Дубай /Тема 16/

• 57 284
  • 746
  •   3
Отговори
# 270
Здравейте,
Предстои ни пътуване март месец. Може ли актуална информация тази година какво е било положението по време на Рамадан за туристите.
Правят ли се забележки напр. ако пия вода на обществено място/за храненето също?
Стриктни ли са за облеклото?
За плажуване как е положението?
Наясно съм с препоръките покрай Рамадан, интересува ме дефакто дали се спазва от всички туристи?

# 271
  • Anywhere
Били сме по време на Рамадан, и не не правят забележки на туристите, но има паравани/завеси на местата за хранене. На плаж също сме ходили. За облеклото са стриктни само в джамиите, по туристическите обекти всеки си ходи както иска облечен! По бански извън плажа/басейн не можете да ходите. В типичните ориенталски пазари не е препоръчително да сте разголени, защото местните продавачи те оглеждат по един притеснителен начин.
Хубаво е винаги да имате един голям шал в чантата, които може да наметнете при нужда! А и на закрито както казаха вече е много студено, около 20°С вероятно...

# 272
В мола на мен ми дадоха визитна черна картичка на която пишеше да се облека по прилично 😊 Бях скъса рокля. Била съм по време на Рамадан, на обществени места не съм яла, но в мола беше заградено мястото за хранене и си хапнахме без проблем. Гладни няма да останете 🙂

# 273
  • София
Някой може ли да ми препоръча басейн тип AURA SKY, но да има достъп на деца 14+

# 274
  • София...........
В AURA SKY над каква възраст може?

# 275
Здравейте, предстои ми пътуване до Дубай през м.януари, моля споделете кой хотел да избера - по близо е до забележителности, има комуникативност и др. от следните - Хотел ''Metropolitan Hotel Dubai'' 4*; Хотел "Premier Inn Dubai Barsha Heights" 3* ; Хотел "Signature 1 Hotel Barsha Heights" 4* или Хотел "Flora Al Barsha Hotel At The Mall" 4*?

# 276
  • София
В AURA SKY над каква възраст може?
 16+

# 277
Здравейте,
Предстои ни пътуване до Дубай от 12.12 до 17.12.
Кацаме в Абу Даби и на следващия ден имаме обиколка там и посещение на Джамията.
Имаме включена обиколка на основните забележителности в Дубай- Дубай Марина, Каян Тауър, Палм Джумейра, хотел Атлантис, Бурж ал Араб, Рамката. Следващите дни имаме сафари в пустинята с вечеря, вечеря на яхта. Доплатили сме си за Градините. Имаме свободен следобяд около Дубай мол и след прочетеното тук, реших да си вземем билети за качване в Бурж Халифа в 17ч, както съветват няколко човека в темата, за да се хване гледка на светло, залез и тъмно.
Имаме един напълно свободен ден, който се чудя как да оползотворим - може би плаж, но сме в хотел Premier Inn Barasha Heights и ми се вижда далечко всякакъв плаж и не знам на кой плаж да ходим и как въобще да стигнем до него.
Въпросите ми са няколко:
Има ли ограничено време за престой при качване на Бурж Халифа?
Има ли още нещо, което си заслужава да видим през свободния ден или да ходим на плаж?
Кой плаж препоръчвате?
От къде може да се закупи сим карта за интернет и на каква цена?
За плащането разбрах, че става почти навсякъде с карта, все пак се притеснявам да не стане някакъв фал с картите, туй като и двамата сме на фибанк.
Ще се радвам някой, който е бил и е по-запознат да даде съвети Simple Smile

Последна редакция: чт, 16 ное 2023, 20:36 от gvv14

# 278
В събота се върнахме.
Карти с 1гб интернет ни дадоха на проверката на паспорите, на Ду са и могат да се дозареждат.
На Бурж Халифа се стои колкото искаш.
До градините има къща с пеперуди, може и тях да видите.
Почти навсякъде плащахме с карти, имахме малко дирхами в нас.
И ние имахме свободен ден, ходихме до мол оф имирейтс, не беше лошо.
За плажове Кайт бийч на палмата или този под Бурж ал Араб ни препоръчаха. Хванете си такси, не е скъпо. За 35 минути и 18км изминати платихме 56 дирхама. Това на тези таксита с шарените покриви.

# 279
# 280
Имам едно такова питане. Жена ми си купи блуза от магазина на ски дубай. Много си я хареса, но днес я обезцвети с недобре затворено ново шише препарат. Някой ако ходи или е там, дали ще е удобно да помоля, ако е удобно да и купят същата и да ни я прати, след като се прибере. За размер и снимка на лично.
Благодаря предварително

# 281
В събота се върнахме.
Карти с 1гб интернет ни дадоха на проверката на паспорите, на Ду са и могат да се дозареждат.
На Бурж Халифа се стои колкото искаш.
До градините има къща с пеперуди, може и тях да видите.
Почти навсякъде плащахме с карти, имахме малко дирхами в нас.
И ние имахме свободен ден, ходихме до мол оф имирейтс, не беше лошо.
За плажове Кайт бийч на палмата или този под Бурж ал Араб ни препоръчаха. Хванете си такси, не е скъпо. За 35 минути и 18км изминати платихме 56 дирхама. Това на тези таксита с шарените покриви.

Здравейте, в Абу Даби ли са Ви дали карта, тъй като по-нагоре четох, че само в Дубай подаряват карти за интернет?

# 282
На летището в Дубай на паспортния контрол.

# 283
  • София...........
На летище Абу Даби не подаряват карти, но има два оператора, които продават.

# 284
  • СОФИЯ
На летище Абу Даби не подаряват карти, но има два оператора, които продават.
Може ли линк или наименование на тези два оператора. На 09.01 късно вечерта ще кацнем в Абу Даби.

Общи условия

Активация на акаунт