Тунис /Тема 2/

• 96 234
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, бих искала да попитам, тъй като не искам да ходя на почивка, а на екскурзия и да разгледам Тунис и пустинята. Има ли някой, който е ходил на обиколка и е доволен от екскурзовода или специално някоя ТА. Задавам въпроса си защото ние не ходим с организирани екскурзии по принцип, но ако има някой който е бил доволен няма да го организирам сама, а ще ползвам ТА. Ще се радвам ако споделите, ще помогнете в колебанието ми дали да организирам сама или да ползвам ТА Simple Smile
Прочетох, че има недоволни от агенции, но мен по-скоро ме интересува някой доволен и то от обиколка, а не почивка Simple Smile

Екскурзия в Тунис, в истинския смисъл на думата, имат само Абакс и Онекс. Абакс са с по-добър екип. Мисля, че обиколните ги водят Стоян и Илия.
Това не са почивки и да си добавяш екскурзии, а директно обиколни програми.

# 586
Някой ползвал ли е услугите на местна фирма за екскурзии за Хамамет?

# 587
  • София
Galactic Voyager аз точно това търся. Много благодаря за информацията. Ще следя и двете ТА за програми за 2024 Simple Smile

# 588
  • Beyond the Frontiers
Galactic Voyager аз точно това търся. Много благодаря за информацията. Ще следя и двете ТА за програми за 2024 Simple Smile
Има ги вече. Онекс имат отстъпка тази седмица за черен петък 5-6%

# 589
  • София
Видях Simple Smile Но програмата на Абакс ми се струва по-интересна някакси. Все още не мога да преценя, защото не сме ходили в Тунис досега и не мога да преценя кое е по-добре да се види... Sad Едната програма включва едно, другата друго и малко ми е трудно Simple Smile

# 590
  • Варна и...духом на Босфора
Bobi ,
Сахара е Задължителна,това трябва да се изживее!💜

Вече като знаем,надявам се всички,че Тунис дели 3/4 място в света по износ на зехтин,ето днешен поздрав за всички в темата от Хамамет!
Сега е Сезонът на Маслините!
Донесла съм си малки зелени маслинки от дърветата в хотела и клонки от хотела в оазисите,където нощувахме за Сахара.
А зехтина.......ах .... Салваторе ме заведе,където италианците купуват,и сега си имам.
От новата реколта искам,ама Ади бакалъм 😻
Ето я моята синьора Пагано -викам и- и ти даде своята дан за прибирането на реколтата 😄/това реплика от бълг.филм."Петък вечер"/

# 591
Здравейте, бих искала да попитам, тъй като не искам да ходя на почивка, а на екскурзия и да разгледам Тунис и пустинята. Има ли някой, който е ходил на обиколка и е доволен от екскурзовода или специално някоя ТА. Задавам въпроса си защото ние не ходим с организирани екскурзии по принцип, но ако има някой който е бил доволен няма да го организирам сама, а ще ползвам ТА. Ще се радвам ако споделите, ще помогнете в колебанието ми дали да организирам сама или да ползвам ТА Simple Smile
Прочетох, че има недоволни от агенции, но мен по-скоро ме интересува някой доволен и то от обиколка, а не почивка Simple Smile

Аз съм писал май вече, но ние обикаляхме из Тунис почти само с влакове, изключение беше ходенето до Кайруан и Хамамет. Иначе Махдия, Сус, Монастир, Ел Джем обиколихме самостоятелно с влак. До пустинята не стигнахме, понеже бяхме със сина ни на 1 година и малко и щеше да му дойде в повечко. Затова за пустинята не мога да коментирам. Имам контакт на сигурен шофьор, който може да помогне, но не знам и защо да не може сам да си организира човек. В Мароко поне не беше никакъв проблем. В Египет също обиколихме самостоятелно (малкият беше на 9 месеца тогава). Щом имате опит в самостоятелни пътувания, не би трябвало да е проблем с шофьор или кола под наем, но може и да има нещо, което пропускам в Тунис.

