Тунис /Тема 2/

• 96 389
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
  • София
jfjallen допълвам, че в самолета има и вино, малки бутилки , спроед мен 200 мл, платени разбира се. Относно комарите, задължително си вземете машинки за в стаята +аутани спрей. Мъжът ми се подува, хапят го адски /даже се шегуваме, че щом той е в стаята няма нужда от машинки, защото всички комари са при него/ и той ттвърдеше, че има комари. Мен не ме хапят и не мога да кажа, но той усърдно пръскаше вечер аутан и махинките не ги вадехме от контактите. Мин.вода дават на всеки бар в хотел ако поискаш бутилки, за да си заредите стаята. Ние не бяхме в Джерба, а в Хамамед, но интернета беше супер. Имаше включително на плажа, басейна, стаите. Аз си купувам винаги от всяко посетено място гривни и колиета, местни , ръчни /често мънистени или камъни/, сувенирни маски /обикновено са кожени, забрадено лице на жена/. Децата взеха аметисти, пустинни рози...има доста красиви.

# 451
Аргановото масло не е тунизийски продукт. Жасминовото е типичния.

Предвид цените на спрейовете и машинките за комари по туристическите райони, вече нося от БГ винаги.
Галактик, дали може да ми кажеш повече за шоуто 1001 нощи? Беше споменала, че може да го посетим, в хотел Медуна Диар Лемдина. Заплаща ли се?

# 452
Здравейте, изчетох цялата тема, търсих и с търсачката, но никъде не намерих нито 1 отзив за Magic Hotel Manar. В сайта на абакс е описан като 5 звезден, в други сайтове 4. Някой дали има някакви впечатления?

# 453
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, изчетох цялата тема, търсих и с търсачката, но никъде не намерих нито 1 отзив за Magic Hotel Manar. В сайта на абакс е описан като 5 звезден, в други сайтове 4. Някой дали има някакви впечатления?
Официалната категоризация е 5. Нов хотел е по програмите. Няма много туристи, които да сме пращали там.

# 454
Официалната категоризация е 5. Нов хотел е по програмите. Няма много туристи, които да сме пращали там.
Мерси, ще дам отзиви тогава. Импулсивно го резервирах, надявам се да е поне на ниво Египет 😀

# 455
  • Beyond the Frontiers
Мерси, ще дам отзиви тогава. Импулсивно го резервирах, надявам се да е поне на ниво Египет 😀
Ааа, кой хотел в Египет?
Единственото общо между Египет и Тунис е, че са в Африка....

# 456
Ааа, кой хотел в Египет?

И аз така четох, но ме хвана яд че изпуснах офертите за Египет и реших Тунис да е 😀 в charmillion club бяхме, доволна съм, но впредвид че за Тунис плащаме двойно се надявам поне да са на едно ниво

# 457
  • Beyond the Frontiers
Ааа, кой хотел в Египет?

И аз така четох, но ме хвана яд че изпуснах офертите за Египет и реших Тунис да е 😀 в charmillion club бяхме, доволна съм, но впредвид че за Тунис плащаме двойно се надявам поне да са на едно ниво
Не искам да съм лош пророк. Но не, за мен не са на едно ниво...
Все пак Тунис има едно сериозно предимство - плажът. На Чармилион си е корал, а в Тунис си е пясък, пясък...
Ще ми е интересно да чуя вашето мнение след почивката.

# 458
  • Някъде в Европа...
Ааа, кой хотел в Египет?
А ако трябва да степенуваме между Египет и Тунис, коя води?

# 459
Ааа, кой хотел в Египет?
А ако трябва да степенуваме между Египет и Тунис, коя води?

По какво да води? Забележителности, храна, либералност по отношение на религията, ниво на хотелите, плаж, подводен свят, дълъг сезон, температура извън нашето лято? Много зависи за какво отивате, понеже са различни дестинации и както е казала Галактик - общото е, че са в Северна Африка. Иначе дори арабският им е доста различен.

