Тунис /Тема 2/

• 96 277
  • 753
  •   2
Отговори
# 570
  • Варна и...духом на Босфора
Галактик,да
Сега видях,за Горивна/Летищна,ок
Данке.
Но за вечерята ми казаха по телефона 57 евро от сътрудник в офиса им,София.
После в контракт-86.
Сега ще погледна другият договор.

Нямам в договора с "Дари тур" 89 евро летищна такса,описана отделно/ или включена в пакетната цена/

Последна редакция: ср, 15 ное 2023, 11:05 от redemi

# 571
  • Beyond the Frontiers
Трябва да имате описана летищната такса. Най-малкото в договора си пише, че е включена в цената, и че МОЖЕ да има и горивна такса, която следва да доплатите. Това са стандартни формулировки по закона за туризъм. Абсолютно еднотипни.
Ето при Тез тур: https://www.teztour.bg/page/pochivka_antalya_2024.bg.html
ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
Пътнически и летищни такси (в размер на 79 евро на човек);

Преди години тези такси не се включваха в цената. После като синхронизирахме нашия закон с ЕС правилата ги вкараха задължително в пакетната цена.

На сайта им пише, че няма НГ вечеря. Неприятно, ако не е така.

# 572
  • София
Има ли предложения от хотел, който да не иска доплащане за новогодишна вечеря, а всичко да е калкулирано в общата цена?

# 573
  • Beyond the Frontiers
Има ли предложения от хотел, който да не иска доплащане за новогодишна вечеря, а всичко да е калкулирано в общата цена?
Тези, в който е програмата на български с квартета.

# 574
Винаги съм се чудила, защо цената на новогодишната вечеря се плаща отделно и не е включена? Все едно имаш прави на избор...

# 575
  • Beyond the Frontiers
Винаги съм се чудила, защо цената на новогодишната вечеря се плаща отделно и не е включена? Все едно имаш прави на избор...
Не е по-добре...
Първо - когато се правят програмите, рядко хотелите имат ясна цена за тази вечеря. Винаги ги добавяме в последствие.
Второ - на практика цената на вечерята е толкова, колкото иска хотела. В нея няма комисионни за туроператорите. По-добре да е отделно и да не се начислява отгоре още...(изключвам случаите, в които някой злоупотребява).

# 576
Не е по-добре...
Първо - когато се правят програмите, рядко хотелите имат ясна цена за тази вечеря. Винаги ги добавяме в последствие.
Второ - на практика цената на вечерята е толкова, колкото иска хотела. В нея няма комисионни за туроператорите. По-добре да е отделно и да не се начислява отгоре още...(изключвам случаите, в които някой злоупотребява).
Нещо не разбирам... За мен лично като клиент предпочитам да знам крайна цена. Не да смятам за възрастни, че за дете, да видя и другия хотел, че и там едно пресмятане. А и как хотелите организират посрещане на Нова година, но пък не знаят колко ще струва вечерята?!!? Странна работа..

# 577
  • Beyond the Frontiers
Най-вероятно за човек, който не познава начина на работа в туризма е странно.
Не виждам нищо сложно да събереш 1-2 суми.

Цените за настаняване се договарят месеци, че в някои държави и година по рано. Гала вечерята - не.

# 578
Тази гала вечеря включва ли някаква програма или не ?

# 579
  • Beyond the Frontiers
Тази гала вечеря включва ли някаква програма или не ?
Всеки хотел е различно.

# 580
Има ли някой да е видял предложение за НГ,за сам пътуващ до 1350лева,за Yasmine Hammamet,моля да пише.

Днес моята приятелка на живо от Голфо де Хамамет ми пуска видео,и аз бях там,че да си спомня😘,били на плаж със Салво,и да ме изпита,снима и ми задава въпроси 😁.Ама СичкУ си познах де.
Много е хубаво още за къпане,ех😘.

Ирен,
Iren 11,твоя хотел е в тази зона,в залива.
Красота голяма,ти казвам.
От другата страна ,дето е хотелс ти,развях Червения чорбарски шал,тъй де,амчи как!
Само ЦСКА!❤️❤️❤️
Даже и във Африка!

# 581
  • София
Здравейте, бих искала да попитам, тъй като не искам да ходя на почивка, а на екскурзия и да разгледам Тунис и пустинята. Има ли някой, който е ходил на обиколка и е доволен от екскурзовода или специално някоя ТА. Задавам въпроса си защото ние не ходим с организирани екскурзии по принцип, но ако има някой който е бил доволен няма да го организирам сама, а ще ползвам ТА. Ще се радвам ако споделите, ще помогнете в колебанието ми дали да организирам сама или да ползвам ТА Simple Smile
Прочетох, че има недоволни от агенции, но мен по-скоро ме интересува някой доволен и то от обиколка, а не почивка Simple Smile

# 582
Аз съм доволна на 100%
Но не съм стигнала да напиша продължението.

Не можете сама да организирате Сахара,Пълен Абсурд!
Агенцията ми е "Дари тур"Стара Загора

Бях на целодневна- Картаген,Сиди бу Саид ,столицата Тунис.

И на Вълшебството"Sahara Explorer".
Магия,Ликуване,Приказка!

И на двете екскурзии бяхме с англичани,канадци,италианци,французи,немци.
Екскурзоводите/ главните / говореха на 4 езика,ние си имахме наша от агенцията,моята приятелка,синьора Пагано.

Единият екскурзовод,Хафез,беше Изключителен!
Но трябва да си довърша разказа...
Още оттук от България си заплатих двете екскурзии

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 17:20 от redemi

# 583
  • София
Здравейте, синьора Пагано ви е била екскурзоводката от агенцията от България ли? Мисълта ми е ако сте доволна от нея да питам за нея когато запазвам Simple Smile

# 584
Здравейте, синьора Пагано ви е била екскурзоводката от агенцията от България ли? Мисълта ми е ако сте доволна от нея да питам за нея когато запазвам Simple Smile
Тя работи с Дари тур,да.
Юни , септември и октомври.
Петя Петкова - Пагано.
Още агенцията не е обявила Тунис 2024.
Но скоро би трябвало да излязат.

Много, много неща научих аз/ като нейна близка приятелка/ и другите българи за Тунис
От извора,както се казва.
И ме заведоха със Салво на нетуристическите места,при местните,в бакалия,пекарна, квартали,рибен пазар❤️,италианска диаспора,типично арабско кафене,това в Хамамет,не в Ясмин
Минахме и покрай този на Ирен11 ,хотела
И на други места,ама ще трябва да разказвам,а утре пак тръгвам на път 😊

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 18:21 от redemi

Общи условия

Активация на акаунт