# 592
  • София
Това с шофьор наистина е много полезно. Ние така бяхме в Йордания и Кападокия. Местен човек, който имаше бус (и на двете места беше така) и беше страхотно, защото наистина ни заведе на места, на които с екскурзия няма да те заведат и ядохме на места, където местните ходят и беше прекрасно. Той ни заведе и в пустинята в Йордания. Ще помисля още малко и ако решим сами да се организираме ще пиша на лични за контакт на шофьора ако може Simple Smile

# 593
Аз ли нещо не мога да се оправя със сайта на тез тур или нямат програма за Тунис от Варна за октомври 2024?

# 594
  • Beyond the Frontiers
Аз ли нещо не мога да се оправя със сайта на тез тур или нямат програма за Тунис от Варна за октомври 2024?

Нямат. Гледайте Емералд и Абакс.

# 595
  • В.Търново
Моля ви, помагайте. Никога не сме почивали в чужбина. Оглеждах се за Турция, обаче сега ми щукна Тунис. Понеже изтича вече Черния петък една бърза консултация с вас.......... Коя агенция препоръчвате за резервация. Не знам нищо за Тунис. Искам хотела да е близо до летище, до населено място, само четох , че е хубаво в Хамамет, да има аквапарк или поне 3-5 пързалки, чисти стаи, чист ресторант с вкусна храна.  Периода, в който може да почиваме е около 5-6 септември. Евентуално от летище Варна. Моля ви, препоръчайте ми агенция и хотел. Rolling EyesHands PrayHands Pray

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 16:21 от Русалка_1

# 596
  • Варна и...духом на Босфора
Моля ви, помагайте. Никога не сме почивали в чужбина. Оглеждах се за Турция, обаче сега ми щукна Тунис. Понеже изтича вече Черния петък една бърза консултация с вас.......... Коя агенция препоръчвате за резервация. Не знам нищо за Тунис. Искам хотела да е близо до летище, до населено място, само четох , че е хубаво в Хамамет, да има аквапарк или поне 3-5 пързалки, чисти стаи, чист ресторант с вкусна храна.  Периода, в който може да почиваме е около 5-6 септември. Евентуално от летище Варна. Моля ви, препоръчайте ми агенция и хотел. Rolling EyesHands PrayHands Pray

Хотел близо до летище няма.
Има,но нашите агенции ползват Енфида за чартърни полети.
Датите са ви ок.
Прочетете темата.
Аз препоръчвам "Дари тур".
Емералд имат полети от Варна.

# 597
  • Beyond the Frontiers
Трансфер 30-40 минути е близо до летище.
Енфида е перфектно разположено близо до основните курорти в континенталната част.
Мелита на остров Джерба си е единствено летище, така че е близо. Островът не е толкова голям.
Като цяло в Тунис нямаме проблема с 2-3 часови трансфери.

От Варна полети имат Абакс, Онекс, Емералд. Онекс имаха -6% до вчера. Абакс имат все още разни интересни неща. Емералд нямаха допълнително отстъпки, но така или иначе техните цени са най-изпилени.
Дари тур ползват чужд чартър, така че няма друг вариант при тях. И няма да ви бъде спестено нито горивна такса, нито промяна в часове на полет. Това не зависи от тях.

Redemi, може да има и стотици летища, но при ограничен пазар като българския, се ползва това, което обслужва максимално много курорти и е най-евтино. Туроператорът съвсем лесно може да организира М-найсет чартъри до различните летища, но когато няма пазар....купувач, това е меко казано безсмислено и неадекватно.

Все пак всеки може и сам да се организира. Полети от Великобритания има например много.

Русалка, Хамамет, Сус, Мидун (Джерба) са по-оживените центрове.
Клуб Саламбо е на много добри цени, Клуб Rivage, Sahara. На Джерба Винчи Хелиос, Иберостар, Джерба Аква ризорт.

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 20:53 от Galactic Voyager

# 598
  • В.Търново
Попаднах на някакви Алиса турс, имат полети и от Варна, Пловдив. Чували ли сте за тях?

Дари тур нямат нищо пуснато за Тунис 2024г.

# 599
Галактик, виждам че си запозната Simple Smile

Знаеш ли Бон тур с Емералд ли работят за Тунис?

И като цяло за Емералд какви са ви мненията?

Хотел ще си изберем някой 4* в района на Сус. Нямаме попринцип големи изисквания и нямаме намерение да седим мното там.
По-скоро допълнителните екскурзии ни интересуват.

Общи условия

Активация на акаунт