# 460
На мен Египет и Тунис ми се сториха доста сходни... Само, че в Тунис ги няма супер луксозните египетски хотели, но ако не сте били в такъв, не мисля, че ще има особена разлика....и Тунис и Египет са доста либерални религиозно, а без да обиждам, навсякъде извън големите градове и туристически центрове си е кочинка..... Плажовете на тунис са по-хубави, но пък нямат кораловите рифове.... По отношение на хотелите, за мен Египет повече отговаря на очакваното ниво, примерно 3 звезди са си 3,а до колкото разбирам в Тунис са ок основно 5 звездните хотели,другите с компромиси.... в тази връзка не бих резервирала хотел, който е описан веднъж като 4 и веднъж като 5,за мен това означава, че нещо му куца....генерално когато съм извън Европа винаги взимам 5 звезди, за да сум сигурна, че ще получа някакъв минимум от услуги, които очаквам. Приказките за по ниски категории, които отговаряли на по-високи в бг, често завършват с разочарование

# 461
Ааа, кой хотел в Египет?

Не искам да съм лош пророк. Но не, за мен не са на едно ниво...
Все пак Тунис има едно сериозно предимство - плажът. На Чармилион си е корал, а в Тунис си е пясък, пясък...
Ще ми е интересно да чуя вашето мнение след почивката.
Ами и на мен ми е интересно, ще видим 😀 гледах в букинг са с много близка оценка и двата хотела, е TripAdvisor са 4.5 от 5 и двата. Направи ми впечатление че доста от хотелите в Тунис в букинг са с оценка 6-7, много рядко някой хотел е с по-висока оценка. Така или иначе исках да си хо отбележа като посетена дестинация, ако не ни хареса на пролет пак в Египет 😀

# 462
Здравейте,

Остават ни няколко дни до пътуването към Джербa Thinking Чудим се с телефоните какво да правим, четохме отзиви за хотела, че интернет само в лобито и то е слаб, а вероятно ще ни се наложи да напишем по някой и друг работен мейл докато сме там... Взимали ли сте си сим карти от летището и какви са цените?
Също така каква валута препоръчвате, долари, евро, или там да си сменим лева в динари, четохме, че само на летището се случва това..?

# 463
Сменя се във всеки хотел, с евро можехме да плащаме директно около хотела, иначе всичко се обменя без проблем, ако имате останали динари, можете да си смените на летището или  в хотела
Сим картите на летището са безплатни, можете да ги заредите с 10 евро, това беше минималната сума за някакви нормални ГБ мобилен интернет, но не помня точно колко. На летището имаше машина за зареждане....

# 464
Та да разкажа малко повече за Les Orangers Garden Villas & Bungalows. Бях скептично настроена, тъй като цената беше с 30% нагоре от миналогодишната оферта в Мираж, но пък моя позната беше ходила миналия октомври и беше възхитена. След много чудене решихме да рискуваме и грам не съжалявам. Както казах, и повече бих дала. Отново благодаря на Галактик за организацията Heart

За пръв път от 20 години пътувания никой в групата не измрънка за нищо. Клубен тип хотел, не много голяма територия, но с опция да се ползва всичко от съседния The Orangers Beach Resort & Bungalows (пак техен) хотел, който е 4 звезди. Басейни, плаж, ресторанти И анимация. Важно е да уточня, че в нашия хотел имаше само детски клуб и някаква йога - всичко друго беше изнесено оттатък. Вечер обаче при нас имаше джаз на живо в единия бар - беше страхотно. Ако някой  търси активна анимация - ще трябва да мине 50 метра вляво до другия хотел. От там не съм снимала нищо, но изглеждаше също много прилично и беше пълно на макс.

Целият персонал говореше английски или поне се опитваше, супер професионално се държаха и много, много мило. Впоследствие разбрах, че някои от тях са от по 5-6-7 години там, така че явно се грижат добре за тях и си личи. Нямаше никакви други българи гости, което ми се стори странно, но явно не е популярен из нашите ширини.

