спорна тема, пътувайки видях прекрасни плажове с бистра вода, особено в Ясмин Хамамет, и центъра на Сус. Ние бяхме в Порт ел Кантауи, където е по ветровито и се събират водорасли. Въпреки това след първите дни мътилка водата се избистри, и ако минете отвъд пласта водорасли, къпането е приятно, а водата около 28-29 градуса,за съжаление деца не се престрашиха и играха в басейните и на детската площадка. Последния ден с 6 годишното се качихме и на парашут, теглен от моторна лодка, имаме чудесни снимки, клипче от gopro и прекрасно изживяване, без ограничения във възрастта (от 3 години нагоре).
Относно сувенири, до нашия хотел имаше Али Баба център за сувенири, който ни беше силно препоръчан, но най хубавите сувенири намерихме в зоопарка и на летището преди чекина. Ако харесвате излъскани и  луксозни дестинации, Тунис не е за вас, ако сте склонни на известен компромис и сте по-приключенски настроени, ще си изкарате страхотно.

# 436
Ноември месец подходящ ли е за Тунис?

# 437
Летен полъх, според мен няма да можете да св къпете нито в морето нито в басейните, и тъй като за моя вкус и по мои впечатления анимацията и напитките не са им много силни, няма да има какво да правите, освен ако всеки ден не сте на екскурзии....

# 438
  • Beyond the Frontiers
Ноември месец подходящ ли е за Тунис?

Ако коментираме вариант от България, няма такъв за ноември.
Иначе определено си есен и няма да става за плаж. Гледам, че англичаните обаче си ходят. Топличко е като сравнение за тях.

# 439
Здравейте. Бяхте оставили телефон на шофцор, свързах се с него и според изискванията ни предложи двудневна програма, включваща: Тунис Картаген, Сиди бу Саид, зоопарка, берберското село Такроуна и  Зриба и Загуан, водните храмове. За двама ни предложи 160 евро. Как ви се струва цената?
Галактик, беше казала, че в хотел Диар Лемдина може да посетим шоуто 1001 нощи. Безплатно ли е и близо ли е до хотела?

# 440
neli_20,
на нас ни взе 65 евро за 3ма - Тунис, Картаген, Сиди бу Саид, но ние бяхме 8 човека общо.
В крайна сметка от ТА само за един е 60 евро.
Струва ми се нормална цена за двудневна екскурция, но може да го попитате дали може да свали.

# 441
neli_20,
на нас ни взе 65 евро за 3ма - Тунис, Картаген, Сиди бу Саид, но ние бяхме 8 човека общо.
В крайна сметка от ТА само за един е 60 евро.
Струва ми се нормална цена за двудневна екскурция, но може да го попитате дали може да свали.
Мога и да опитам поне на 140. Писах и на други, дадоха цена около 200 евро.
Има ли някакви интересни специфични неща, които може да си купим?  Simple Smile

# 442
Ами да, питайте го, все пак ще го ангажирате за 2 дни, може да ви смъкне.
Питаш от конкретни места какво специфично да си купите или принципно?
Аз ще ти кажа на мен какво ми направи впечатление, че се купува:
1. Кърпи - предлагат ги и минаващите по плажа, стават за всичко за пясъка, за да се загърнете, да си постелите на леглото.
2. Ако си имате някаква традиция  - примерно от местата, които посещавате да си купувате сувенир - може малка картина или чиния с рисунка на Тунис.
3. Лъжици от маслиново дърво с рисунка или надпис Тунис. Може и друго да е не лъжица.
4. Подправки - ако обичате.
5. Плюшени камили - много си купуваха.
6. Има хубави кожени портмонета, несесерчета и др. подобни - оглеждайте ги разбира се. Има и кожени чанти, раници и сакове, които също не са скъпи.
7. Местните сладки (сега не мога да се сетя как се казваха), халва, фурми.
8. Арганово масло. Има изобилие от всякакви масла.
9. Имат хубави сапуни също.
10. Местните им рокли/роби. Има много красиви. Внимавайте обаче, че има и изкуственяци.

# 443
  • София
Аз бих добавила и крем от охлюв и масло от кактус.

# 444
Ехаа, записвам си момичета. Благодаря ви

# 445
Здравейте, и нашето време за пътуване наближи - на 23.09. летим за Джерба - хотел Сентидо beach, препоръчан от туристическия ми агент, с прочетени добри отзиви, така че за местонахождението ми, очаквам добра почивка. Но, имам и някои практически въпроси, които може би не са толкова различни от другите хотели, и ще бъда благодарна на всеки, който ми отдели време за отговори /ще се опитам да ги систематизиран/.

1. Който е летял с чартър на BG Air - има ли кетъринг на борда - платен, безплатен, вода, сандвич, кроасан /и за лукс - чаша вино, платено, разбира се/.

2. На Джерба има ли комари /мъжът ми е 0-лева група и е пиршество за тях, което означава - Аутан, машинка, противоалегрично/.

3.  Минерална вода - зарежда ли се всеки ден, в какво количество, може ли от различни места в хотела да си вземеш вода за пиене.

4. Бакшишите - знам, че в хотела се обменя валутата, която имаш, но тъй като имам "изостанали" 15-ина долара х 1, ако нямам дребни от обмяната, мога ли да оставям или давам - камериерки, пиколо, или където трябва по преценка - долар, два, но не в динари.

5. Относно интернета - прочетох, че в хотела има навсякъде, за мен стаята е важна, и то за елементарно ползване и ще изчакам на място да видя как са връзките.

Ще бъда много благодарна, ако ми споделите вашето мнение, по принцип, разбира се, защото знам, че от хотел до хотел има разлика.

Извън практическите въпроси, тъй като преди доста години /преди Арабската пролет/, имахме прекрасно екскурзионно пътуване на материка/, сега отиваме просто за почивка. Който иска и може - не пропускайте Сахара - с нощувка там, когато ние бяхме видяхме и Соленото езеро, и много други неща, сега не знам как е, но виждам, че от Джерба е по-близо, т.е. спестява се доста път.

Сега, ние се записахме само за полудневна обиколка на острова /без алигаторската ферма, не ми е толкова интересно/, искам все пак да усетя нещо друго от по-старата история на мястото, малко от тази атмосфера на острова, дали ще бъде така, ще видим.

А, и приемам съвети за малко шопинг - добра козметика /без арган и есенции/, при предишното ни пътуване купихме прекрасни ленени, апликирани с цветя /3D/ покривки за маса /отново би било добър подарък/, някакви красиви чинии за стена - но всичко това е относително и като вкус, и като място, където бихме могли да бъдем при тази обиколка. Другите неща, за които питам са по-важни.

# 446
На мен много ми допаднаха плетените им кошници, вече им минава сезона в българия, но видях много симпатични и качествени модели, при това с добри ципове и закопчалки, обърнете внимание на тези детайли, защото има много уж кожени но с много лоша изработка и ниско качество...
Допълвам за континенталното Сентидо- в едната посока нямаше кетеринг, в другата - само вода, очаквайте закъснения и на двата полета. Кетеринга беше доста зле бейк ролс и севън дейс, но може и да имат някой изостанал от предходен полет сандвич.

Долари май няма къде да обменят, макар че ме съмнява.... При нас, на континента нямаше комари, предполагам пръскат доста активно, иначе ня мога да си го обясня...
Минералната вода, при нас беше на поискване, неограничено от всеки бар/ресторант уж трябваше да зареждат, но не се случваше на практика

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 23:52 от Солена Луна

# 447
  • Стара Загора
Здравейте, и нашето време за пътуване наближи - на 23.09. летим за Джерба - хотел Сентидо beach, препоръчан от туристическия ми агент, с прочетени добри отзиви, така че за местонахождението ми, очаквам добра почивка. Но, имам и някои практически въпроси, които може би не са толкова различни от другите хотели, и ще бъда благодарна на всеки, който ми отдели време за отговори /ще се опитам да ги систематизиран/.

1. Който е летял с чартър на BG Air - има ли кетъринг на борда - платен, безплатен, вода, сандвич, кроасан /и за лукс - чаша вино, платено, разбира се/. - да, има платен кетъринг, чипс, бейкролс, кроасани.

2. На Джерба има ли комари /мъжът ми е 0-лева група и е пиршество за тях, което означава - Аутан, машинка, противоалегрично/. - нас не ни ухапа нито един комар, бяхме от 26.08.23 до 02.09.23.

3.  Минерална вода - зарежда ли се всеки ден, в какво количество, може ли от различни места в хотела да си вземеш вода за пиене. - бяхме в хотел Фиеста Бийч, всеки ден зареждаха в хладилника в стаята по 3-4 шишета вода от 1,5 литра.

4. Бакшишите - знам, че в хотела се обменя валутата, която имаш, но тъй като имам "изостанали" 15-ина долара х 1, ако нямам дребни от обмяната, мога ли да оставям или давам - камериерки, пиколо, или където трябва по преценка - долар, два, но не в динари. - да, може да давате по 1$.

5. Относно интернета - прочетох, че в хотела има навсякъде, за мен стаята е важна, и то за елементарно ползване и ще изчакам на място да видя как са връзките. - в нашия хотел имаше добър нет в стаята.

Ще бъда много благодарна, ако ми споделите вашето мнение, по принцип, разбира се, защото знам, че от хотел до хотел има разлика.

Приятна почивка!

# 448
Да, плетените кошници, за които Солена Луна пише и разни други подобни плетени чанти също са много красиви и хубави, аз съжалявам, че не си взех. И да, кожените изделия е възможно да не са от най-доброто качество.
Ще видите също едни масови кожени чехли, които не са скъпи, но имайте предвид, че не са нещо уау, а хубавите, са малко по-скъпи.

# 449
  • Beyond the Frontiers
Аргановото масло не е тунизийски продукт. Жасминовото е типичния.

Предвид цените на спрейовете и машинките за комари по туристическите райони, вече нося от БГ винаги.

Общи условия

Активация на акаунт