Слагам другото в скрит текст, да няма чаршафи:
Скрит текст:
Стаите доста напомняха по визия на Мираж, но нямаше нищо счупено - имахме апартамент и 2 различни вида по-малки стаи; всичко беше изправно от мебелите до сейфовете и хладилниците. Удобни и големи гардероби, предостатъчно закачалки, 2 сейфа и 2 хладилника в апартаментите. В баните чехли, кърпи и отделно халати, сешоар, хартиени салфетки, различни китове и шушички. Беше доста чисто, което ме изненада приятно и така си остана до края. Хладилниците се зареждаха всеки ден с вода и каквото друго се поиска. Единствено ме дразнеше, че нямаше сушилник, а просто въже за кърпите, ама явно е политика Smiley Във всекидневната имахме кана за гореща вода за чай/кафе, достатъчно чаши за тях + за вода/вино. Тук нямам какво да добавя - по-малките стаи бяха около 50 кв. м, нашият апартамент беше 98 - точно, каквото искам. Матраците бяха супер удобни, а чаршафите и кърпите се сменяха всеки ден (не по наше желание).

Градината  беше супер - в средата между отделните сгради. Всичко беше на много поносимо разстояние, но пак създаваше чувство на пространство. Много поддържано и зелено.

Басейните и плажа бяха един път! Да не изпусна някой - един вътрешен (адски топъл), един много малък и закътан с прилежащ бар до 19:00ч., един среден + детски, който работеше до полунощ с прилежащия бар и един доста голям непосредствено до плажа. Разкошно море случихме - чиста, прекрасна и равна вода. Последния ден вдигна малко вълна, но водорасли пак нямаше. Най-финият пясък, който съм виждала някога и много, много чистене (машинно и ръчно). Навсякъде имаше дървени скари и обслужващ персонал, който раздава дюшечета и кърпи, премита, изхвърля боклук и т.н. Никога не се почуства липса на нещо или че е претъпкано. Кърпите са безплатни, много чисти и се раздават на плажа и около басейните. На плажа носиха едни подобни на табуретки, пълни с лед и всичко, което искаш за пиене. После сервитьорът минава и периодично допълва Smile Пропуснах да кажа, че сервиз имаше навсякъде, по всяко време. Няма да изпадам в детайли, но храна и пиене имаше 24/7. Правеха чудесни коктейли и глезеха много Heart Exl Всичко е на бутилки (бира, вино, вода), безалкохолните са кенчета, алкохол твърд имаше всякакъв чуждоземски.

И последно, храната  Simple Smile Знам, знам, не е Турция, но за нас си беше екстра. Чисто, смислено подредено, много персонал, добро разнообразие, а рибата и пилето, които правеха в пещта, бяха уникални. Всеки ден и на обяд, и на вечеря имаше поне по 2-3 вида риба и други морски, страхотни плодове и десерти, 4-5 готвени, шоу-кукинг, уок, спагети, пици и т.н. Отделно, на бийч бара и другите барове менюто се различаваше, което на мен ми допадна много, защото даваше голям избор.

Какво изпуснах - този път игнорирахме изцяло Емералд за екскурзиите и ползвахме "форумния чичко" с буса. За трите града ни даде цена от 100 евро за 6 човека, което беше 3 пъти по-евтино. Възползвахме се от местните хора и за езда, АТВ и т.н., и сами си взехме билети за 1001 нощи. Ако не сте ходили, препоръчвам с две ръце! Малко е мешавица от арабски танци, канкан и калинка мая, ама беше хубаво и весело. Пак с чичкото говорихме за догодина да ни закара до Алжир и Либия, а с момчетата от надувките на плажа - да наемем лодка. Нямам търпение Heart Eyes

Относно Емералд - нямам забележки, освен трансферния бус на отиване. За пръв път виждам да се вкарва и изкарва багаж през...прозорец. Беше комично, само една кокошка в клетка ни липсваше и щяхме да сме като из филмите в Индия. Нашият хотел беше последен, но и ние се качихме последни та съответно багажът ни беше премятан 3 пъти Grinning На обратно пък се счупи автобусът, както и двата полета закъсняха, но за това Емералд вина нямат. Техният човек в Хамамет беше също адекватен. Бе изобщо, и въобще, много сме доволни. Чакам да излязат новите оферти и пак там, този път за поне 10 дни Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт